Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Bilde ble årets spiller i USA

Danske Dennis Bilde ble årests spiller i USA (Player of the Year 2017) etter å ha sikret seg mest mesterpoeng i de amerikanske mesterskapene.

Dennis bilde - Player of the Year 2017 (USA)

Like bak Dennis i kom de to norske stjernespillerne Boye Brogeland og Espen Lindqvist. De hadde som kjent et sterkt høstmesterskap der borte etter et år med en rekke gode resultater. I San Diego Fall Nationals ble det 4.plass i den første Life Master Pairs turneringen, og også 4.plass i hovedturneringen Reisinger Board-a-Match. Laget de to norske spilte på ledet Resinger etter både dag 1 og 2 samt et godt stykke ut på finaledagen. I den turneringen ville et halvt poeng til ført til at POY-tittelen ble norsk!

Det er nok også et faktum at Lindqvist kunne kapret POY-tittelen om han hadde "giddet" å stille opp i Blue Ribbon Pairs der Brogeland spilte med en svenske og kapret noen mesterpoeng. 

Det er ikke uvanlig at når man spør de aller beste spillerne om spill så forteller de noe som har gått galt. Det er kanskje ikke helt rettferdig å dra frem dette spillet hvor den fantastiske spilleren Espen Lindqvist ikke fant ut av det. Han var selv den første til å påpeke at han hadde gått glipp av en god mulighet da spillet var ferdigspilt.

 

Espen ble som syd spillefører i 4 hjerter. Vest hadde underveis doblet syds Stayman. Da passet nord for å benekte kløverstopper, og i den situasjonen har makkerparet apparat til å få fargekontrakt på syds hånd der det eventuelt er en kløverstopper, som var tilfellet her (det kan jo være enda mer gull med for eksempel kongen tynt tredje hos syd).

Vest spilte ut kløver konge til esset. En trumf til nord avslørte at øst skulle ha trumfstikk. Da så det unektelig ikke lyst ut, hvordan skulle han kunne unngå en taper i hver farge? Espen spilte ruter konge til vests ess. Tilbake kom en ruter til damen. Nå forsøkte nordmannen liten spar til åtteren. Håpet var at øst la liten fra K-kn-x slik at syd kunne få lurt til seg det stikket, så kaste en spar fra nord senere på godspilt kløver knekt. Men dette lyktes ikke da hele spillet så slik ut:

Vest vant stikk for spar knekt og tok for kløver dame. Senere måtte øst få ett stikk i trumf, betestikket.

Kanskje hadde dette "lure-forsøket" ikke så stor sjanse, for øst ser jo at ett stikk i spar er nok til å bete kontrakten siden vest har et kløverstikk "på vent". Så han burde kanskje ha klart å legge i knekten om han hadde hatt K-kn-x, men man vet jo aldri. Men det var en annen bedre mulighet til å vinne denne utgangen. Han skulle ha spilt kløver 10 fra nord i stedet for spar til åtteren. Vest får det stikket, og idet spillefører kommer inn igjen trumfes en ruter og en spar kastes fra nord på kløver knekt. Dette blir igjen:


Avslutningen blir tre runder hjerter, den siste til øst som blir innspilt for å måtte spille unna spar konge til spilleførers kombinerte saks. 

Brogeland var fornøyd med resultatene i USA denne gangen, men han beskrev dem som litt "sure" 4.plasser da de spesielt i Reisinger var så nære seieren. Uansett har 2017 vært et fantastisk bridgeår for det norske flaggskipet i internasjonal bridge.  

Lindqvist og Brogeland - VERDENSKLASSE!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.