Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Arve tryller bort en taper

Superveteranen Arve Farstad holder fortsatt koken. Arve har rundt femti års fartstid i norsk toppbridge, og han ble Norgesmester for par på 70-tallet en gang (med Reidar Arnøy). Han har imidlertid på ingen måte glemt sine kunster.

Arve Farstad - superveteran

Her er et fint spill med Arve i hovedrollen fra en lagkamp på BBO forleden.

Mot 5 ruter doblet spilte øst ut spar dame, et naturlig utspill. Det skulle imidlertid vise seg å være et kostbart utspill. Det ser dog ut som om det vil bli to spartapere og en kløvertaper, men det ble det ikke. 

Utspillet ble stukket med esset og kongen kom på fra vest. Etter en trumfrunde og hjerter til esset spilte Arve kløver fra syd. Vest stakk opp og fridde seg med hjerter dame som ble stjålet hos nord. Så fulgte kløver til stjeling før syds siste hjerter ble trumfet hos nord. Dette var igjen:

Nå spilte Arve kløver 10 og forærte elegant det stikket til vest mens en spar forsvant fra syd. Vest var innspilt og måtte spille hjerter eller kløver til dobbeltrenons som kunne trumfes hos nord mens den siste sparen forsvant fra syd.

Elleve stikk og +550 var verd 12 IMP da samme kontrakt gikk bet ved det andre bordet. 

Litt uvanlig må man vel kunne si, det som så ut som to spartapere og en kløvertaper - tre stikk til motparten - ble forvandlet til kun to stikk, INGEN spartaper, men TO kløvertapere med tre små mot singelton!

Kommentarer

Ser at unge Aaseng har trua på makker... melder 4hj først for å være sikker på å få spille 5ru x :)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.