Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Andre halvrunde i Rogalandsderbyet

Det meste gikk veien for Rogaland 2 – Skimmeland i andre halvrunde av 1.divisjons kamp 5 i «lokalderbyet» mot en av de store favorittene i mesterskapet, Rogaland 1 – Hauge.2

Rogaland 2 ledet 30-14 etter de første tolv spillene. Etter at flere spill hadde gått kretsens andrelags vei i begynnelsen av andre halvrunde kom denne hånden med øst som giver og N/S i sonen.

Liker du å åpne med 1 grand (15-17) med slikt?

Jeg har ikke noe imot det og må innrømme jeg sikkert ville gjort det selv. Hånden er verd mer enn 14 poeng, og etter å ha åpnet med 1 kløver vil 2 kløver neste gang være en undermelding, 3 kløver en overmelding. Men denne gangen ble det feil med grandåpning da hele spillet så slik ut:

Nei da, selv om 3 grand ble spilt fra feil hånd slik kortene så ut var det sjanser, men det må gjettes riktig etter sparutspill fra syd. Bårdsens 2 ruter viste en majorfarge.

Da Erik Berg valgte feil idet syd spilte ut liten spar ble det nitrist. «Sus opp», sa han, og da tok forsvaret seks sparstikk og to bet. Ved det andre bordet åpnet Nesdal (øst) med 1 kløver, og over syds innmelding 1 spar meldte Rekstad 3 grand. Der var det ni toppstikk, og ti med liten spar ut fra nord. Det endte med elleve stikk siden syd ga opp ruteren, +460 og 11 IMP til Rogaland 2.

Denne kampen ble en fin triumf for Rogaland 2 - Skimmeland som fortsatt ligger i bunnen, da de til slutt vant med 18,82-1,18 VP. Dermed har de bedre kontakt med de foran, og der er det jevnt. Toppserien ser ut til å bli rekordjevn. I øyeblikket har Østfold og Follo (Thoresen) ledelsen med 6VP forsprang til 2.plassen. Og scoren de leder med er kn 9VP over middels! Fra sølvplass til sisteplass ligger lagene tett som hagl, og marginen fra nr. 2 til nr. 12 er mindre enn 10 VP!

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.