Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Aa-Livgård til semifinale

Begge de to "norske" lagene gikk torsdag til kvartfinalen da lag FREDIN (Aa-Livgård) ble nr. 2 og lag DE BOTTON nr. 3 i kvalfiseringen i MINOR ALT INVITATIONAL på BBO. Og det ble norsk oppgjør da disse to lagene møttes i kvarfinalen. 

Kampen ble omtrent spill mot ett mål da lag FREDIN tok en stor ledelse tidlig og kun økte på etter hvert. Det som kunne gå galt gikk galt for lag DE BOTTON, og dette spillet med Thor Erik Hoftaniska som spillefører er vel ganske symptomatisk for kampen slik den føltes for dem.

Etter pass fra Fredin (vest) åpnet Hoftaniska (nord) med 1 spar. Charlsen løftet til 2 spar, og da kom Fredin innpå i faresonen med 3 ruter. Etter en sleminvitt 4 ruter fra nord og kontrollmelding 4 hjerter fra syd gikk nord på mot slem. Han fikk vite om ett nøkkkelkort (hjerter ess) og trumf dame, og kontrakten ble 6 spar. Det er i teorien litt hardt når en ser N/S sine kort da slem er avhengig av en finesse og at hjerteren går, dvs. mindre enn 50%. Men i praksis er det en kanonslem, for vest meldte jo ruter, og finessen i den fargen går omtrent helt sikkert.

Kløver knekt kom ut til esset. Spar 9 i neste stikk vant stikk, så spar som øst tok med esset. Vest fulgte to ganger, og øst fridde seg med sin siste trumf til syds dame. Ruterfinessen ble tatt og holdt, og du lurer kanskje på hva som er problemet nå?

Resten står hvis hjerteren går. Men er det ikke sannsynlig at hjerteren sitter skjevt her? Vest har meldt inn på tre-trinnet i faresonen med kun ruter konge på topp i fargen sin. Ligner det ikke veldig på at han må ha god fordeling, for å melde inn med en tynn farge og jevn fordeling på tre-trinnet i sonen er ikke vanlig. Det er riktignok Fredin som sitter vest, og han er jo litt uberegnelig, men likevel. 

Hoftaniska spilte på det han trodde på, og det er nok med oddsen i denne konteksten? Han spilte nemlig hjerter dame før han lukket øynene og spilte hjerter til nieren. Men da gikk han bet i en kontrakt hvor omtrent samtlige i din lokale klubb ville fått tolv stikk!

Vest tryllet frem den hjerter knekten han ikke skulle ha i stedet for at han satt med en singelton hjerter fra start. Spillet kostet 13 IMP siden Aa-Livgård spilte utgang, og om slemmen vinnes blir det 13 IMP andre veien - 26 IMP i sving.

Det er slike spill som ser merkelige ut når man ser på og ser alle kortene. "Glemmes" vests melding ser det jo omtrent umulig ut å ikke vinne tolv stikk. Jeg synes Hoftaniskas spilleføring er både modig og god, men det hjelper ikke noe for regnskapet...

Resten av kampen ble som sagt enveiskjøring. Aa-Livgård fikk til en kanonliste og sluttresultatet ble hele 100-17.

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.