NM klubber 2015 - litt mer info

Hei Snorre

 
Her kommer litt nyttig info fra oss i Fosnavåg.
 
Vi vil ikke benytte " den offisielle NM siden".  Info blir mailet til alle deltakende lag i tillegg  blir det lagt ut på klubbens hjemmeside., samt på fFcebook.
 
 
 
 
vedlagt følger utsendt info.  

SPILLEPROGRAM   -   HOTELLINFO/PRISER   -      LINKER

Har dere spørsmål send oss en email eller sms eller ring.
 

Med Vennlig Hilsen
Olav H Kvalsvik
Mobil: 9480 2333______________________________________________________

NM klubber - finale 2015

Når jeg velger "Årets finale" på bridge.no, kommer jeg til Bridgekameratenes side fra 2014. Fosnavåg har en Facebook-side, men der står det heller ikke noe særlig. Er det jeg som er dårlig til å leite?
  

Juniorleieren 2015

Juniorleiren har vært en suksess under de siste Bridgefestivalene, men de fleste trodde nok at oppslutningen ville bli en god del lavere i år siden mesterskapet denne gangen er lagt til Tromsø og logistikken rundt er verre. Feil!! 

Pr i dag er 36 påmeldte og enda to måneder igjen. Har du (eller kjenner du) en pode eller jente som enda ikke har bestemt seg, vet jeg at hver eneste er hjerterlig velkommen. HER FINNER DU MER INFO.

Jeg har spurt sjefsfar Lars Eide om ståa og her kommer svaret fra han.

Hei Snorre

 Opplegget blir stort sett som de siste årene. Det blir et nybegynner kurs ledet av Sven Olai Høyland og en ordinær leir med mye bridgespilling i mange ulike varianter , single, par,  lag  lynbridge, imp og hinderturnering. Litt opplæring prøver vi også å få til.  Det blir helt sikkert litt fritidsaktiviteter også som fotball, bading og muligens en utflukt.

Selv er jeg  litt spent på om vi får med noen utenlandske deltagere.

Som vanlig vil vi stimulere flest mulig til å delta på NM junior som er i slutten av leiruka  16.-17. juli.  Ungdoms EM 18.-25. juli er for landslag og ikke åpent for alle, men Norge stiller lag i alle 4 klassene. U25,U20, U15 og jenterU25. Vi vil nok bruke tida godt for å spisse EM formen til de ungdommene som deltar  på leiren og som også skal spille EM jr for Norge.

Du finner mer informasjon om leiren  under Norsk Bridgefestival  sidene hvis du klikker på juniorleir der.  Ta kontakt hvis det er noe annet jeg kan bidra med.

Mvh  Lars Eide
____________________________________________________________________________

 

                                                                                                                                    

Veien til Tromsø

Det er tre sammelagtpremier for de spillerne som gjør det best samlet i Simultanturneringene. Premien er reise, opphold og startkontingent under EM. Turneringa nærmer seg slutten og i dag (onsdag 29.4) og i morgen er den siste sjansen til å forbedre sin score og plassering. I skrivende stund er det Christian og Tor Bakke som leder, med Nils Otto Eliassen på tredjeplass. Det kan skje endringer i løpet av uka.

HER ER ARTIKKEL FRA BRIDGE.NO

..........................................................................................................................................................................

Kan vi kjøpe Bridge+ More til klubben vår?

Det er sikkert flere enn meg som synes det både ser og høres spennende ut med den nye måten å  administere kort på. (Se artikkel under) Det være seg store forbundsturneringer eller lokal klubbkvelder. Allan Livgård forteller at det enda er for tidlig å gå til innkjøp av Bridge+More. Dette handler mest om at Bridge+ More har sitt eget regnskapsprogram og det kommuniserer enda ikke med Ruter. Alle klubber i Norge skal bruke Ruter fordi blant annet fakturering av spilleavgifter gjøres direkte gjennom Ruter.

Det kommer mer info om dette etter EM i Tromsø. Det forhandles med Bridge+ More om både priser og praktiske løsninger. 

We want more!!

Tekst: Leif Juvik

Alle foto/illustrasjoner: Bridge Company/Kren Erik Nielsen

Det nyeste innen bridgeteknologi ble presenterte for den norske ”bridgefamilie” under organisasjonsdagene på gardermoen 11. – 12. april. Systemet har fått navnet «Bridge + more», og første store internasjonale turnering hvor systemet ble brukt var «Copenhagen Bridge Invitational» i januar i år.

 

Hovedboksen, som blir kalt Dealer, åpen med kort i magasinet. Det trengs en Dealer og en tablet pr. bord. 

____________________________________________________________________________________

Systemet består av en boks på hvert bord (Dealer) og en tablet på hvert bord. Komunikasjon disse imellom går trådløst via Bluetooth, mens kommunikasjon mellom tableten og Bridge+server går via standard WiFi.

På Gardermoen spilte vi en standard 15 spills parturnering, tre spill i runden. 14 par deltok, og alt forløp helt knirkefritt.Første turnering med Bridge + more i Norge ble spilt lørdag 11. april under NBFs organisasjonsdager. Her er Ole Årland (t.v) Austevoll BK og Sven-Olai Høyland, Bergen Akademiske BK i aksjon. Allan Livgård (rød t-skjorte) og Kristian Barstad Ellingsen i bakgrunnen.
______________________________________________________________________________________ 

Før vi startet spillingen ble navn på hver spiller skrevet inn på tableten. Det går fint til ”husbruk”, men skal systemet tas i bruk av norske klubber må det nok håndtere spillernummer hos NBF, slik at mesterpoengregistrering kan gå automatisk som vi er blitt vant til gjennom bruk av Ruter. I følge Kren Erik Nielsen, som var Bridge Companys mann på Gardermoen, lar dette seg greit løse, og i Damnark “snakker” alt Bridge + more med det danske forbundet.

Når turneringen  ble satt igang kom kortene kjapt ut på hver av de fire sidene på boksen. I følge Kren er det ikke nødvendig å telle kortene. Du har garantert fått 13! Tror likevel både jeg og flere med med fortsatt vil telle kortene en stund fremover.Kortene kommer ut gjennom de fire sidene av Dealer. Samidig som et spill spilles, klargjøres det neste. To kortstokker er alt som trengs pr. bord.
_________________________________________________________________________________

Samtidig som du melder og spiller spillet, gjør Dealer klart neste spill. En svak summelyd kan høres fra boksen når den jobber, men ikke noe støy som var plagsomt.


Systemet har noen klare fordeler sammenlignet med systemer som i dag benyttes her i landet. Kortdublering er en. Store turneringer i dag (spesielt parturneringer) krever mye kort. Ved bruk av Bridge + more synker dette til 0. To kortstokker til hvert bord, og spillene gis etter hvert.

Spillstensiler er et annet poeng. Idag får vi stort sett kortfordeling, kontrakt spilt på alle bord, utspill dersom det blir registrert på Bridgematen og antall stikk. Hvordan spillet har forløpt får en derimot ingen info om. Med Bridge + more får en også det. Eneste en må gjøre er å legge kortene tilbake i Dealer i spilt rekkefølge. Gjør alle fire spillerne det, vil Dealer lese spillet slik det ble spilt, og en får spillstensiler nesten som en er vant med på BBO. Til klubbruk kan kanskje denne funksjonen vurderes å slås av. Ikke sikkert alle urutinerte spillere vil like at alle kan se alt en gjorde i alle spill, men i større turneringer bør det være uproblematisk.

Mange funksjoner kan slås på og av alt etter hvor detaljerte spillstensiler en ønsker. Da vi testet systemet kjørte vi med det meste på. Alle meldinger ble tastet inn på tableten.

_____________________________________________________________________________________

Andre som vil kunne ha stor glede av dette systemet er bridgelærere. Kortfiler ligger lagret “i skyen” og skal en eksempelvis trene 15-17 grandåpninger, er det bare å laste ned rett fil og alle får kort som passer til tema.

Systemet er real-time. Dvs du kan om du ønsker ha resultatet med en gang det foreligger. Spilles for eksempel en lagkamp kan du få resultatoppdatering spill for spill gjennom kampen. For parturneringer i klubben gjelder det samme. Til og med resultatoppdatering innenfor en runde er mulig. Og skulle alle norske klubber begynne å benytte dette systemet, kunne en f.eks arrangert live simultanturneringer, med sluttresultat på landsbasis før en går hjem for kvelden.

På Gardermoen hørte vi flere som ville gå til anskaffelse av en boks til hjemmebruk. En kan f.eks laste ned tidligere spilte turneringer og regne seg inn i disse. Eller spille lagkamp mot fire venner som sitter 1000 mil i retning ->. Mulighetene er mange.

Det ble ikke snakket om hva prisen vil bli på Bridge + more når de kommer for salg. Vi har hørt snakk om ca 6 000 danske kroner pr stk, og stemmer det blir det ikke helt enkelt for mange klubber å komme igang. Leige/leasing har og vært nevnt. Vi får se etter hvert.

Lyst å prøve? Da jeg snakket med Kren Erik Nielsen i slutten av april ville han ikke love noe. Men at det blir “noe” under Tromsø-EM til sommeren hørtes ganske sannsynlig ut. Vi får bare vente i spenning.

 Mer info om systemet kan finnes på Bridge Company sin hjemmeside: www.bridgecompany.com.

 

We want more...
                            Leif Juvik i sitt rette element (bortsett fra bridgebordet da, selvsagt)

 

Kongsbergturneringa 2015

Hei alle bridgevenner

Med våren kommer Kongsbergturneringen.
Velkommen til et besøk i Sølvbyen

Turnering Kongsbergturneringa 2015
Start: 14. mai 2015 - kl 10:00
Slutt: 14. mai 2015 - kl 18:00

Arrangør BK Sølvknekt Spillested: Skavanger Samfunnshus
Klasse Åpen
Type Par / Serie / Vanlig parberegning Kretspoeng
Startkontingent 400,- pr. par
Påmeldingsfrist 13. mai 2015

Kontaktperson: Olav Lillebuen e-mail: olillebuen@gmail.com Tlf: 41 48 90 18 

Antall spill 50
Maks antall par 30
Antall påmeldte 2
Premiering Pengepremier. 

MVH

Gunnar Sembsmoen

Helgas vinnere

 

                                   Gunn Tove Vist, Stine Holmøy, Tone Torkelsen Svendsen og Tonje Brogeland
                                     Bjørn og Rune Kvaran, Erik Berg og Jørn Arild Ringseth

Ut av boksen.

Jeg liker godt spill der en noen ganger må avvike fra det som er normalt. Å kjenne igjen disse situasjonen er ikke så lett, dessto mer tilfredsstillende de gangene en oppdager at det vanlige kortet ikke duger. Når jeg serverer dette som et problem, er det ikke så vanskelig. Ved bordet er det mye verre.

  Makker spiller ut spar 4,invitt. Spillefører vinner hjemme med damen og fortsetter med ruterknekt. Makker legger treeren og du lasjerer. Mer ruter til din dame og du sikfter til hjerter syv, invitt inne i spiller. Spillefører stikker med esset og makker legger svakhet.

Så spar mot bordet som makker stikker med esset og skifter ruter til ditt ess. Hva spiller du nå?

Faktisk er kløveknekten rimelig opplagt når du får tenkt deg om...

Her er hele spillet:

Noen spill fra NM damer

Denne artikkelen vil bli oppdatert etter hvert som jeg skriver om spill eller får inn fra dere.

En vinner ikke bridge ved å passe..

I går skreiv jeg om et spill der Siv Thoresen med hell meldte seg på i 4sp uten særlig kort. I dette spillet var det Pernille Lindaas som fikk presset motparten et hakk opp. 5sp er en god stamp fordi 5hj står som et seil. Likevel 14 IMP ut mot 620 i 4sp på det andre bordet.Her avgjøres mesterskapet

Skal en vinne turneringer og ikke bli nummer to, trengs det en porsjon glid i tillegg til gode ferdigheter. Isolert sett er denne slemmen ikke spesielt god, men hvem tenker på det når ruterdamen faller dobbel? Syd viste en 22-24NT med firekort spar og da er det vanskelig  for Tonje i nord å stoppe under slem. De valgte 6NT på syds hånd  i stedet for 6sp, Den beste slemmen om en skal være ute.Stine Holmøy stamper i ugunstig

Det er sjelden noen god ide, men Stine ser at det er mange stikk i kløverkontrakt samtidig som hun neppe kan beite 4sp. Som jeg sa tidligere denne helga: "When it doubts, bid once more.." Syd turde ikke la ØV spille 5kl, for det kunne meget godt stå i elleve stikk. 10 IMP til Hells Angels som fikk spille 4sp på det andre bordet. Legg merke til at 5kl er en god stamp og går bare en beit (-200), så uansett aksjon fra syd er dette en sekser inn.Så enda et glimrende spill av Gunn Tove og Stine

Trykk på spillet og se en flott spilleføring for ti stikk. (Spill 9 Åpent Rom)

Gratulerer til "Hells Angels"

Det var jevnere enn jevnt på slutten av NM damer. Kun 0,21 VP skilte vinnerne fra toer "Lag Heskje": Jeg er ikke helt sikkert, men jeg mener at differansen på 0,21 VP er 1 IMP og 1IMP er ett stikk. Noen ganger gjelder det å ha marginene på sin side. "Heskje" så ut til å ha gullet i lomma, men en mine mot "Lakk & Lær" i 7.runde og tap 2.4 - 17.6 klarte de ikke å ta igjen. Det mangla bare et stikk, men sånn er det i toppidrett.

Tormod Røren kan gni seg i hendene når han har tatt ut Gunn Tove Vist, Stine Holmøy, Tone T Svendsen og Tonje Brogeland til det kommende Nordisk på Færøyene. Det er de fire vinnerne av årets NM damer, så den som påstår at vi ikke sender det beste laget vårt, sliter med å argumentere for det. Her er pallen (minus Pernille Lindaas. Gratulerer til alle. Lånt fra Maja Rom Anjer

RESULTATER

Er det noen som har bilde av vinnerlaget, setter jeg stor pris på det. I dag har jeg vært opptatt med andre ting, men det kommer spill. Hvis noen har en godbit eller to å sende over, takker jeg for det også.


Så kan jeg ikke annet enn å komme med en aldri så liten støtteerklæing til fru Inger Hjellemarken. På Facebook får hun så hatten passer fordi det er noe med en baguett folk må kjøpe. Kjære Jesus, folkens. Her har vi folk som står på natt og dag for å gjøre ting så bra som mulig for oss. Det er ikke alltid de klarer å få til så gode løsninger som den enkelte ahdde ønsket, men da har jeg en særdeles enkelt løsning for neste år. "Meld deg til tjeneste og gjør jobben hennes. Jeg er 100% sikker på at Inger slipper til hvem som helst av dere"

Jeg har noen ganger følt meg som en surpromt og kverulant i min kritikk av ting og tang, men det sitter en i Oslo og lasjer seg til å overta en KLAR førsteplass. 


Dag 1 - NM Damer og Bedriftsmesterskapet

STILLINGEN NM DAMER

De to største favorittene i tet. Fire kamper igjen i morgen.              Siv Thoresen og Torild Heskje leder sammen med Kristine Breivik og Åse Langeland

STILLINGEN BEDRIFTSMESTERSKAPET

Tannlegene Kvaran leder. Fint å se at Erik Berg og Jørn Arild Ringsetn endlelig (plutselig?) har fått seg en skikkelig utdannelse. Jeg trodde man måtte gå fem år for å kunne rote i tennene til folk, men på Hell holder deg med en helg.

Hans Arne Forseth melder at:

Hei Snorre

"
Kan melde om veldig fin stemning i bedriftsmesterskapet, har vært en fryd å være turneringsleder, har dessverre ingen spill, men skal prøve å få noen til å komme med et par i morgen.

mvh Hans Arne Forseth                    Lederlaget med to ganger Kvaran mot Kurt Ove Thomassen og Aleksander Flagstad


__________________________________________________________________________

NM Damelag - Runde 5

Siv Thoresen er ikke mørkredd og finner en fin stamp. 4hj står lett i elleve stikk, men selv om Tonje og Tone fant ruterstjelinga ga det bare +500. 4 IMP mot 650 på det andre bordet. Der passet Kristine Breivik og øst åpnet med 2sp. Nå ble det vanskelig å stampe.Så en liten systemsak jeg har sett flere misse på. Denne ble ikke så dyr siden 2sp heller ikke går hjem, men en annen gang er syd uten med en bløff. Doblingen av 1sp viser spar og da burdet vel Siv tatt ut 2hj til 2sp?When i doubts, bid once more..er en god regel. Det blir ikke alltid rett, men jeg tror det er vinnende i det lange løp. I alle fall i dette spillet og Torild Heskje kunne se makker notere +650. 5hj koster 500, men for vest kunne dette vært et spill hvor det stor utgang begge veier, til og med på 5-trinnet.


Slike spill MÅ vinnes, landslagsdamer!!

Det er ikke meningen å henge ut enkeltspillere, men de som er i landslagstroppen må tåle å få kritikk når slemmer som er til å slenge i veggen spilles bort. Kontrakt 6sp og hjerter ut fra øst.

   Hjerter ut til kongen og kløverkapp. Når den går, er man "kun" avhengig av sparen 3-2 og kløveren ikke verre enn 4-2.

Spar til esset og spar til kongen, ingen kapp fordi en kan ikke spille mer enn to runde spar likevel. Ruter kongen, kløver ess og kløver til stjeling. Vest stjeler sikkert over, men syd får enda fint stjålet en kløver og kastet hjertertaperen på ruteresset. Bordet tar de to siste med en trumf og den trettende kløveren.

Gunn Tove Vist spilte flott i mot da hun la i kløverkongen første gang (!), men jeg kan ikke se hvordan kontrakten skal vinner med den fargen 5-1.

Spillefører gikk beit, mest fordi hun stakk første hjerteren i bordet og fikk da et inntak for lite til både å godspille kløveren og hente den.
     
     


Så er det Tone og Tonje som melder alt for hardt!!

Igjen er det landslaget som får på pukkelen.Alt er naturlig fram til 4ru som viser singelton. 5hj fra Tonje spør etter ess med kløver som trumf, men hun har jo ikke kontroll på sparen!! Makker kan jo fint mangle kongen der. Ikke nok med det. Hun får 6kl i svar, to ess uten kløverdamen. Nå går det ikke an å melde videre, fru Brogeland!  Med litt hell hadde kløveren sittet 2-2 og 7kl hadde blåst hjem. Det hadde vært rett og slett ufortjent. Legg merke til at med ruter ut, hjelper det ikke å finne kløverdamen tredje i øst. Bordet blir uten inntak til å hente sparen. (Joda, kontrakten kan vinnes med åpne kort, men det er fantasibridge)

Kampen ebber ut med 44-24 til Heskje. 

NM Damelag - lørdag ettermiddag

Etter fire kamper er dette stillingen:

1  12 62,06  Heskje               Heskje - Thoresen - Langeland - Breivik
2 3 57,40 Hells Angels Holmøy - Vist - Svendsen - Brogeland
3 14 52,16 4 HJERTER Moen - Hofnes - Biribakken - Sandnes
4 2 51,64 Nærøysund Prestvik - Prestvik - Tuven - Halsen
5 15 49,90 Advisor Revisjon - Norge Jenter 2+ Sjødal - Frøyse - Fossum - Sjødal - Nordbø

Vi ser at to av de største favorittene allerede er i tet og møtes på Bord 1 i femte runde. Juniorjenter på en flott
femteplass.

I kamp to meldte Åse Biribakken og Siri Sandnes denne fine storeslemmen.
Det ble rett av Siri Sandnes å ikke vise hånda si som en sterk NT, men heller begynne med 2hj.
Åse Birikbakken kunne spurt etter hjerterdamen med 5ru, men satset på at den var på plass. På 5NT fikk hun
ruterkongen i svar og da var det mange sjanser til at det var tretten stikk i ruter.
Selv om makker hadde EKDxx i hjerter er det rett å være i ruter eller NT.
Liv Bugge rett fram og Siri Sandnes til høyre. Vi ser bakhodet til Åse Biribakken og Margot Alfheim
Katarina Ekren - BAK og Norge

LIVE resultater fra Bedriftsmersterskapet

LIVE RESULTATER
_______________________________________

Turneringa spilles også på Hell, Stjørdal i samme lokaliter som damene. De spiller samme kort og har festmiddag sammen i kveld. Bra, NBF!!Det er mange kjente navn på startlista, både Norgesmestre og verdensmestre. Pass nå på sånn at de som ikke spiller turneringer til vanlig blilr spist levende.

NM Damelag - lørdag formiddag

LIVE RESULTATER

Jeg likte det jeg så i første kampen fra NM damer i Stjørdal. Der møttes damelandslaget (Brogeland - Svendsen - Vist - Holmøy) og juniorlandslaget (Klingen Haugen - Hauge - Ekren - Indrebø). I tillegg til juniorene selv, er det Sven Olai Høyland som i første rekke skal ha æren for framskrittene de unge jentene har gjort og det var spennende å se hvor nærme seniorene de er. Jeg er sikker på at det var en spent coach som fulgte laget "sitt". Sven Olai ber meg understreke at det er mange andre som også skal ha sin del av skryten.                              Thea Hauge og Marte Haugen Klingen tapte knepent damelandslaget i første kamp.
Det er selvsagt ikke mulig å konkludere etter å ha sett kun 10 spill, men i denne kampen stod de yngste ikke noe tilbake for sine mer meritterte motstander. Spesielt i meldingene virker det som det er gjort et flott arbeid og det var både aggressivt og nøyaktig i flere litt ekle spill. Her er ett hvor jeg synes Marte Haugen Klingen skjønner verdien av tilpass.

   Marte har bare 12hp, men hånda vokser veldig når makker viser sparfarge. 3hj forteller om firekort spar og singel/renons i hjerter. Thea Hauge liker det og viser ruterkontroll. Hun cuebidder ikke 4kl, fordi mange foretrekker at første cuebid i makkers hovedfarge er en honnør.

Over 4ru har øst gjort sitt og de passer ut i 4sp. Hadde vest hatt spardamen i tillegg, er jeg helt sikker på at hun hadde gått på en gang til. Elleve stikk når sparen satt som den gjorde.

Godt meldt!!
     

Safe eller ikke safe?

I lagturnering "vet" alle at en gjerne skal ofre overstikk for å sikre kontakten. Et oversikk er verdt 1 IMP, mens bortspill koster minst ti ganger så mye. Som jeg har sagt før, er det lite i bridge som enten er rett eller galt. Sannheter er til for å brytes.
  

Kløver ut til konge og ess på begge bord:

Vi som ser alle kortene tar for EK i hjerter og claimer ti stikk, men beste spilleføring gir faktisk beit. 4-1 sits i hjerter er større sjanse enn 5-1 i ruter, så derfor er det nok riktig å ta hjerterkappen for å gardere seg mot D10xx. Om en skal legge ned kongen først  (singel dame i syd) eller spille liten til knekten (få med D10xx på begge hender) er jeg ikke sikker på.

Begge bord kappet hjerteren og fikk ruterstjelingen på seg. Litt uflaks..

     
     

 


               Marte Klingen Haugen, Gunn Tove Vist, Thea Hauge og Stine Holmøy (Foto: Allan Livgård)

NM Damelag

RESULTATER LIVE HER  fra lørdag

________________________________________________________________

To juniorpar på pallen i åpningsturneringa

Plass Par Poeng   % Navn                         MNR   Klubb                    
1 10 87,8 72,5 Verina Dahl - Nils-Otto Eliassen 29770 8429 Nøtterøy BK - TopBridge BC
2 8 77,7 69,9 Thea Hove Hauge - Marte Haugen Klingen 37261 39148 Os BK - Orkdal BK
3 11 59,8 65,3 Katarina Ekren - Thea Indrebø 40541 40383 BAK - KGB Klyve-Gulset BK

4 23 35,9 59,2 Per Bryde Sundseth - Knut Kjærnsrød 1249 1961 Nøtterøy BK
5 15 29,8 57,6 Tone Torkelsen Svendsen - Tonje Aasand Brogeland 14297 23275 Flekkefjord BK

 

 

 

 

Når kan du bløffe/psyke?

Det går to passer og du sitter i gunstig sone med

KKn985
K432
1092
2

Jeg har sett titalls spillere som åpner denne hånda med 1sp. Ofte lurer de seg selv, men noen ganger blir det en vellykket aksjon. Det du kanskje ikke visste, er at det er rett og slett ULOVLIG i henhold til reglene å åpne hånda med 1sp! Jeg hadde i alle fall ikke anelse, og så vidt jeg vet han dette vært tillatt i alle turneringer jeg har spilt. Også turnering på forbundsnivå og våre norske mesterskap.

Markus Bruno kan reglene og han forklarer her hvorfor det ikke er en psykisk melding å åpne denne hånda med 1sp. Verdt å lese. Artkkelen er lånt fra NILS KVANGRAVEN sin side. Er det andre av våre turneringsledere som har kommentarer eller utfyllende informasjon, er det fint om de skriver noen ord. Noen av dere spillere som har kommentarer?

____________________________________________________________________

Harald Skjæran begrunner reglene for ekstraplasser

Hei Snorre

Dette er andre året med nye regler for plassfordeling i NM par. De ble endra samtidig som finalen ble flytta ut av festivalen og redusert til 52 par. Tidligere ble en hel del plasser tildelt kretsene etter medlemstall.

Da man innførte plasser etter deltakelse for noen år siden, brukte man deltakelse i % av medlemsmassen i kretsene, sånn at alle kretsene stilte ”likt”. Dette var åpenbart til fordel for de små kretsene, som lett klarer å få høy deltakelse i forhold til medlemsantallet.

Nå er det ingen plasser som tildeles etter kretsstørrelsen (medlemmer), så da er det rimelig at det er antall deltakende par som teller. Det gir en fordel til de største kretsene, som har mistet 1-3 plasser i parfinalen i forhold til tidligere, samtidig som de mindre kretsene har mulighet til å kapre en plass ved å ha svært høy deltakelse i forhold til medlemstall.

 I forhold til hvordan det var før, tror jeg dette er et godt kompromiss.


Med vennlig hilsen
Harald Berre Skjæran

Fagsjef