Shapiro Spring Foursome 2016

startet i går.  HER ER HJEMMESIDEN. Resultater i menyen under "Entry list" (til høyre på den sida)

Det er en rekke norske spillere på plass og de kan du se HER UNDER ENTRY LIST. Spring Foursome er en lagturnering med utslag, men alle lagene har to liv. Et tap sender dem ikke ut av turneringa, men gir en mulighet til for å gå helt til topps. Reglene i detalj kjenner jeg ikke, men det finnes sikker på hjemmesida.

_______________________________________________________

Melder du eller ikke?

Jeg har hatt et par spill der poenget mitt har vært forskjellen på lag og par. I lag er en gjerne mer forsiktig, men en kan aldri passe seg til seier.
Hva med dette spillet hvor alle er sonen?

K7
987
EKKn
Kn10954


Du sitter i 4de hånd.

V       N      Ø      S
p       p      1ru    p
2sp  p       p        ?

2sp viser 4-7 og sekskort spar.

Tenker du å balansere?

__________________________________________________

 

Av Tor Fevang

Hei,
 
Vi har gleden av å invitere tidligere deltagere i Jotun Bridge lagturnering (før det Parkturneringen) til årets lagturnering i Sandefjord 17. og 18. september. 
Invitasjonen som også kommer i neste nummer av bin vedlegges. Her finner du nærmere detaljer om årets turnering.
Turneringen er lagt ut i NBF's turneringsoversikt og klargjort for påmelding.
Vi håper å sa så mange som mulig av dere i Sandefjord til høsten.

HER ER INVITASJONEN
 
Med hilsen for
Sandefjord Bridgeklubb
Tor Fevang
________________________________________________

NBF og BBO

Av Asbjørn Davidsen
Leder Disiplinærkomiteen

Hei Snorre.

Jeg leser med interesse dine artikler om juks på BBO. Det er 100% sikkert at dette er reinsapikka juks. Så gode er ingen.

Vi har hatt saken oppe til drøfting i Disiplinærkomiteen (DP) flere ganger og vi deler ditt syn på at det er svært uheldige forhold som kommer fram. I DP får vi også henvendelser som omhandler BBO. Det er noen av sakene der det er mistenkelige spill som innrapporteres, men enda oftere er det saker som handler om sjikanering av motspillere og grovt språkbruk. Selv arrangører blir rapportert for å snakke nedlatende til deltakere.

Dessverre har DP i regi av NBF ingen myndighet til å gripe inn i disse sakene. Dette er arrangementer som er utenfor NBF sitt ansvarsområde, selv om det er medlemmer av forbundet som kan være involvert. Spillere som deltar på BBO må på eget ansvar håndtere det som oppstår. Sånn må det nesten være.

DP har prøvd å kontakte de som drifter BBO om problemstillingene, men det er vanskelig å komme noen vei via den kanalen også.

Når dette er sagt, betyr ikke det at DP er likegyldige til episodene. Vi synes det er svært uheldig for bridgen at mennesker bryter skrevne og uskrevne regler. DP synes det er svært trist at deltakerne ikke oppfører seg på en akseptabel måte. Det være seg å spille etisk og det å vise god folkeskikk. Bridgen har i seg så mange positive elementer at det burde ikke være nødvendig å skape denne form for misstemning.

DP oppfordrer den enkelte til å oppføre seg på en måte som er bridgen verdig.

mvh Asbjørn Davidsen
(ført i pennen av Snorre Aalberg)

Stolt klubbformann

Av Inger Hjellemarken

NMK Finale

  
24.04.2016
 
 
Til: Snorre Aalberg, nils@kvangraven.no
Hei!

Fikk nettopp melding fra en fornøyd Ole Jonny Tøsse. Sammen med Steinar Nilssen, Morten Tilset og Øystein Olsen slo de Klepp med 6.

Moro å være leder av Heimdal BK :)

-- 
Mvh
Inger

PS: Dette er nok ikke min fortjeneste, men jeg soler meg i glansen
______________________________________________________________________________

Forskjellen på lag og par

Jeg satt vest i dette spillet og skulle starte mot 3NT. I par hadde jeg sannsynligvis fulgt salen og begynt med en liten ruter. Det er sjelden det lønner seg i par å gjøre dramatisk andre ting enn de andre. Mislykkes en med slike aksjoner, er det en sikker bunn. I lag leiter en oftere etter beita og om en gir bort et overstikk er ikke det så farlig.

Jeg hadde bare tre honnørpoeng og makker hadde passet. Den eneste muligheten jeg så for beit, var at Nils hadde noe som lignet en åpning. Siden han ikke hadde meldt, håpet jeg det var spar han hadde og begynte derfor med spar fem. Når du ser alle kortene virker det som et bomskudd, men det funka bra. Spar knekt og spar ni fikk vinne de to første stikkene før Per Erik Austberg ikke fant rett plan når han spilte hjerter til tiere og knekt. Nils skifta kløver og nå var det nada forbindelse mellom hendene.

PIL lot kløverdamen vinne og spilte ruter konge. Nils stakk med esset, tok for spar ess og fortsatte i ruter. Det som så ut som en haug med stikk, kunne ikke bli mer enn åtte stykker nå.  Bordet kunne bare pakke sammen med KD i spar og EK i kløver. I vest kunne jeg spille ping-pong i rødt med spillefører.

Ruter ut ville løst de fleste problemer for spillefører, selv om PIL kunne vunnet 3NT han også ved å løse hjerteren heldigere.

_________________________________________________________________---

Femunden Bridgefestival 2016

Av Jo-Gaute Åsgård

Hei!

Vi er nå akkurat en måned unna vårløsning ved Femund: 21. og 22. mai arrangeres Femund Bridgefestival. 11 lag og 20 par er allerede påmeldt, vi har aldri tidligere hatt så god påmelding så god tid i forkant, så dette kan sprenge alle rekorder! I tillegg til lokale helter er vi glade for at flere og flere spillere fra 1. og 2. divisjon også ønsker å måle krefter oppe i fjellheimen.

I tillegg til lagturnering på lørdag og parturnering på søndag blir det bridge-pub på lørdagskvelden med enda flere muligheter til å skvise hjem overstikk, eventuelt for sosial adspredelse. 

Vi ønsker flere velkomne, påmeldingslink finner dere blant annet via våre hjemmesider: www.engerdalbk.org/FemundBridge

HER ER ET FINT SPILL AV ODD HARALD SUNDET

Mvh Jo-Gaute Åsgård, Engerdal BK
_________________________________________________________

Er det her forskjellen ligger?

Jeg og Glenn Grøtheim fikk akkurat samme posisjonen i dette spillet.


Jeg tenkte ikke noe særlig over det, men meldte Stayman som jeg alltid gjør. Da fikk Allan Livgård i øst dobla og vi kunne ikke vinnen noen utgang lenger med kløverstart. På det andre bordet hoppa Glenn Grøtheim direkte til 3NT og jeg har full forståelse for at Roald Mæsel starta med spardamen.

Neste gang er jeg redd jeg melder 2kl igjen, men det er sikkert derfor jeg aldri blir Norgesmester.