Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

NBF og BBO

Av Asbjørn Davidsen
Leder Disiplinærkomiteen

Hei Snorre.

Jeg leser med interesse dine artikler om juks på BBO. Det er 100% sikkert at dette er reinsapikka juks. Så gode er ingen.

Vi har hatt saken oppe til drøfting i Disiplinærkomiteen (DP) flere ganger og vi deler ditt syn på at det er svært uheldige forhold som kommer fram. I DP får vi også henvendelser som omhandler BBO. Det er noen av sakene der det er mistenkelige spill som innrapporteres, men enda oftere er det saker som handler om sjikanering av motspillere og grovt språkbruk. Selv arrangører blir rapportert for å snakke nedlatende til deltakere.

Dessverre har DP i regi av NBF ingen myndighet til å gripe inn i disse sakene. Dette er arrangementer som er utenfor NBF sitt ansvarsområde, selv om det er medlemmer av forbundet som kan være involvert. Spillere som deltar på BBO må på eget ansvar håndtere det som oppstår. Sånn må det nesten være.

DP har prøvd å kontakte de som drifter BBO om problemstillingene, men det er vanskelig å komme noen vei via den kanalen også.

Når dette er sagt, betyr ikke det at DP er likegyldige til episodene. Vi synes det er svært uheldig for bridgen at mennesker bryter skrevne og uskrevne regler. DP synes det er svært trist at deltakerne ikke oppfører seg på en akseptabel måte. Det være seg å spille etisk og det å vise god folkeskikk. Bridgen har i seg så mange positive elementer at det burde ikke være nødvendig å skape denne form for misstemning.

DP oppfordrer den enkelte til å oppføre seg på en måte som er bridgen verdig.

mvh Asbjørn Davidsen
(ført i pennen av Snorre Aalberg)

Kommentarer

Kirsten Rita Arnesen, jeg har dessverre stikk motsatt erfaring med BBO så noe har tydeligvis endret seg.

Det gjelder BBO - rapporter til abuse@bridgebase.com Der er ALLTID hjelp å få. I Wald's dager tok han affære, endre offensive nicks etc. En STOR hjelp i saker som gjelder støtende etc. sprogbruk er: ta "Print screen" av BBO siden og lim inn på en Word eller ny mailside. Å klage på opplagte fuske varianter går også - husk "Prt Sc" knappen - ta kopi til deg selv og klag til TD ansvarlig for turneringen, som noterer og følger med NICKs

Disiplinærkomiteen skal selvsagt forkortes DK og ikke DP som jeg har gjort. Beklager...

Synes det er flott at noen engasjerer seg på BBO og at faktisk DK også ser på dette. Tommel opp!

Totalt 4 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.