Ikke appellutvalg i EM

Så vidt jeg vet er det første gangen at par ikke kan be om en bredere vurdering av turneringsleders avgjørelser. Det er i følge Harald Skjæran mulig å be om en "second opinon", men slik han forstod det er ikke det noe mer enn at en (flere?) av de andre tilstedeværende turneringslederne ser på saken. 

Jeg har ikke sterke meninger om dette, men det ligner på andre idretter. I f.eks fotball og håndball vet vi at det blir tatt feil avgjørelser av dommerne på banene, men det er en del av gamet. Spillere kan få personlilg straff i etterkant for forseelser som ikke ble oppdager underveis, men oppnådde resultater blir alltid stående.

Noen som har mening om dette?

______________________________________________________________________________

Mixlag vunnet av White House

 Gratulerer til Em første gullvinnerer, WHITE HOUSE, fra Nederland og Danmark.Det var en svært jevn finale. I andre halvrunde ble scoren 7-3. Noe mindre over 14 spill kan jeg nesten ikke huske. Nok en gang var det er stort spill som avgjorde finalen og det var rett og slett et valg i trumf. Sluttscoren 46 - 37.Hjerter ut til kongen og en liten ruter til tieren ordner biffen med litt forsiktig spilleføring etterpå. Den polske spilleføreren brukte bordets ruter dame første gang og da ble det en beit. Siden White House var i 3NT på det andre bordet, svingte dette godt over 20 IMP.

Har du ikke noe å gjøre i 4 timer og 35 minutter, kan du se hele kampen (inkludert pausen) her.

_
____________________________________________________________________________

Fyldige og gode bulletiner!

All ære til staben som legger sin sjel i å fortelle oss om det som skjer i løpet av dagen(e). Bulletin 3 var på 42 sider og Bulletin 4 på 34. Jeg rekker ikke å lese dem løpende, men planlegger å printe ut for å kose meg med spillreferater på senga i mange uker. 

Alle dere som gråter blod for at "Norsk Bridge" kun kommer i digital versjon, må nok sporenstraks først gå på printerkurs for etterpå å kjøpe en skriver. Bulletinene finner dere i menyen til høyre.

____________________________________________________________________________

Omtrent 25 norske videre til Semifinale A

 RESULTATER

Det er ca 70 par som går videre til Semifinale A. Over kan du ser hvilke norske som klarte cut'en. Fra omtrent 70 og ned er det en omvei via Semifinale B, men kun de seks beste derfra går til finalen. Fra A er det 46 plasser.

Det er mange norske sterke par som "mangler" blant de 70 beste. Tor og Gunn Helness klarte det ikke, Tom Høiland og Siv Thoresen den samme. Heller ikke Lise Blågestad og svenske Peter Fredin kan ta veien via 46 plasser i Semifinale A. Rune Hauge - Anna Malinowski det samme og Boye Brogeland - Tonje Brogeland kom under middels.

Gratulerer til de som kom seg gjennom første dag og lykke til med den tunge veien via Semifinale B.

Neste EM

bør spilles i Gdansk i Polen. For å komme dit kan alle ta Gdanskebåten.

_________________________________________________________________________

Hvor kommer spillerne fra?

Av Trond Are Nitter

Hei Snorre!

 

Rekner med at du no er på plass i Tromsø og er i full gang som journalist/spelar?

 

Eg synes eigentlig at det er blitt heilt greit med deltaking. 219 par påmeldte i EM-mix er jo meir enn dei 2 foregåande i Polen og Belgia. Det er jo mykje takka vera at dei norske er flinke til å stilla opp. ( 175 spelarar frå Norge )


Som du ser har eg lagt ved ein oversik over kor i verda dei 438 spelarane som deltar i mix-par kjem frå.

 

Eg er imponert over kor mange som har tatt turen frå USA, Australia og Kina for å delta i vårt opne EM.

 

Det som derimot er litt skremmande er kor få det er som kjem frå dei nordiske landa. 9 spelarar frå Sverige, kun 4 frå Danmark og ingen frå Island og Finland.

 

Kvifor er det slik?  Eg skal ikkje ha sterke meiningar om det.

 

Tala er basert på påmeldingslista.

 

Sjølv tek eg turen oppover på måndag. Snakkes!

 

mvh

Trond Are Nitter

______________________________________________________________________________________

 

Tirsdag 30.juni

 RESULTATER SEMIFINALE

 AJ Diamionds (Polen) og White House (Nederland/Danmark) er klare for finalen

White House:Ton BAKKEREN (Netherlands), Jacco HOP (Netherlands), Christina Lund MADSEN (Denmark) og Meike WORTEL (Netherlands)

AJ Diamonds : Cathy BALDYSZ (Poland), Ewa HARASIMOWICZ (Poland), Przemyslaw JANISZEWSKI (Poland), Andrzej JASZCZAK (Poland),  Anna SARNIAK (Poland) og Jakub WOJCIESZEK (Poland)


Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl WHITE HOUSE 0 25 25 41 66
ebl ZIMMERMANN 0 12 12 21 33

 

Team c/o Segment
1
Tot
2
Total
ebl FULL HOUSE 0 22 22 29 51
Poland A J DIAMONDS 0 12 12 57 69

RESULTATER KVALIFISERING
(omtrent 70 par går til Semifinale A - ikke LIVE score enda kl 11.)_________________________________________________________________

Nesten flaut å høre på...

Det å lure motparten er en del av bridgen og når en går rett på limpinnen, må en bare bøye seg i hatten!! Thomas Charlsen spilte ut kløver åtte etter dette meldingsforløpet og da gikk 7sp lett hjem. Med et annet utspill går kontrakten fort beit, i alle fall fikk over halvparten av spillerne ikke mer enn 12 stikk ved å gå på ruteren. Det jeg videre skriver er referat fra loggen på BBO.Når Charlsen så Zimmermann sine kort, lurte han på hvorfor han ikke hadde cuebiddet 4kl eller 4ru? Zimmermann svarte i følge referatet på BBO. "No agreement. I wanted a club lead" Det var akkurat det han fikk og da burde samtalen sluttet her fordi det er helt opplagt at Zimmermann av taktiske grunner har hoppet over to (!) farger han har kontroll i. Makker i øst forklarte det som et normalt cuebid og hun meldte deretter. Selvsagt oppdaget hun at makker hadde kløveresset etter 4NT, men det måtte hun vel ikke si noe om?

Neda. Det var ikke slutt. Turneringleder ble tilkalt og diskusjonen fortsatte. TL ga Zimmermann medhold i at alle meldinger skal være deklarert, men meningen med alle meldinger trenger selvsagt ikke forklares. Det kan da ikke vært forbudt å være smart

På BBO ble det skrevet at NS ville appellere. Det får jeg for guds skyld ikke håpe skjedde. Da ville i alle fall jeg rødmet. Enda verre hvis det ligger en antydning i at 4hj var avtalt som en mulig melding over 3sp. Da er det i tilfelle (minst) uetisk og lista skal ligge himmelhøyt for å antyde at motpartens forklaringer ikke stemmer med avtalene.

La det være klart. Alle bridgespillere kan melde akkurat hva de vil, så fremt makker ikke oppfatter ting på noen annen måte enn etter systemet. Ønsker du å åpne med 3sp på 18hp og gående farge, kan du selvsagt gjøre det. Men ikke mer enn en gang eller to hvert skuddår. Ønsker du å hoppe over cuebid eller cuebidde en farge du ikke har kontroll i, kan du selvsagt gjøre det såfremt makker ikke vet mer enn motparten.

Det gjelder egne regler for åpningsmeldinger.Å åpne 1sp i tredjehånd med EKxxx i fargen og slutt, er ikke tillatt fordi det regnes ikke som bløff, men et avvik fra eget system og du vil gjøre det samme frekvent i samme posisjon andre ganger. Du kan heller ikke strekke 8-12 NT til 7 hp og i f.eks Ekrens er det påbudt å ha hender som passer til definisjonen. Grunnen til de to siste tingene, er at konvensjonen er destruktiv i utgangpunktet.Pierre Zimmermann lurte Thomas Charlsen opp på tribunen

Jeg liker det!!

Tidligere har jeg skrytt av både Jørn Arild Ringseth og Pernille Lindaas. Her er enda et fint spill. Ikke noe fiksfakseri, men praktisk bridge. 5kl er en fin-fin kontrakt med mange vinnermuligheter. Er det to kløvertapere, må rødfargene løses. Holder med med en kløvertaper, skal det mye til for å gå beit. (er litt kommunikasjonsvansker)(en annen ting er at jeg synes syd skulle meldt inn 2sp og ikke 1sp. Makker har tross alt passet og da er det enda viktigere å sette press på motparten. Jeg kan ikke helt se hvordan ØV skal komme i 5kl etter 2sp inn. Kanskje ender de tom i 3NT med et par beit?)

Det kunne vært blink, Gunn

men ikke denne gangen. 4hj viser kortfarge og flytt makker sin EK i hjerter til minorhonnører så er 5kl rett kontrakt. Gi makker kløveresset og ruteresset, så står 6kl mens 3NT er beit.Kløver ut til esset og ruter til ED. En beit og 11 IMP ut mot 3NT - 11 stikk. 

Jeg vet ikke, men kanskje er 3ru en like god melding som 4hj, Gunn? Tredje farge viser hold og da får makker omtrent den samme informasjonen om at hjerteren er øst sitt svake punkt. Dere er enda under 3NT og har ikke brent de samme broene som 4hj gjorde? Likevel, maks uheldig da!!

____________________________________________________________________________

Var du for god her, Tor Helness?3NT gikk hjem på mange bord fordi det er "bare" å dukke spar to ganger, så kommer ikke syd inn for å hente beita. 1 + 3 + 1 + 4 = 9 stikk. Tor Helness gikk to dobla beiter. Kan han virkelig ikke en så elementær ting som å lasjere med et ess?

Jeg er ganske sikker på at forklaringen er slik. Tor vet at nord har tre spar for sin dobling og når syveren (norske) komme ut til ti og konge, er det 50% sjanse for at fargen er blokkert. (D97 blokkerer, mens D87 bokkerer ikke) . Syd er favoritt til å ha hjerteresset etter sin innmelding i sonen, så derfor stakk Tor den første sparen og spilte hjerter. Han var sikkert skuffet når nord gikk straks opp med hjerteresset, men ble glad igjen når nord virkelig hadde spar ni. Spar dame og spar ni vant begge stikkene. Mer hjerter.

Nå stod det jo igjen!!

Tor tenkte videre. Nord har doblet med Dxx i spar og hjerteresset. Han har maks en ruterhonnør og den sitter ofte i kapp. Kløveren kan være stikkpotensiale, så der har sikkert Peter Fredin knekten fjerde. Derfor kløver til kongen og kløver til tieren. 

To beit, -500 og totalt 15 IMP ut når Jørn Arild Ringseth på det andre bordet lasja sparen og toppa kløveren. Bridge er moro!!

_____________________________________________________________________________

Mortensen tapte på ekstraspill!

Det kom ikke fram i resultatene hvilken måte Mortensen ble utslått i sluttspillet på. Kristoffer Hegge melder at kampen egentlig endte 34-34 og det derfor måtte spilles ekstraspill, sudden death. "Vi meldte en 50% slem som de andre ikke meldte. Den tapte og da var det slutt." 

Sånn kan det gå. Trøst til Astrid, Kristian, Kristoffer og Maria M.
Danske Maria Dam Mortensen tapte med minst mulig margin.

I morgen starter MIX par kvalifisering

Reglene for hva som skjer etter de første 50 spillene i morgen (tirsdag) er slik (i følge bulletinen). 

 • Det skal være 80 par i Semifinale A som starter på onsdag. Dette tallet inkluderer semifinalister og finalister fra Mixlag. Hvis alle parene fra mixlag ønsker å være med i par, betyr det at det er omtrent 70 plasser fra kvalifiseringen i morgen, tirsdag. (Jeg vet ikke helt hvor mange par det er på hvert lag fra Mixlag)
    
 • De parene som IKKE kvalifiserer til Semifinale A, spiller i Semifinale B. Den spilles også onsdag.
    
 • Finalen i Mixpar består av 52 par. 46 fra Semifinale A og 6 fra Semifinale B. Alle mot alle med to spill i runden, totalt 102 spill. 10 spills sesjoner (12 spill i en av dem)
  Finalen spilles på torsdag og fredag
    
 • De parene som ikke kvalifiserer til finalen, kan GRATIS spille EBL Cup. Den går over fem sesjoner på torsdag og fem på fredag. Påmelding til den senest onsdag kveld kl 21.00.

Det vil være CarryOver fra kvalifisering til semifinale og fra semifinale til finale. Detaljer der har jeg ikke 100% klart for meg.

___________________________________________________________________

 

To norske sølv i OPEN BAM (oppdatert)

ved GAMMA GRAFISK med Turid BONES,  Vegard BREKKE,  Ellen KJÆR og Geir Egil BERGHEIM og MOSTINGAN ( Hege Charlotte FABER,  Kjell Ove HELMERSEN,  Finn . NICOLAYSEN,  Sissel SNEVE og Ola RONNING . Jeg vet ikke om de får Norgesmestertittel, men tror ikke.

(Beklager MASSE at jeg ikke fikk med meg at "Mostingan" var et norsk lag. Det burde jeg abslutt klart)

De lagene som var slått ut i Mixlag kunne fortsette med en 50 spills Board-A-Match lagkamp. To spill i runden og hvert spill ble scoret 2-0/1-1, uavhengig av hvor stor differanse det var på de to lagene sitt resultat . Slike turneringer blir alltid svært jevne og det samme skjedde denne gangen også. 

RESULTATER - 15 beste

1  SANBORN 64.00
2  GAMMA GRAFISK 62.40 MOSTINGAN 62.40
4  GRAIZER 61.00
5  KIBE 60.40
6  BEIJING TRINERGY 60.00
7  ROSENTHAL 59.20 8 ALZADA 58.40
9  BADGER 56.40 TAKK 56.40 SJODAL 56.40
12 SOLHEIM 55.60
13 MAHAFFEY 55.40
14 SILVERFOX 54.40 YABBIES 54.40 

Her er vinnerne, Lag Sandborn.


LILLEBALUBA norsk mester for MIXLAG

Norsk Bridgeforbund bestemte tidlig at beste norske lag i EM ville få tittelen "NORGESMESTER". Jeg har ikke sett regler, men antar at det må være kun norske spillere på laget og da var det LILLEBALUBA som kom lengst. De kom til kvartfinalen og ble dermed nr.5 i Europamesterskapet. 

Vi gratulerer!!

(Er det andre regler som gjelder, er det fint om noen oppklarer. Jeg forstod at det selv i Tromsø var diskusjoner om hvem som ble Norgesmester (??!). Kanskje en ide at de som bestemte av beste norske lag/par i EM skal bli Norgesmester, samtidig hadde tenkt gjennom scenarier som ville dukke opp? Håper slike ting er klar til neste turnering er ferdig.Dette bildet er fra 2012, men jeg regner med Norgesmestrene har holdt seg godt siden den gang.
Fv: Gerd Marit Harding, Helge Stanghelle, Anne Irene Bogen og Frank Bogen. 
Håkon Bogen spilte også på laget.

"Hasta la vista" i Tromsø

Jeg fikk sett en del av den første sesjonen av kampen mellom norsk/svenske GUTS.COM og svensk/amerikanske FULL HOUSE i kvartfinalen. Det var lovende takter av de norske og ledelse med 41-32. For de andre to norske eller halvnorske lagene så det mørkere ut. CASINO FLOOR (Thomas & Hoffa) r hadde fått bank av Zimmermann, mens LILLEBALUBA (MO BK) lå godt bak sin motstander.

I andre sesjon gikk det ikke så bra for Pernille LIndaas og venner. FULL HOUSE ble for sterke og derfor hasta la vista eller "takk og farvel" som de ikke fullt så språkmektige ville sagt. Her er resultatene.

M-KO - After board 14 of segment 2 c/o 1 Tot 2 Total
Italy BRENO 3 17 20 18 38
ebl WHITE HOUSE 0 26 26 30 56
M-KO - After board 14 of segment 2 c/o 1 Tot 2 Total
ebl CASINO FLOOR 0 7 7 48 55
ebl ZIMMERMANN 0 45 45 28 73
M-KO - After board 14 of segment 2 c/o 1 Tot 2 Total
Norway LILLEBALUBA 0 19 19 26 45
Poland A J DIAMONDS 0 50 50 27 77
M-KO - After board 14 of segment 2 c/o 1 Tot 2 Total
ebl FULL HOUSE 0 32 32 57 89
ebl WWW GUTS COM 0 41 41 14 55

 
______________________________________________________________________________________

 

 

Kvartfinalen i EM Mixlag

LIVESCORE KVARTFINALE

I lagbridge er det de store spillene som avgjør og dette er et sånt et fra kampen mellom GUTS.COM og FULLHOUSE. Norske Pernille Lindaas og Jørn Arild Ringseth sitter ØV og melder seg opp i en absolutt spillbar 7sp. Jeg skjønner godt at Jørn i øst melder storeslemmen og var ikke spesielt heldig med makkers single ruter.


Nå viser jeg deg alle kortene så du finner helt sikkert vinnende spilleplan med en stjelefinesse i kløver gjennom nord, kombinert med å stjele en kløver lavt og en høyt. Pernille valgte å spille på ruteren 3-3 og når den satt 4-2 ble det et stikk for lite. Det er sikkert noen matematikere som kan si om det er bedre å kappe kløveren den ene eller andre veien framfor å gå på ruteren, men det må i tilfelle være marginale saker. I sluttpossen hadde Pernille vunnet om syd hadde hatt Kx i kløver oggå. Jeg tror ikke det er mulig å kombinere sjansene i kløver og ruter, i alle fall ikke i praktisk bridge. Hadde sparen sittet 2-2, ville hun kunne klart å fange kløverkongen i nord.

Slike spill svinger 29 IMP (!). Nå vant FULL HOUSE 17 IMP med +1430 og +100, mens med hjemgang hadde GUTS.COM vunnet +780 (2210 - 1430) og 12 IMP.

__________________________________________________________________________________

 

 GRÅDIGHETEN FIKK SIN STRAFF?

Det er mulig at dette er etterpåklokskap å kritisere nord for doblingen av 4sp, men Pernille Lindaas i vest gjorde en glimrende beslutning når hun tok ut 4spD i 5ru. Nord trodde julekvelden var kommet i 4sp. Det var den på en måte også, men når fruen fra Arendal tok ut i 5ru var kvelden over for NS. En litt forsiktig spilleføring og Jørn Arild fikk stjålet to hjertere i bordet og kastet en spar på EK i kløver. +750 og masse norske IMP!

 

Det står da 3NT?

ED i spar - EKD i hjerter -  KDKn98 i ruter = 10 stikk?

Neida. Pernille i vest spilte ut spar til konge og ess, satt over ruteren et par ganger og fortsatte i spar. Nå brant KD i hjerter inne på hånda og en beit. Fin bridge, spør du meg.

Round of 16

LILLEBALUBA fortsetter å imponere og slo ut selveste DeBotton i Round of 16. Den andre kampen vi norske fulgte med størst interesse var kampen mellom GUNSMOKE (Helness) og GUTS.COM (Blågestad). Der vant GUTS.COM en jevn kamp og er klar for kvartinalen.

LILLEBALUBA (Harding - Stanghelle - Bogen - Bogen - Bogen)
GUTS.COM (Lindaas - Ringseth - Blågestad - Fredin)

Øvrige norske som er videre : Thomas Charlsen og Thor Erik Hoftaniska (Casino Floor). Lag MORTENSEN med Kristian B Ellingsen - Astrid Steen Lybæk og Kristoffer Hegge - Maria Mortensen (DAN) måtte tåle et knepent tap med 11 IMP og er ute.

(Du kan trykke på scoren fra de enkelte sesjonene for alle detaljer i kampene)

7th European Open Championships Knockout
Phase
of 16
M-KO

 

Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
Italy BRENO 0 23 23 47 70
ebl MORAWSKI 0 22 22 15 37
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl PENFOLD 0 13 13 35 48
ebl WHITE HOUSE 0 44 44 38 82
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl ZIMMERMANN 0 33 33 35 68
ebl ROBERTSON 0 15 15 27 42
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl CASINO FLOOR 0 38 38 32 70
ebl VALIO 0 28 28 13 41
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
Norway LILLEBALUBA 0 40 40 47 87
ebl DE BOTTON 0 6 6 41 47
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl VYTAS 0 29 29 26 55
Poland A J DIAMONDS 0 20 20 56 76
Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl GUNSMOKE 0 21 21 33 54
ebl WWW GUTS COM 0 18 18 51 69

 

Team c/o Segment
1
Tot
2
Total
ebl FULL HOUSE 0 26 26 19 45
ebl MORTENSEN 0 6 6 28 34

Sterkt av LILLEBALUBA

og der spiller fire moværinger. (er det rett sagt?) Helge Stanghelle, Gerd Marit Hardig, Anne Irene og Frank Bogen. De ligger på fjerdeplass med en runde igjen og de skal tape stort i den siste kampen for ikke å gå videre. Det ser litt mørkt ut for mange norske i sluttspillet, men det er flere med muligheter. Legg merke til Mahafey som stormer oppover. Der spiller Tonje og Boye Brogeland. Gunsmoke og Casino Floor tipper jeg begge klarer cutten. Jeg heier på Bergen AK før den siste runden. Italienske BRENO ser ut til å vinne kvalifieringen med 130 på de ni første kampene.

Min personlig største skuffelse er Fuglestad og Thoresen. Det hadde jeg begge klart på min liste videre.

Dette er stillingen med 10 spill (en kamp) igjen.

1   BRENO 130.10
2   ZIMMERMANN 120.27
3   ROBERTSON 117.21
4   LILLEBALUBA 116.32
5   FULL HOUSE 115.42
6   PENFOLD 114.07
7   VALIO 114.02
8   CASINO FLOOR 113.86
9   WHITE HOUSE 112.60
10   GUNSMOKE 111.77
11   VYTAS 111.15
12   GEELY AUTO 107.75
13   MORAWSKI 107.14
14   BEIJING TRINE 106.87
15   ROSENTHAL 106.72
16   A J DIAMONDS 106.65
17   BRIDGE OF KIN 106.03
18   BADGER 105.23
19   DE BOTTON 104.16
20   BERGEN AK 104.13
21   MAHAFFEY 102.05
22   HELMER 100.61
23   MANY HERRINGS 100.46
24   MORTENSEN 100.32
25   TAKK 100.26
26   WARD PLATT 100.20
27   TEAM ATLANTIC 98.91
28   WWW GUTS COM 98.72
29   I SISTE ELITE 98.62
30   MINA 98.44