Flere land spiller treningskamper

I alle andre idretter er det vanlig at landslaget spiller treningskamper mot lag de enten skal møte i kommende mesterskap eller lag med omtrent samme ferdigheter som de en skal konkurrere mot. Norge var i Polen og spilte en ettermiddag/kveld mot polske spillere, noe jeg har sagt jeg håper er starten på noe bra. En kan diskutere omfang og opplegg, men dette blir forhåpenligvis bedre.

I helga møtes Nederland og Israel til treningskamp. De spiller det samme opplegget med at tr par spiler alle kampene, tre ganger 48 spill, tilsammen 144 spill. Et par er ankerpar og bruker scoren i begge kampene. HER KAN DU FØLGE RESULTATER, og kampene overføres på BBO. Hvis jeg har forstått rett, tester Nederland flere par. Noen spiller fredag, mens andre på lørdag og søndag. 

Som sagt håper jeg landslagsledelsen med Vennerød, Røren og Eck Hansen i spissen, tar denne utfordringen. Vi vet at det er en utfordring som handler om økonomi for at landslaget skal få sterk internasjonal matching. Et opplegg der vi inviterer et eller to landslag til oss, i samarbeid med private (jeg kan i alle fall gi dere et aktuelt navn), trenger ikke koste all verden. Klarer en å lage en ramme rundt, f.eks at det inviteres til turnering der det spilles de samme kortene, kan dette koste minimalt utover reiseutgifter til de inviterte. Hvis det fortsetter å være et norsk problem at de beste spillerne nedprioriterer slike oppdrag, er det bare å stille krav. Jeg tror ikke Per Mathias Høgmo tenker på hvem det passer eller ikke passer for når han tar ut troppen sin.


SUNN FORNUFT

Det er fint med regler i bridge, men ingenting kan slå logikkens kraft. Øst skal spille ut mot 3NT som makker plutselig har doblet. Jeg kan ikke tenke meg at de har en avtale om at dette skal be om kløver ut, men tipper øst tenker slik. "Makker må ha ruterstopper(e) og en fin farge. Hvis den hadde vært i major, ville han meldt den inn over åpningen. Jeg har også se av mine egne kort at makker må ha kløver. Derfor starter jeg med kløver tre."  Denne gangen beiter vel alle farger, men det var ikke poenget.______________________________________________________________________________