Norge vant mot Polen

 I dag, onsdag, har tre sterke norske par spilt en slags landskamp mot noen av de beste polakkene. Norge stilte med:

 

  • Frank Svindahl - Johhny Hansen
  • Erik Sælendsminde - Thor Erik Hoftaniska
  • Tor Eivind Grude - Kristoffer Hegge

Kampen ble spilt på den måten av et av de norske parene var ankerpar, mens de to andre møtte hvert sitt polske par. En runde a 16 spill ble altså scoret som to kamper samtidig.

RESULTATER.

Ved å klikke på rundescoren, vil du se hvordan alle de norske parene gjorde det. Sammenlagt vant Norge 254 -168.Først en grei vurdering av Hoffa når han melder over 5sp. 5sp kan ikke beites og 6ru går fort bare -500, selv om det er -800 med korrekt motspill. Hva slags argumenter nord har for å melde 6sp når makker dobler 6ru må du nesten spørre han om selv. Det ser ut som 2kl er en slags EKRENS (begge major), men likevel.

Så til de norske. Hoffa spiller ut hjerteresset og så legger Silla syveren. (så sier i alle fall BBO-fila)  Silla legger nok svakhet fordi han tror ikke makker har EK. Tror han det, virker det svært naturlig å legge fordeling i denne possen. Burde han ikke lagt åtteren når han først ville vise svakhet? Jeg skjønner på en måte at Hoffa i alle fall ikke tror makker har 873. I Hoffa tar for hjerterkongen (!) og nå forsvinner alle tre kløverne på hånda.

Ikke nok med det. Spillefører glemmer at singelton'en hans er knekten. Så etter å ha tatt ut trumfen, tar han for hjerterdamen og stjeler (!) en hjerter. Nå fikk Silla for kløveresset likevel. Norge får dermed inn 14 IMP for +1050 med 5spx hjem på den ene bordet og 6spx med en beit på det andre. Det skulle vært 11 IMP ut med -1660 mot 850.

Hoftaniska - Sælendsminde var ankerpar for de norske, så svingen var faktisk dobbelt så stor. Svindahl - Hansen var også i 6sp (!) med EK i hjerter ut. De vant sine 12 stikk på like mange sekunder. +17 IMP i den kampen.

DOBLER IKKE SILLA EN RUNDE FOR SEINT?

Jeg skal på en måte ikke lære verdensmestre å melde, men her skjønner jeg ikke Silla. Han passet 1hj for å gå etter dobla beiter der, men når motparten tar ut er det da vitterlig normalt å doble i neste melderunde for å fortelle at han hadde en straffepass av 1hj? Pass på 2ru og dobling av 3ru skjønte heller ikke makker. Det kosta -670, men kunne muligens vært vunnet med overstikk.