Takk for meg

Alle mennesker har blitt tildelt et antall år her på jorden. Så godt vi kan prøver vi å bruke den tilmålte tiden på ting som gir oss selv mening, men også til det som er verdifullt for våre medmennesker. Jeg håper alle prioriterer sine nærmeste i den sammenheng og jeg skal til fulle nyte bestefarstilværelsen.Nå er tiden kommet til at jeg ikke lenger ønsker å bruke så mye energi på bridgeskriving. Det er ingen enkeltepisode som er en direkte utløsende årsak, men jeg ønsker i tida framover å prioritere andre ting.

Det siste året har på mange måte vært en trist tid for bridgen. Jukseskandalen som Boye har avslørt, viser at enkelte skyr ingenting for å vinne. Vi vet hvilke ressurser Fisher - Schwartz har lagt ned i advokater for å bedyre sin uskyld og nå får vi vite at Fantoni - Nunes også går til krig. Dette er bridgespillere vi har sett opp til, men det viser seg at de spiller kortene sine på kryss og tvers for å gi makker signaler, de klør seg foran og bak for å markere fargeskift og de hoster som en avlorlig KOLS-pasient for å få makker til å våkne. De er tatt med buksa nede, men likevel kryper de ikke til korset. Hva slags mennesker er egentlig disse "bridgespillerne"? Jeg er mørkredd for at bridgebevisene ikke holder i en sivil rettsak og hva skal vi gjøre da?

Selv har jeg vært meget indignert over landslagskapteinens ufine angrep på gamle, syke og døde bridgelegender. Jeg trodde endelig denne saken hadde blitt tiet i hjel, men i tredje BIN på rad kommer de samme beskyldningene opp igjen. Ikke noe nytt, kun det samme grumset enda en gang. Nok en gang blir Harald Skjæren, Bobby Wollf , Willie Coyle og hva de nå heter,  dyttet foran artikkelforfatteren i et (forhåpentligvis) siste  forsøk på å betimeliggjøre innholdet. I siste artikkelen blir vi som har stilt spørsmål med angrepene på Bjørn Larsen og Breck - Lien bedt om å legge fram motbevis. Når i rettshistorien har de anklagede måtte motbevise noe som anklageren ikke er i nærheten av å bevise?
Sitat fra siste BIN: "Jeg (artikkelforfatteren) har mottatt noen andre e-poster som også er lite flatterende for stjerneparet, men skribentene vil ikke stå fram med sine navn". I all respekt, da burde det ikke blitt omtalt. Sladder kaller vi sånt andre steder.

Jeg kommer til å be Boye Brogeland bruke redaktørkappen sin og sørge for at denne saken en gang for alle havner der den høre hjemme, nemlig i skrivebordsskuffen.

På BBO jukses det over en lav sko. Jeg har vist noen eksempler der spillere ser alle kortene når de er med på turneringer. Går en inn på en norsk turnering er det et språkbruk og en sjikanering av motstandere som ingen steder hører hjemme. Asbjørn Davidsen i Disiplinærkomiteen forteller at de mottar en rekke saker av denne typen.

Image result for bbo

Det er sikkert mange som allerede vet at jeg etter 6.runde kampen mot Heimdal med viten og vilje har havnet i en sak med den samme Disiplinærkomiteen. Denne går sin gang og det kommer helt sikkert info snart om utfallet.


Denne siste epistelen her på sida ble sikkert for negativ, men alle som har hatt luft i magen og kjent at det presser på, vet at det er godt å ventilere. Det lukter litt med en gang, men det gjør godt for han som fiser og for de andre forsvinner odøren ganske fort.Det skjer også mye bra i norsk bridge og jeg ønsker helt til slutt å trekke fram den viktige tendensen der damene bare blir flere og flere ved bridgebordet. Jeg håper for alt i verden at de tar med seg noen verdier som vi menn kan lære av. Til sommeren får vi vår første kvinnelige president på mange, mange år. Mitt største ønske er at hun setter fullt trøkk  på å få gleden av å spille kort i fokus. Det er ikke toppidrett vi driver. For de aller, aller fleste av oss er bridge en uskyldig fritidsinteresse hvor vi skal ha det fint sammen med gode venner.

Igjen, takk for meg. Takk for hundrevis av hyggelige tilbakemeldinger og skryt over mange år. Ingen er større enn at vi liker at andre setter pris på det vi gjør. Det er også en god porsjon bridgespillere der ute som synes jeg er en dust. Det er viktig å mene noe og tørre stå for det. I det perspektivet må en regne med at ikke alle veiver like mye med flagget.

Lykke til framover. På kort sikt blir det uten min deltakelse

Hilsen Snorre
____________________________________________________________LIVE fra hagen til en malemester på Romerike.
____________________________________________________________