Hva melder du?Hva skjer her?

En noe undervektig NT-åpning, men det henger litt sammen med at du kan ikke åpne med 1hj og melde 2kl naturlig etter svarene 1sp og 1NT.(Gazelli) Makker startet med 2kl etter din 1NT og så meldte han 4hj alene etterpå. Det er meget mulig du skulle sagt 3hj over 2sp, men du valgte å vise minimum først.

A: Hva har makker?
B: Hva melder du nå?


____________________________________________________________

To spill fra India

Av Roald Mæsel

Tor og Arve meldte 3 NT og med spar ut ble det hele 11 stikk.

Nå satte virkelig Helge spillefører på en prøve ved å starte med hjerter 3. Spillefører gjorde rett i å stikke med esset og fortsatte med ruter dame.  Helge fikk for kongen og fortsatte med liten hjerter.  Til slutt bestemte spillefører seg for damen og med spar tilbake var det ikke lenger mulig å vinne
Kontrakten.  To bet og 11 imp til Norge

 

Vest åpnet med en kløver – Helge i Nord doblet (Snorre mener innmeldingen 1 spar er bedre) – 2 kløver i Øst og nå ønsket jeg å være med og meldte to hjerter.
Dermed kunne Helge se at det var godt spill for 4 hjerter. Det var det og da de stoppet i to spar ved det andre bordet (etter innmelding 1 spar), ble det kun ni stikk i spar ved trumf ut og 7 imp til Norge.

Hvordan vi skal komme i fire hjerter etter først å melde inn 1 spar, er for meg en gåte.  Kanskje Snorre har fasiten?

 
Mvh Roald    

__________________________________________________________  

Stø kurs i India

Det så ut til å gå mot uavgjort mot Tunisia i dagens siste kamp, men 23 IMP på de to siste spillene ga oss 16-4 seier. 4.plass og lengre og lengre ned til 9.plassen. Dette går veien for kvartfinale, gutter!!

1   AUSTRALIA 163.86
2   USA1 160.90
3   AUSTRIA 158.72
4   NORWAY 154.93
5   ENGLAND 154.10
6   INDIA 145.70
7   IRELAND 145.19
8   USA2 144.04
9   POLAND 135.79
10   SWEDEN 129.52
11   JAPAN 127.51
12   CANADA 124.84
13   BULGARIA 121.45
14   INDONESIA 110.78
15   PAKISTAN 109.22
16   EGYPT 99.25
17   CHINA 90.31
18   GUADELOUPE 83.56
19   CHILE 81.98
20   NEW ZEALAND 73.91
21   TUNISIA 66.15
22   BRAZIL 50.29

To små seire i formiddag og 5.plass

mot Pakistan og Japan.

Det kunne blitt en storseier mot Pakistan hvis ruteren ikke hadde ordnet seg i dette spillet.Helge og Roald meldte 6NT, mens Pakistan sto på helt til 7NT. Det er tolv toppstikk, så rutertieren må gi stikk. Det er vel omtrent 50% sjanse for det og derfor for dårlige odds. Denne gangen var det bare å legge ned EK i fargen og så skrive 1520 rett etterpå. Over tjue IMP i sving med andre ord.

Det er 17 VP ned til 9.plassen.
__________________________________________________________

Hilsen fra India

Av Roald Mæsel

Hei
Det går bra her nede og god stemning i laget.

Slik gikk det i de to spillene du har skrevet om:

I det første spillet åpnet Nord med 1 hj – 2 kl fra Helge – 2 hj fra syd og dobbel fra meg. 4 hj fra Nord og en opplagt 4 spar fra Helge. Pass rundt.I det andre spillet var det Ekrens som var løsningen.

Helge åpnet med to hj i øst (begge major - 4-10hp)  og Syd kunne egentlig ikke gjøre noe annet enn å passe. 4 spar fra meg og nå var det vanskelig for motparten å komme med i meldingsforløpet.


I morgen starter Helge og jeg – Tor og Arve mot Polen.

Mvh Roald

______________________________________________________________

Diskusjonen om Polen går....

i India. Det er enda ikke offentliggjort hvorfor Balicki - Zmudzinski ikke får spille i VM. Så vidt meg bekjent har ikke WBF komme med noen uttalelse annet enn at paret ikke er velkommen til Chennai. Det ligger videoer ute av paret, men jeg kan ikke si at jeg liker at "hvem som helst" driver å analyserer bevegelser og mimikk. En finner gjerne de tingene en leter etter.

Polen spiller inntil videre med kun fire spillere, men det spekuleres i at de får ta inn et annet tredjepar. Jeff Meckstroth uttaler på Bridgewinners at :

"Det er tvilsomt å la laget fortsette, men å tillate dem (Polen) å la regjerende verdensmestre fra Sanya er utrolig etter min mening."

________________________________________________________________

Norge på 4.plass

etter å ha overkjørt Guadelope i femte runde. Den fjerde mot Australia endte uavgjort, så Norge har 66VP på de fem første kampene. Bra!!

Resultater i margen til høyre, men det er forsinkelser og LIVE-score funker ikke alltid.
____________________________________________________________

Storseier til Norge over Brasil

med nesten 19 VP. Brasil fikk -0.77, uten at jeg vet hvorfor. Etter første dag har Norge 38 VP og ligger på 7.plass. En god start fordi 8.plass og sluttspill er et tydelig uttalt mål.
Norge er ikke vist på BBO og jeg har derfor ikke særlig med spill. Fint om noen på laget sender når det skjer noe bra.

To ganger vant Norge utgang begge veier.Roald og Helge meldte og vant 4sp med 11 stikk ØV, mens Tor og Arve fikk spille 4hj med hjemgang. 15 IMPHelge og Roald fikk spille 4sp med 12 stikk, mens Tor og Arve fikk beholde 5ru med hjemgang. Det er tre tapere, men jeg tipper Brasil startet med tre ganger kløver etter en signalsvikt.

__________________________________________________________

Fin start av seniorene i USA

der Peter M-Rune A og Tor B - Arve F slo USA 1 i sin første kamp. USA1 er ingen hvem som helst, for der spiller blant annet Zia, Michael Rosenberg og Bob Hamman. Norge vant kampen med 5 IMP og 11.48 VP.

I andre kamp ble det tap med 8 IMP mot Canada. 16 forsvant i spillet under der begge lagene var i 6kl.Begge lagene spilte også ut spar, men det triste var at Canada hadde kontrakten i nord og sparesset var det eneste kortet som kunne gi kontakten. (bortsett fra en annen spar, selvsagt). Mot Marstrander - Andersen kom spardamen ut og de var beit i stikk to.

Dagens siste kamp er mot Brasil.

_____________________________________________________

Vi må alle gå i oss selv

fordi ryktebørser er ordentlig skumle saker. I juksesaken uttaler hvermannsen seg og det viser seg at ting som skrives på Facebook, på Bridgewinners og på NewinBridge i beste fall er deler av sannheter. Det kan være svært ødeleggende for både enkeltpersoner, par og nasjonslag når det meldes at sånt og sånt kommer til å skje, når det ikke har rot i virkeligheten.

Denne saken startet i sosiale media og utenfor alle offisielle bridgekanaler. Det er og har vært en krevede øvelse. Nå tror jeg tiden er inne for å la myndighetene overta, hvis ikke kan en skade uskyldige personer.

Jeg tar selvkritikk og skal passe på å framover referere fra de offisielle sidene, ikke fra sosiale media.

_______________________________________________________________

Små marginer

Dette spillet er fra NM finalen forrige helg. Jeg fikk -18 på spillet når jeg meldte bare 4ru med pass rundt, men kunne veldig fint hatt like mye pluss om ruterkappen ikke hadde gått. Jeg regna med at jeg hadde bare ett sparhold og da måtte ruteren være gående.


Den største grunnen til at jeg skriver om spillet, er at jeg toppa rutern i 4ru. "Går kappen, så har jeg et elendig spill", tenkte jeg. Det er feil logikk, fordi jeg kan ikke konkurrere med def som er i 5ru eller 3NT. Enten slår jeg dem hvis ruterkappen sprekker eller så taper jeg for dem om den går. Det jeg imidlertid skal passe på, er å ikke spille på en måte som gjør at jeg går en beit i 4ru der de som spiller 5ru også går en beit.

De parene jeg konkurrerer mot og som jeg kan påvirke scoren i forhold til, er de andre som spiller delkontrakt i ruter. For å få et så godt resultat som mulig, skal jeg spille på beste sjanse og ta ruterkappen. +130 var -18, mens +150 ville gitt bare -5.

___________________________________________________________________

To polakker utestengt i dag.

Skandalen tar ingen ende. Her fra Newinbridge.com:

"The Credentials Committee of the World Bridge Federation met earlier today. It determined that the invitation extended to Cezary BALICKI and Adam ZMUDZINSKI be withdrawn; consequently they will no longer be eligible to play in the Bermuda Bowl in Chennai." (LINK TIL WBF sin side). Jeg klarer ikke å se av pressemeldingen om utestengelsen gjelder dette paret eller Polen.

Det meldes at i morgen kl 08.00 blir det annonsert hva som skjer i forhold til et bulgarsk par som det også er levert inn hendelser fra.

To lag til ute fra VM?

Roald Wald skriver på Facebook: "Rumour has it that another two European teams are out of the BB but that it's too late (visas) to replace them."


mer kommer..
___________________________________________________________

" Det er juksere som spiller i Chennai"

sier Boye Brogeland i et innlegg på Bridgewinners.com, men det finnes ikke nok bevis til å publisere nå. Boye oppfordrer to par til å "gjøre det rette", noe som i praksis betyr at han ber dem trekke seg. "Det kan komme bevis i løpet av mesterskapet", sier Boye i artikkelen. Begge parenene skal være  rapportert til WBF. Boye sier også at "Par som har rent mel i posen, skal selvsagt spille VM i Chennai og ingenting vil skje."

Dette betyr at det ble ingenting av den norske deltakelsen i VM og hvis jeg er rett informert, er Erik Berg klar for Ottacupen. Til glede for mange. Skulle han og de seks andre i hemmelighet ha blitt smuglet ombord i et norsk F16-fly og akkurat nå dundret av sted østover, får vi sikker høre det i løpet av dagen.På en måte gråter ikke jeg over at Norge ikke kom med som fjerde ekstra nasjon. Det er viktig at denne saken heves over enkeltspillere, enkelpar og nasjoner. Målet må være å få en ren bridge i framtiden og da blir deltakelse eller ikke-deltakelse i et enkeltstående mesterskap en bagatell. Hvis saken resulterer i at de kommende vinnerne er de som spiller best bridge og ikke de som jukser best/mest, så er det i vår alle sin interesse.

Jeg er redd dette er toppen av isfjellet uten at jeg har mer kunnskap og kjennskap enn andre. Det er naturlig å stille seg spørsmålet om det er bare europeere som jukser? Fram til nå er seks europesiske spillere i åpen klasse tatt og fire andre er sterkt mistenkt. Hva med resten av verden? Hva med dameklasser, seniorklasser og juniorklasser? Det kommende VM i India må bli et rart mesterskap. Jeg ser ikke bort fra at spillere og lagledere vil skule på hverandre og skjer det underlilge aksjoner, vil spørsmålet om juks komme kjappere enn før. 

 Ryddejobben er knapt startet og jeg tror ingen av oss vet vet hvor dette ender.

Kl 12.30 sendes Pressekonferansen fra VM LIVE. Juksesaken blir helt sikkert sentral.