Støtt Boye - abonner på BIN (kopi fra NBF hovedside)

 

 Boye Brogeland kjemper for tida for at bridge skal være et rent spill uten juks.

Støtt Boye - abonner på BIN

Det er en del kostnader knyttet til denne prosessen. Brogelands bridgemagasin Bridge i Norge (BIN) tar kostnadene med denne saken. Om du ønsker å støtte Boye i kampen mot juks er det beste du kan gjøre å tegne abonnement på hans magasin.

I BIN vil også saken dekkes fyldig, så om du ønsker å holde deg oppdatert vil du ha mulighet til det som abonnent. 

Se BINs hjemmeside for mer informasjon.

Et årsabonnement koster kroner 480 og gir deg seks fyldige utgivelser med et bredt spekter av bridgestoff.

Mix-seier i Steinkjer Open


Liv Marit Grude, Bodil Øigarden, Tor Eivind Grude og Håkon Kippe.

Resultater til høyre i menyen.

________________________________________________________

Hva melder du?

Denne gangen er det en fasit, så nå må du skjerpe alle sansene, Klukken.

Hva melder du over 4sp i parturnering og hvorfor?



Din 1ru viser hjerter.
3NT forteller om en hånd med gående kløver og minst en honnør til, altså en hånd som er for god til å åpne med 3NT
4kl --> Sleminvitt
4ru, 4hj, 4sp er cuebid.

Fasiten er?

______________________________________________

Hvem sin feil?



11 stikk.

Logg deg på og fordel skylden.

________________________________________


                                                             Fra festen etter turneringa.

Noen spill fra Per Ove Schei Minneturnering

Dette spillet var allerede vunnet i meldingene



men det er alltid moro å skvise spillere en har sett opp til i mange, mange år.

Jeg likte dette meldingsforløpet godt. 1ru viser hjerter og 3NT forteller om en hånd med (semi)gående kløver og for gode kort til å åpne med 3NT. Espen ser at kortene hans passer godt til mine og sleminviterer med 4kl. Over 4NT hopper han ut for å stoppe kjeften på makker, fordi mer enn 6kl har han ingen tro på. Det ble tross alt åpnet i 1kl og ikke i 2kl.
Spillet var ikke noen kunst. Ruter ut til esset, ruter til stjeling, kløver hjem og ruter til stjeling. Spar til esset og alle trumfen uten den siste.


På den siste trumfen forsvinner hjerter 6 og du kan jo prøve å kaste et kort i øst?
Ann Karin Fuglestad - Marianne Harding og Inger Lene Hangeland - Atle Stray meldte også slemmen.
_____________________________________________________________

Seks sonebeiter var ikke nok!

Helge Wessel åpna i det som for han var MULTI, men avtalen var at de skulle spille EKRENS. Han prøvde å redde seg i 4hj, men Frank tok ut i spar. Jeg vet ikke om enten Espen eller jeg skulle gjort noe, men vi passa i alle fall ut og tok seks beit etter et fint motspill. Da spillet var ferdig lo vi alle mann og trodde det ville bli omtrent uavgjort fordi vi hadde 5kl for de samme 600. Vi oppdaga kjapt at det sto tolv stikk vår vei og mange hadde +620! Kun 25% på ØV.

______________________________________________________________

 

 

 


Espen Lindqvist og Snurr vant i Kristiansand

"Jeg kødder ikke meg deg!"

I går hadde jeg gleden av å spille turnering med Espen Lindqvist. Det var som jeg allerede har sagt lenger nede, en udelt glede. Ikke bare er han en dyktig kortspiller, men også en flott fyr. Før vi startet gjorde jeg det klart at jeg kom til å gjøre (minst) et par feil, så det måtte han bare forberede seg på. "Jeg sliter noen ganger med å følge med på småkorta. Hvis du legger treeren før toeren for å fortelle at du ikke ønsker kløverskift, kan jeg misse det". Her skal du se at det er ikke bare småkortene jeg sliter med. Konger og damer også.

La oss si at du har nylig brutt ut av et forhold på hjemmebane og er på byen for første gang siden du ble singel. Du sitter i baren og slapper av når du møter et blikk fra et menneske et par stoler bortenfor. Det kommer noen signaler derfra, og du begynner å analysere om det er styrkekast eller fordeling fra gjenværende. Jeg skal ikke dra denne for langt, men poenget er at du må omsette informasjonen du får til en handling. Kanskje skal du gjøre deg kostbar for å pirre nysgjerrigheten til signalisten? Kanskje skal du angripe for fullt , dra opp hele ankeret og la båten drive av gårde?



Først når kvelden er omme vet du om du klarte prøven. Det hjelper lite at du tolket signalene rett, hvis du handlet feil. Beviset får du vet å snu hodet 90 grader i senga når du våker i grålysninga. Er det en tom hodepute der, missa du. Ligger det blonde krøller og brer seg  utover hodeputa, vanket det pluss i belønning da slippen kom tilbake etter runden.

Dette handler selvsagt om det jeg snakker om over, men jeg må beklage og si at jeg ble liggende alene i senga. Makker Espen Lindqvist spilte ut kløveresset og skifta til ruter tre, invitt inne i spillet. Jeg brukte kongen og spillefører vant med esset. Så hjerter ess og hjerter til damen i bordet. Makker var renons i hjerter, men han la kløver konge og kløver dame.

Spar fra bordet og nå er det min tur. Jeg så at makker la de to høyeste gjenværende kløverne og jeg skjønte at han mente å fortelle at "det er noe med sparen her makker!": I stedet for å bruke et  par ekstra sekunder når jeg skulle omsette informasjonen jeg satt inne med til en handling, så stakk jeg med kongen ganske så kjapt. Uansett hva makker hadde i spar, så trenger jeg da ikke den informasjonen siden jeg har de to høyeste?

Jeg var sikkert påvirket av at makker var renons i hjerter, så hjernen min klarte rett og slett ikke se for seg det aktuelle scenariet. På samme måte som hun i baren forvrret deg med strutteskjørt og utringing til navlen. Det er lett å bli for ivrig.

Her er kortene og det var da Espen for første og eneste gang hevet stemmen en desibel. "Jeg kødder ikke med deg når jeg kaster konger og damer, Snurr!"

 



Nå ble det bare 500 i beit og nesten bunn når de fleste andre hadde 620 i 5kl. Hadde jeg besinna meg og lagt liten spar, ville vi tatt tre sonebeiter for 800 og omtrent hele kassa.

Israel trekker seg fra VM

Det gjøres mye bra i denne saken, også  fra det israelske bridgeforbundet. De var tidlig ute med å sette ned et internt utvalg for å se på juksesaken. De uttalte seg verken i den ene eller den andre retningen, men sa at de ønsket å se grundig på alle sider.

Nå har de konkludert med at det er så mange uavklarte forhold i saken mot Lotan Fisher og Ron Schwartz, at de ser at det tjener bridgens beste at Israel sier fra seg plassen i det kommende VM i Chennai. Fisher og Schwartz hadde tidlig trukket seg fra landslaget for å spille Transnationals for VITAS (Litauen), men de var et av parene som spilte forrige EM og kvalifiserte Israel. Presidenten i det israelske bridgeforbundet, Gilad Ofir,  sier at "We state that this decision is neither a confirmation nor a denial of the guilt of Mr. Fisher and Mr. Schwartz.

En voksen avgjørelse av det Israelske Bridgeforbundet! Nå forventes det at EBL og WBL tar ballen like fort og kommer med en dom i saken. Jeg kan ikke skjønne at de trenger mer bevis og alle er tjent med å få juksemakere ut av banen, en gang for alle spør du meg.

Boye sier at det "kommer mer". Jeg håper han setter fullt trykk på å få lagt fram alle sider. Er det flere spillere og par som har svin på skogen, må de bevisene også legges fram for domskomiteen sånn at bridgen kan få starte på nytt. Et eneste råttent eple i en kasse kan ødelegge all den andre friske frukten.

Enda en gang. Norge og norsk bridge skal være så stolte som vi kan for å ha en spiller som turde starte kampen. Så langt har Boye lyktes fullt ut og jeg beundrer motet hans. Boye visste ikke hva som ville skje da han begynte, men som han har sagt hele tiden. "Dette handler ikke om meg, ikke om enkeltspillere eller enkeltpar. Dette handler om bridgens framtid". Mange av oss har gjemt oss litt bak hushjørner og stukket hode fram for å sole oss når skydekket har sprukket opp. Boye er den som har stått i kuling og pøsreng.

HER ER ARTIKKELEN FRA NEWINBRIDGE.COM

____________________________________________________

Espen og Snurr vant i Kristiansand

RESULTATER

Jeg er 100% sikker at vi har startet en nytt tradisjonsrikt eventyr her i Kristiansand. På 80-tallet hadde vi Caledonien Cup som trakk stort og smått fra Sør-Vestlandet. Fra 90-tallet og et par tiår framover var SIB den største turneringa i landet, men da Festivalen kom var det ikke plass til mer enn det ene ukesarrangementet.

I går ble "Per Ove Schei's Minneturnering" spilt for første gang og den er kommet for å bli. 38 par er mer enn det vi er vant med her nede, men neste år tror jeg vi dobler! Det er bare å finne et godt tidspunkt, fordi konseptet i denne turneringa har livets rett. Per Ove Schei testamenterte hele arven sin til Kristiansand BK og det er opprettet et fond med hans navn. En av tingene Per Ove ønsket, var at det skulle bli arrangert en turnering med hans navn og det skulle være en turnering som la til rette for både topp og bredde. Overskuddet fra tjue år med SIB er slått sammen i det samme fondet og Vågsbygd BK legger i disse dager sin kassabeholdning på toppen. Hvilke muligheter vi har framover, gutter og jenter!!

Å skape et arrangment i Per Ove Schei sin ånd klarte arrangøren med Geir Brekka og Markus Bruno i spissen på en aldeles utmerket måte. Fondet sponset turneringa med masse penger, så det kosta en hel hundrelapp (!) å være med. Likevel var det flotte premier. Underveis var det gratis kaffe, frukt og snacks. Tom Høiland ønsket velkommen med å si at "Hvis motparten mister et kort på bordet, har du to valg. Den ene er å rope på turneringsleder og han må dømme etter lovene. Det andre er å se en annen vei og late som du ikke merka noe. Jeg sier ikke mer."

Etter spillinga var det stor fest på loftet med Haandverkenens utmerkede indrefile eller brosme. Til dessert hjemmelaget karamellpudding, så mye at jeg spiste tre porsjoner. Noe av det aller mest gledelige er at jentene innvaderer bridgen. Gutta er enda i flertall, men det jevner seg ut.



Takk for Haandverkeren i Kristiansand som stiller med gratis lokaler til oss.

Det jeg synes er bra med sånne turneringer, er at selv om det er en hyggelig atmosfære før, under og etter spillinga, er bridgen i fokus. Det er ingen lalleturnering og det kjempes like hardt for hvert eneste stikk. Sånn må det selvsagt være, fordi uten at konkurransemomentet er fullt til stede, mister bridgens sin mening. Jeg vet at ambisjonsnivået er forskjellig, men alle ønsker å vinne kontrakter og få plussscorer på slippen sin.  Noen ser mer på ett og ett spill, en og en runde for å glede seg, mens andre er opptatt av sammenlagtkonkurransen.

Selv hadde jeg gleden av å spille med en av Norges to beste bridgespillere, Espen Lindqvist. Dere som ikke har spilt med disse gutta, vet ikke hva dere går glipp av. Selv har jeg hatt mange turneringer med kaninen som makker, men jeg beklager min gode hoppende venn, dette er en annen dimensjon. For det første gjør ikke spillere som Espen feil i det hele tatt, de er fullt skjerpa i alle spill og de legger svarene i hendene på makker i både meldinger og motspill. Som jeg sa til flere motspillere. "Dere må ikke la Espen spille 1NT. Da får dere ikke poeng. Kanskje blir dere tatt om dere melder dere på, men det er eneste sjansen".

Det kommer spill i løpet av dagen. Nils Kvangraven har tatt bilder og han sender meg snart.

RESULTATER

____________________________________________________

LIVE FRA KRISTIANSAND

RESULTATER PER OVE SCHEI'S MINNETURNERING

Jeg synes oppslutningen om norske turneringer er stigende. Vi har 38 par i dag og det er langt over det antall vi ville hatt for  noen år siden. Det jobbes bra!!
Nå er det snart påmelding til NM klubber og Seriemesterskapet. Meld deg på og vær med å få pila til å peke enda mer oppover.

Jeg gir meg ende over!!

Bevisene i juksesaken ramler inn og det ene er mer sjokkerende enn det andre. Det er ikke til å tro at ingen har oppdaget dette før, men på en måte sier jeg "Takk og lov!" Det er fordi vi har en naturlig tiltro til hverandre som venner, konkurrenter og medmennesker. At noen skal systematisk rundlure andre bridgespillere på denne måten, hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd. Du skal få se hvordan Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen ble holdt for narr i en EM-kamp i Irland

Det som er enda verre, er at det verserer rykter om at Fisher - Schwartz ikke er de eneste som bør skjelve både i buksa og andre steder. "Det kommer mer", sier Boye. Jeg gruer meg.

Kit Woolsey er en av de mange som møtte saken med den samme skepsisen som jeg gjorde. Jeg må innrømme at tanken "Nå har det klikka for Boye Brogeland" slo meg mer enn en gang da han starta denne saken. Jeg tror faktisk ikke Boye selv var klar over hvor systematisk og gjennomført juksen var. Hvis jeg har lest artiklene på blant annet Bridgewinners.com rett, har Kit Woolsey snudd helt rundt og blitt en av de som legger fram de klareste bevisene. Toppspillere fra hele verden har uttalt seg i samme baner og jeg kan ikke skjønne annet enn at toget har gått for israelerne, uansett hva som måtte skje i domsutvalg i dager og uker framover.

Jeg oversetter fritt fra Kit Woolseys artikkel på bridgewinners.com. Jeg anbefaler deg å bruke en halvtime på å lese hans analyser.

Det jukses på mange måter og vi vil nok aldri få den hele og fulle sannheten. Jeg er sikker på at de ikke jukser likedan hele tiden og de signalene som en gang viste ruter, viser i neste turnering spar. Et spesielt grep om trauet eller hvor de plasserer selve spillbrikken, varierer de betydningen av. Dette for at det skal være vanskeligere å avsløre. Jeg er også sikker på at i noen turneringer eller halvrunder avtaler de å ikke jukse.

Det Woolsey viser oss i sin artikkel, er at hvor de plasserer mappa på bordet etter at den er tatt ut av brettet, forteller hvilken farge de ønsker utspill i. For å skjønne best hva Woolsey snakker om bør du ha resultatfila fra kampen mellom Norge og Israel oppe.  Så har du video nummer tre fra kampen oppe samtidig. (den nederste)

Jeg har ikke gått like nøye gjennom hele kampen som Woolsey har gjort, men jeg er sikker på at hans analyser er rett. Fisher og Schwartz er motspillere i 10 av 16 spill og han forteller at israelerne "ordner" slik at det er den som ikke har utspillet som fjerner trauet. Han setter det på golvet, men når han legger mappa tilbake på spillebordet skjer det "fantastiske" ting.

De spillene jeg ikke nevner er Thomas og Hoffa motspillere. Jeg har bare tatt fram eksempler fra noen av spillene, men i ALLE TI SPILLENE ER DET DEN SOM IKKE HAR UTSPILLET SOM TAR AV TRAUET. De bytter altså på og det er ingen unntak!

Spill 17. (Spol fram til 10:30)

Schwartz får trauet sendt av makker og gjør seg klar til å sette det på gulvet. Hoffa er for kjapp og da skvetter Schwartz til og napper mappa ut av trauet, rett foran nesa på Hoffa. Schwartz plasserer trauet langt oppe til venstre for seg selv, til høyre for makker som skal spille ut. Hvorfor i huleste skal det ligger der? Og har du noen gang sett en spiller som "hjelper" motspilleren som allerede har tatt hånd om trauet?

Spill 19. (Spol fram til 30:40)

Denne gangen er det Schwartz som skal spillet ut, så da er det Fisher som tar trauet av bordet. Spillmappa ligger nå rett foran han selv.

Spill 23. (Spol fram til 1:07:40)
Denne gangen er det igjen Schwartz som skal spille ut og gjett hvem som plukker ned trauet? Jo, selvsagt makker Lotan Fisher. Og denne gangen legger han mappa til høyre for seg selv.

Spill 24. (Spol fram til 1:12:05)
Fisher skal spille ut og makker tar av trauet. Spillmappa legges oppe til venstre.

Spill 29. (Spol fram til 1:37:23)
Jeg trenger ikke forklare. Schwartz skal spille ut og makker tar av trauet. I noen spill på rad nå har Fisher lagt mappa rett foran seg, men denne gangen legger han den midt på bordet.


Kit Woolsey og Per-Ola Cullin har skrevet noe om hva signalene betyr. Det orker jeg rett og slett ikke sette meg inn i, men begge sier at når spillbrettet ligger på en bestemt måte, stemmer det 100% med utspillerens makker sin beste farge. Du finner signalenes betydning i Woolsey sin artikkel.

Det er sikkert en fare for at de som analyserer blir paranoid og ser signaler som kanskje ikke er et signal, men det spiller ingen rolle. Som Thomas Charlsen sa i sin kommentar da han fikk dette forklart, "Game, set and match for me!". Hoffa sier at han skammer seg over å ikke ha oppdaget hvordan han ble rundlurt.

Et paradoks er at de skjermene som ble innført for å hindre juks, har blitt et verktøy for avansert og systematisk svindel. Artikkelen til Woolsey er kun ett bevis av mange: Flere ligger sikkert ute og flere vil komme. Mitt store spørsmål er om noen av dem inneholder andre navn?

_________________________________________________________

Spool fram til 1:42:50, så ser du at Schwartz skal spille en slem der han må finne sparen. (Dette tror jeg at jeg har skrevet om før) Han gir makker et signal om at "Jeg trenger hjelp" og da spretter makker Fisher opp og forlater bordet. Vi kan se på videoen at han kikker i Thomas sine kort. Etter en stund kommer han tilbake og gjør håndbevegelser mot Thomas, han som selvsagt har den manglende spardamen. Tror du Schwartz kappa rett vei? Jeg trenger vel ikke svare på det.

_________________________________________________________

Boye er saksøkt for 1.000.000 dollar!!

av Schwartz og Fisher sin advokat. Under er en kopi av et innlegg fra Boye på Bridgewinners.com.

"The only “threat” I have received is a Warning Letter from lawyer Lee Goren, apparantly working at Arad-Ayalon & Nachmani Advocates in Tel-Aviv. I didn't read it that thoroughly, but he boldly stated something about a $1.000.000 law suit from Fisher & Schwartz. Unless I did this and that to please the innocent guys."

 

Du må nok  heve beløpet i kronerullingen din med noen siffer, Rune Væting. I første omgang tror jeg likevel du kan senke skuldrene, for det gjør Boye også. :-)

 

 

Hva melder du?



3sp viser minst et cuebid. Poenget er om du noen ganger skal vise minimum i denne posisjonen eller er 4hj obligatorisk? Jeg tror det er slutt på at man skiller på ekte og uekte cuebid i denne posisjonen når den ene hånda er vesentlig sterkere enn den andre. I alle fall sa Erik Berg det i Tromsø og jeg lytter til erfarne fjellfolk.

____________________________________________________

Hva melder du?



3sp viser minst et cuebid og støtte. Hva melder du?

____________________________________________________