Ikke appellutvalg i EM

Så vidt jeg vet er det første gangen at par ikke kan be om en bredere vurdering av turneringsleders avgjørelser. Det er i følge Harald Skjæran mulig å be om en "second opinon", men slik han forstod det er ikke det noe mer enn at en (flere?) av de andre tilstedeværende turneringslederne ser på saken. 

Jeg har ikke sterke meninger om dette, men det ligner på andre idretter. I f.eks fotball og håndball vet vi at det blir tatt feil avgjørelser av dommerne på banene, men det er en del av gamet. Spillere kan få personlilg straff i etterkant for forseelser som ikke ble oppdager underveis, men oppnådde resultater blir alltid stående.

Noen som har mening om dette?

______________________________________________________________________________

Mixlag vunnet av White House

 Gratulerer til Em første gullvinnerer, WHITE HOUSE, fra Nederland og Danmark.Det var en svært jevn finale. I andre halvrunde ble scoren 7-3. Noe mindre over 14 spill kan jeg nesten ikke huske. Nok en gang var det er stort spill som avgjorde finalen og det var rett og slett et valg i trumf. Sluttscoren 46 - 37.Hjerter ut til kongen og en liten ruter til tieren ordner biffen med litt forsiktig spilleføring etterpå. Den polske spilleføreren brukte bordets ruter dame første gang og da ble det en beit. Siden White House var i 3NT på det andre bordet, svingte dette godt over 20 IMP.

Har du ikke noe å gjøre i 4 timer og 35 minutter, kan du se hele kampen (inkludert pausen) her.

_
____________________________________________________________________________

Fyldige og gode bulletiner!

All ære til staben som legger sin sjel i å fortelle oss om det som skjer i løpet av dagen(e). Bulletin 3 var på 42 sider og Bulletin 4 på 34. Jeg rekker ikke å lese dem løpende, men planlegger å printe ut for å kose meg med spillreferater på senga i mange uker. 

Alle dere som gråter blod for at "Norsk Bridge" kun kommer i digital versjon, må nok sporenstraks først gå på printerkurs for etterpå å kjøpe en skriver. Bulletinene finner dere i menyen til høyre.

____________________________________________________________________________

Omtrent 25 norske videre til Semifinale A

 RESULTATER

Det er ca 70 par som går videre til Semifinale A. Over kan du ser hvilke norske som klarte cut'en. Fra omtrent 70 og ned er det en omvei via Semifinale B, men kun de seks beste derfra går til finalen. Fra A er det 46 plasser.

Det er mange norske sterke par som "mangler" blant de 70 beste. Tor og Gunn Helness klarte det ikke, Tom Høiland og Siv Thoresen den samme. Heller ikke Lise Blågestad og svenske Peter Fredin kan ta veien via 46 plasser i Semifinale A. Rune Hauge - Anna Malinowski det samme og Boye Brogeland - Tonje Brogeland kom under middels.

Gratulerer til de som kom seg gjennom første dag og lykke til med den tunge veien via Semifinale B.

Neste EM

bør spilles i Gdansk i Polen. For å komme dit kan alle ta Gdanskebåten.

_________________________________________________________________________

Hvor kommer spillerne fra?

Av Trond Are Nitter

Hei Snorre!

 

Rekner med at du no er på plass i Tromsø og er i full gang som journalist/spelar?

 

Eg synes eigentlig at det er blitt heilt greit med deltaking. 219 par påmeldte i EM-mix er jo meir enn dei 2 foregåande i Polen og Belgia. Det er jo mykje takka vera at dei norske er flinke til å stilla opp. ( 175 spelarar frå Norge )


Som du ser har eg lagt ved ein oversik over kor i verda dei 438 spelarane som deltar i mix-par kjem frå.

 

Eg er imponert over kor mange som har tatt turen frå USA, Australia og Kina for å delta i vårt opne EM.

 

Det som derimot er litt skremmande er kor få det er som kjem frå dei nordiske landa. 9 spelarar frå Sverige, kun 4 frå Danmark og ingen frå Island og Finland.

 

Kvifor er det slik?  Eg skal ikkje ha sterke meiningar om det.

 

Tala er basert på påmeldingslista.

 

Sjølv tek eg turen oppover på måndag. Snakkes!

 

mvh

Trond Are Nitter

______________________________________________________________________________________

 

Tirsdag 30.juni

 RESULTATER SEMIFINALE

 AJ Diamionds (Polen) og White House (Nederland/Danmark) er klare for finalen

White House:Ton BAKKEREN (Netherlands), Jacco HOP (Netherlands), Christina Lund MADSEN (Denmark) og Meike WORTEL (Netherlands)

AJ Diamonds : Cathy BALDYSZ (Poland), Ewa HARASIMOWICZ (Poland), Przemyslaw JANISZEWSKI (Poland), Andrzej JASZCZAK (Poland),  Anna SARNIAK (Poland) og Jakub WOJCIESZEK (Poland)


Team c/o Segment
1 Tot 2 Total
ebl WHITE HOUSE 0 25 25 41 66
ebl ZIMMERMANN 0 12 12 21 33

 

Team c/o Segment
1
Tot
2
Total
ebl FULL HOUSE 0 22 22 29 51
Poland A J DIAMONDS 0 12 12 57 69

RESULTATER KVALIFISERING
(omtrent 70 par går til Semifinale A - ikke LIVE score enda kl 11.)_________________________________________________________________

Nesten flaut å høre på...

Det å lure motparten er en del av bridgen og når en går rett på limpinnen, må en bare bøye seg i hatten!! Thomas Charlsen spilte ut kløver åtte etter dette meldingsforløpet og da gikk 7sp lett hjem. Med et annet utspill går kontrakten fort beit, i alle fall fikk over halvparten av spillerne ikke mer enn 12 stikk ved å gå på ruteren. Det jeg videre skriver er referat fra loggen på BBO.Når Charlsen så Zimmermann sine kort, lurte han på hvorfor han ikke hadde cuebiddet 4kl eller 4ru? Zimmermann svarte i følge referatet på BBO. "No agreement. I wanted a club lead" Det var akkurat det han fikk og da burde samtalen sluttet her fordi det er helt opplagt at Zimmermann av taktiske grunner har hoppet over to (!) farger han har kontroll i. Makker i øst forklarte det som et normalt cuebid og hun meldte deretter. Selvsagt oppdaget hun at makker hadde kløveresset etter 4NT, men det måtte hun vel ikke si noe om?

Neda. Det var ikke slutt. Turneringleder ble tilkalt og diskusjonen fortsatte. TL ga Zimmermann medhold i at alle meldinger skal være deklarert, men meningen med alle meldinger trenger selvsagt ikke forklares. Det kan da ikke vært forbudt å være smart

På BBO ble det skrevet at NS ville appellere. Det får jeg for guds skyld ikke håpe skjedde. Da ville i alle fall jeg rødmet. Enda verre hvis det ligger en antydning i at 4hj var avtalt som en mulig melding over 3sp. Da er det i tilfelle (minst) uetisk og lista skal ligge himmelhøyt for å antyde at motpartens forklaringer ikke stemmer med avtalene.

La det være klart. Alle bridgespillere kan melde akkurat hva de vil, så fremt makker ikke oppfatter ting på noen annen måte enn etter systemet. Ønsker du å åpne med 3sp på 18hp og gående farge, kan du selvsagt gjøre det. Men ikke mer enn en gang eller to hvert skuddår. Ønsker du å hoppe over cuebid eller cuebidde en farge du ikke har kontroll i, kan du selvsagt gjøre det såfremt makker ikke vet mer enn motparten.

Det gjelder egne regler for åpningsmeldinger.Å åpne 1sp i tredjehånd med EKxxx i fargen og slutt, er ikke tillatt fordi det regnes ikke som bløff, men et avvik fra eget system og du vil gjøre det samme frekvent i samme posisjon andre ganger. Du kan heller ikke strekke 8-12 NT til 7 hp og i f.eks Ekrens er det påbudt å ha hender som passer til definisjonen. Grunnen til de to siste tingene, er at konvensjonen er destruktiv i utgangpunktet.Pierre Zimmermann lurte Thomas Charlsen opp på tribunen