Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Kvartfinalen i EM Mixlag

LIVESCORE KVARTFINALE

I lagbridge er det de store spillene som avgjør og dette er et sånt et fra kampen mellom GUTS.COM og FULLHOUSE. Norske Pernille Lindaas og Jørn Arild Ringseth sitter ØV og melder seg opp i en absolutt spillbar 7sp. Jeg skjønner godt at Jørn i øst melder storeslemmen og var ikke spesielt heldig med makkers single ruter.


Nå viser jeg deg alle kortene så du finner helt sikkert vinnende spilleplan med en stjelefinesse i kløver gjennom nord, kombinert med å stjele en kløver lavt og en høyt. Pernille valgte å spille på ruteren 3-3 og når den satt 4-2 ble det et stikk for lite. Det er sikkert noen matematikere som kan si om det er bedre å kappe kløveren den ene eller andre veien framfor å gå på ruteren, men det må i tilfelle være marginale saker. I sluttpossen hadde Pernille vunnet om syd hadde hatt Kx i kløver oggå. Jeg tror ikke det er mulig å kombinere sjansene i kløver og ruter, i alle fall ikke i praktisk bridge. Hadde sparen sittet 2-2, ville hun kunne klart å fange kløverkongen i nord.

Slike spill svinger 29 IMP (!). Nå vant FULL HOUSE 17 IMP med +1430 og +100, mens med hjemgang hadde GUTS.COM vunnet +780 (2210 - 1430) og 12 IMP.

__________________________________________________________________________________

 

 GRÅDIGHETEN FIKK SIN STRAFF?

Det er mulig at dette er etterpåklokskap å kritisere nord for doblingen av 4sp, men Pernille Lindaas i vest gjorde en glimrende beslutning når hun tok ut 4spD i 5ru. Nord trodde julekvelden var kommet i 4sp. Det var den på en måte også, men når fruen fra Arendal tok ut i 5ru var kvelden over for NS. En litt forsiktig spilleføring og Jørn Arild fikk stjålet to hjertere i bordet og kastet en spar på EK i kløver. +750 og masse norske IMP!

 

Det står da 3NT?

ED i spar - EKD i hjerter -  KDKn98 i ruter = 10 stikk?

Neida. Pernille i vest spilte ut spar til konge og ess, satt over ruteren et par ganger og fortsatte i spar. Nå brant KD i hjerter inne på hånda og en beit. Fin bridge, spør du meg.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.