Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Forskjellen på lag og par

Jeg satt vest i dette spillet og skulle starte mot 3NT. I par hadde jeg sannsynligvis fulgt salen og begynt med en liten ruter. Det er sjelden det lønner seg i par å gjøre dramatisk andre ting enn de andre. Mislykkes en med slike aksjoner, er det en sikker bunn. I lag leiter en oftere etter beita og om en gir bort et overstikk er ikke det så farlig.

Jeg hadde bare tre honnørpoeng og makker hadde passet. Den eneste muligheten jeg så for beit, var at Nils hadde noe som lignet en åpning. Siden han ikke hadde meldt, håpet jeg det var spar han hadde og begynte derfor med spar fem. Når du ser alle kortene virker det som et bomskudd, men det funka bra. Spar knekt og spar ni fikk vinne de to første stikkene før Per Erik Austberg ikke fant rett plan når han spilte hjerter til tiere og knekt. Nils skifta kløver og nå var det nada forbindelse mellom hendene.

PIL lot kløverdamen vinne og spilte ruter konge. Nils stakk med esset, tok for spar ess og fortsatte i ruter. Det som så ut som en haug med stikk, kunne ikke bli mer enn åtte stykker nå.  Bordet kunne bare pakke sammen med KD i spar og EK i kløver. I vest kunne jeg spille ping-pong i rødt med spillefører.

Ruter ut ville løst de fleste problemer for spillefører, selv om PIL kunne vunnet 3NT han også ved å løse hjerteren heldigere.

_________________________________________________________________---

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.