Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

NM Damelag - lørdag formiddag

LIVE RESULTATER

Jeg likte det jeg så i første kampen fra NM damer i Stjørdal. Der møttes damelandslaget (Brogeland - Svendsen - Vist - Holmøy) og juniorlandslaget (Klingen Haugen - Hauge - Ekren - Indrebø). I tillegg til juniorene selv, er det Sven Olai Høyland som i første rekke skal ha æren for framskrittene de unge jentene har gjort og det var spennende å se hvor nærme seniorene de er. Jeg er sikker på at det var en spent coach som fulgte laget "sitt". Sven Olai ber meg understreke at det er mange andre som også skal ha sin del av skryten. 



                             Thea Hauge og Marte Haugen Klingen tapte knepent damelandslaget i første kamp.




Det er selvsagt ikke mulig å konkludere etter å ha sett kun 10 spill, men i denne kampen stod de yngste ikke noe tilbake for sine mer meritterte motstander. Spesielt i meldingene virker det som det er gjort et flott arbeid og det var både aggressivt og nøyaktig i flere litt ekle spill. Her er ett hvor jeg synes Marte Haugen Klingen skjønner verdien av tilpass.

   Marte har bare 12hp, men hånda vokser veldig når makker viser sparfarge. 3hj forteller om firekort spar og singel/renons i hjerter. Thea Hauge liker det og viser ruterkontroll. Hun cuebidder ikke 4kl, fordi mange foretrekker at første cuebid i makkers hovedfarge er en honnør.

Over 4ru har øst gjort sitt og de passer ut i 4sp. Hadde vest hatt spardamen i tillegg, er jeg helt sikker på at hun hadde gått på en gang til. Elleve stikk når sparen satt som den gjorde.

Godt meldt!!
     

Safe eller ikke safe?

I lagturnering "vet" alle at en gjerne skal ofre overstikk for å sikre kontakten. Et oversikk er verdt 1 IMP, mens bortspill koster minst ti ganger så mye. Som jeg har sagt før, er det lite i bridge som enten er rett eller galt. Sannheter er til for å brytes.




  

Kløver ut til konge og ess på begge bord:

Vi som ser alle kortene tar for EK i hjerter og claimer ti stikk, men beste spilleføring gir faktisk beit. 4-1 sits i hjerter er større sjanse enn 5-1 i ruter, så derfor er det nok riktig å ta hjerterkappen for å gardere seg mot D10xx. Om en skal legge ned kongen først  (singel dame i syd) eller spille liten til knekten (få med D10xx på begge hender) er jeg ikke sikker på.

Begge bord kappet hjerteren og fikk ruterstjelingen på seg. Litt uflaks..

     
     

 


               Marte Klingen Haugen, Gunn Tove Vist, Thea Hauge og Stine Holmøy (Foto: Allan Livgård)

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.