Markus Scheie tok sjansen han fikk

Skal en gjøre det bra i  bridge, er en avhengig av noe hjelp fra motparten. Det som er viktig, er å ta vare på muligheten når den plutselig er der. Markus Scheie fikk ruter ut til knekten, esset og mer ruter. Så hjerter ess og mer hjerter. Vest gjorde en aldri så liten tabbe når han ikke tok av seg den andre trumfhonnøren, men skifta kløver.Scheie tok for kløveresset, stjal en kløver og spilte fire ganger spar. Vest skjønte hva som var i ferd med å skje, så han lot være å trumfe. I posisjonen under fikk han komme inn på hjerterkongen og det var ingen mulighet å få tak i ruterstikket lenger. 

Noen spill fra juniorene i Danmark

Gode norske valgDu skal spille 6hj i øst og får et heldig ruterutspill til tieren som står. Når du ser alle kortene, vinner du lett tolv stikk, men jeg er ikke sikker på hva som er statistisk beste spilleplan. Markus Scheie valgte å stjele to spar i bordet. Han kaster derfor to kløver på EK i ruter og spilte seg fram til denne posisjonen.Pang og ned med hjerterdamen for +1430.

Alternativ spilleplan er å kaste en spar og en kløver på EK i ruter. Da holder det å stjele en spar og du kan ta for hjerteresset og spille hjerter mot damen. Da må en ta kløverkappen. Denne gangen går den og hjerteren kommer av seg selv. Det kan godt hende Markus Scheie sin plan er like god. Den står på å finne riktig hjerterhonnør dobbel, pluss at nord bør helst ha bare tre spar.


____________________________________________________________________

Joakim Sæther og Markus Skeie ser ut til å komme til finalen i U20-klassen i Nordisk 2015.


Her var det danskene som var bedre enn de norskePoenget er danskens 3hj, sperr, over 1sp. Nå fikk ikke øst splintret i ruter og måtte derfor nesten melde 4sp. På det andre bordet passet norske Ole Andre Haukås i nord og etter 4ru kom danskene i den glimrende sparslemmen. Det ser skummelt ut å sperre uten kort i ugunstig, men min erfaring er at en svært sjelden blir tatt etter slike stund.

___________________________________________________________________________

Dette er IKKE lagbridge!

og danskene tok opp konkurransen mot en delkontrakt i kløver. Det kostet 1400 i beit på 5-trinnet. De juniorene, de juniorene!Norge hadde også et dårlig resultat på dette spillet. Norske nord åpnet med 2sp og øst meldte inn 3hj. Syd doblet (!) og måtte spille med knvien på strupen for å beite. Har motparten mesteparten av honnørstyrken og er i en kontrakt du ser neppe er den beste, er det bare å passe å ta inn plussen. Det er jo heller slettes ikke sikkert at meldingene er slutt på 3hj.
Danske øst spilte veldig bra i 3hj x,  og lusket hjerter ni fra hånda. Syd ble grådig og la liten. Så hjerteresset og så ble syd strippet for frikort. -530, men det var ikke så farlig mot 1400 inn på det andre bordet. Ikke farlig når motpartens hjemspilte doble delkontrakt  gir 13 IMP inn.

  

Nordisk for juniorene spilles i Danmark

Jeg sliter med å finne oppdaterte resultater, men Kristian Ellingsen sender meg når han leser mailen sin. Mener Norge spiller finale i U26 mot Sverige, og der tror jeg det er fem kamper a 14 spill som avgjør vinneren. Sverige leder visst:

U21 gjør det også bra. Mer info kommer. HER ER LINKEN JEG HAR FÅTT FRA ARRANGØREN, men den er ikke oppdatert så vidt jeg ser.  HER ER RESULTATER FOR U21/Girls/Kidz.

HER ER INFO OM SPILLEPROGRAMMET

Norge stiller med disse spillerne:

Junior (U25):

Harald Eide, BK Hein 46 - Christian Bakke, Bergen Akademiske BK

Tor Eivind Grude, Sømna BK - Kristoffer Hegge, Snåsa BK

Espen Flått, Namsos BK - Anders Holmen Gundersen, Inderøy BK

NPC: Lars Erik Eide

 

Ungdom (U20):

Marcus Scheie, BK Norrøna - Joakim Sæther, Melhus BK

Sebastian Geissler, Rauland BK - Ole André Haukås, Rauland BK

NPC: Lars Erik Eide

 

Kids (U15):

Marius Dalemark Austad, Flekkefjord BK

Christian Fredrik Johnsen, Målselv BK

Kaja Brekke, Jessheim BK

Sanna Emilie Dybvik Dybdahl, Askim BK

NPC: Kristian Barstad Ellingsen

 

Jenter (U25):

Stine Frøyse, Ringebu/Fåvang BK

Marte Haugen Klingen, Orkdal BK

Thea Hove Hauge, Os BK

Sofie Græsholt Sjødal, Nesodden BK

Katarina Ekren, Bergen Akademiske BK

Thea Lucie Indrebø, KGB Klyve-Gulset BK

NPC: Rosaline Barendregt