Meld med Hurralegen!

Jon Solli Hansen er en av de aller ivrigste her i Kristiansand. Metodene hans for å gjøre det godt i bridge er det mange av oss som undrer oss over, men han har en egen evne til å komme ned på beina. I det lange løp er det resultater som teller og vi som ikke kom til 3.runde en gang, har ikke så mye vi skulle ha sagt.Jon spilte 6.runde i helga og tapte med 23 IMP. Han var ikke storfornøyd med egen innsats og innrømmer at han i minst et par spill falt for eget grep. Jon er sinnykt opptatt av renonser og alltid på jakt etter gulltilpass. Han satt blant annet med denne hånda i ugunstig sone og hørte MTV åpne med 1hj, makker passet og MTH meldte 1sp.

-
4
KDKn1076
EKDKn32

Vest    Nord    Øst     Hurra
1hj      pass     1sp    dobl (!)

og doblet altså opplysende ! "Jeg hadde planer om å få hoppet til 4sp etterpå som Exclusion Blackwood og undersøke om makker hadde et rødt ess. Da melder jeg slem kontrollert". Ingenting å si på viljen, i alle fall.

For det første har ikke makker noe ess i dette spillet, Jon. For det andre er vel ikke hopp til 4-trinnet Exclusion Blackwood i det hele tatt. Om så skulle være, så rekker du neppe å fastlegge trumf. For det tredje får du aldri i verden sjansen til å melde i fred. Et direkte hopp til 4NT med disse kortene er rimelig opplagt i min verden. Kanskje blir du til og med doblet der. Skulle motparte ha tilpass, vet de ikke hva de skal gjøre direkte på 5-trinnet. Maks press så tidlig som mulig.

Dette stemte, og neste gang Jon skulle melde, var motparten (selvfølgelig) på 4-trinnet. Nå meldte han 4NT, men motparten meldte kjapt på 5-trinnet og to passer til Jon. Reint gjettverk nå. Hva som hadde skjedd over 4NT, er det ingen som vet. Det er heller ikke poenget i dette.Så et spørsmål fra Jon til dere lesere.


Du har fått utlevert i gunstig sone

E8765
5
1073
8752

Makker åpner med 1hj og det kommer pass i mellom.

Du får 100 poeng å dele ut. Hvor mange av dem gir du til pass og hvor mange til 1sp?

Logg deg på og svar. Jeg lover å ikke skjelle ut NOEN av innsenderne, mest fordi at jeg har ikke veldig sterke meninger selv. Dere som kjenner spillet, ber jeg ikke ta hensyn til de aktuelle kortene.


_________________________________________________________________

Heimdal 1 til lagfinalen

etter seier med 20 IMP over Sørreisa. Glenn Grøtheim, Jørgen Molberg, Allan Livgård og Terje Aa er i mine øyne nok en gang favoritter i finalen, men det er helt sikkert andre lag som planlegger å gi dem hard kamp.

Her er et spill der Jan Einar Sætre får skryt av Allan Livgård.

  Først har Allan et meldeproblem over makkers 3NT. Han har den femte hjerteren som ikke er vist og mer enn fem kløver har han vel heller strengt tatt ikke fortalt om. Uansett en aktuell pass, fordi verken majorutganger eller 5kl ser fristende ut å være i.

Ruter 8 til knekten og lasj, Ruterdamen til kongen og kløverdame til kongen. Øst godspillerer ruteren sin og ser fornøyd ut.

Inne på ruter ti er Terje Aa aktuell og fortsetter med kløver til nieren (!). Øst er renons. Så fire kløvere til og øst kaster rimelig ubesværet fram til denne stillingen:

 
Terje spilte hjerterkongen og regna vel med å få de to siste i spar, men nei da. Jan Einar Sætre hadde tidlig blanka sparkongen og satt med kongen singel i spar og E2 i hjerter. 

En beit, men heder og ære nordover.

Øst hadde opprinnelig K109,E2,EDKn987,K

Jan Einar Sætre tapte 6.runde, men et fint motspill her

5NT som Blackwood

Jeg har spurt både Geir Brekka og Erik Berg om spill fra 6.rundekampen, men i følge dem var det bare dårlige prestasjoner. Ingen av dem er vel kjent for å være spesielt beskjedne, så det hørtes ut som ingen var superfornøyd med innstatsen. "Vi scoret over 100 IMP", sa kaninen. "Når det ikke holder til seier er det keeperen det er noe galt med, ikke angrepsrekka". Han er inne på noe der.

Erik Berg ga meg en konvensjon jeg ikke har tenkt på.

E1043
E43
KDKn43
E

Vest Nord Øst   Syd                                                                               
  3hj 4sp 5hj                  
?                        


Jeg vet ikke soneforhold, men du har en sterk mistanke om at makker har ruteresset. Likevel er det ikke vanskelig å finne en hånd der motparten kan ta et stikk. f.eks KDKnxxxx,x,x,KDKnx. Det er likevel ikke vanskelig å være enig i at "Vest er nærmere å melde 11 spar enn 6sp"

Erik Berg forteller at "I Trondheim er 5NT Blackwood når trumfen er bestemt og vi ikke har sluppet til med 4NT. Det kan du lære leserne dine".

Jeg prøver igjen..

Denne sida blir ikke så bra som den kunne vært når dere bridgefolk ikke bidrar med stoff. Jeg skjønner at det kanskje ikke er like givende å lese om de samme stedene og de samme spillerne hele veien, men mitt nedslagsfelt er begrenset. En del stoff er det mulig å få ta i gjennom f.eks BBO, sosiale media og bulletiner, men det er et ønske at dere som spiller turneringer på klubb, krets og nasjonale deler opplevelser med oss.

Et bilde er fint. Er spill er fint,. En historie eller en episode er fint. Ikke tenk så mye på verken språkbruk eller layout. Det ordner jeg etter beste (fattige?) evne.

Venter i spenning....

________________________________________________________________________________

Gratulerer Marianne og Trygve!

Marianne Harding har gjort en glimrende jobb for NBF i flere år og hun er like flink på hjemmebane. Vi liker de som kjenner sitt ansvar for å holde grisgrente støk levende ved å forærer steder som Farsund nye verdensborgere. Velkommen til Eik og gratulerer som storesøster til Mathea.                                    Storesøster Mathea ønsker lillebror Eik velkommen til verden.