Tosidig skvis

av Mathias Beyer

Mot 6NT kom det ruterkongen ut og i slike spill er det oblagatorisk å telle seg fram til et stikk mindre enn det en må ha. I dette tilfelle er det derfor rett å la ruterkongen beholde stikket for å ordne rett tempo til en mulig skvis. Øst skifta til hjerter i stikk to (uvesentlig)

 Det er helt vesentlig å stikke i nord, fordi skviskortet skal etter all sannsynlighet komme derfra. Da skal en ha overgang til den motsatte hånda, i dette tilfelle syd.

Siden øst han mange ruter, er det naturlig å spille på sparlengden i vest. Derfor spar til kongen og sitsen oppdages. Spar ti blir dekket og bordet vinner. Fire ganger kløver (litt heldig) og stillingen er denne etter å tatt ruteresset. (viktig)Du ser at vest allerede er tvunget til å oppgi hjerterholdet for å ta vare på sparen. Øst sliter ikke enda, men det er kun midlertidig. Spar åtte vinner stikket og øst kaster en hjerter. PÅ spar esset er det slutt der også.

En klassisk tosidig skvis!!

Kommer du til finalen?

Av Kristoffer Hegge

Som du sikkert vet kom vi ikke til finalen i White House i Nederland. Dette var et av spillene som bidro til det. Kanskje dine eminente lesere har et forslag til beste spilleplan i 6ru?

Alle i sonen og meldingsforløpet går slik:
 
pass-  2kl -  pass- 2ru
pass - 4ru - pass - 5kl
pass - 6ru - pass - pass
pass
 
Utspill hjerter dame og bordet kommer ned med:
 
2
AK2
AKQ7543
AJ
 
 
På hånden har du:
 
Jxxxx
xx
9
KQ109x
 
 
Hva er sikreste veg til 12 stikk?
 
mvh
Kristoffer