Utslått i White House Junior

Med en kamp igjen lå de norske juniorene på 3.plass, noe som ville holdt til Semifinale. I tolvte og siste runde ble det grisetap med 0.56 - 19.44 mot Danmark, et lag som hadde gjort det svakt så langt. Dermed ble det 4.plass i kvartfinalen og exit.

RESULTATER A-KVARTFINALE

Ujevnt i Nederland

Norge stiller med sitt sterkeste juniorlag i den årvisse turneringen i Nederland. Vi har gode resultater fra de siste årene i White House Junior International og ambisjonene for Kristofer Hegge - Tor Eivind Grude og Harald Eide - Christian Bakke er helt sikkert ikke mindre i år

Det er 24 lag som er invitert. De deles inn i to puljer som først spiller alle-mot-alle. De seks beste fra hver pulje går videre til A-kvartfinale der de tar med seg poengene fra kampene mot de fem andre lagene som gikk videre i sin Round Robin. I A-kvartfinalen møter lagene de seks beste fra den andre kvalifiseringsgruppa og kun tre lag går videre til Semifinalen. Lag 7-12 i kvalifiseringen spiller B-kvartfinale og vinneren her får den siste semifinaleplassen.

RESULTATER A-KVARTFINALE


Med to kamper igjen lå Norge på 4.plass og møtte Tyrkia. Det ble en svært ujevn afære som Norge vant med 22 IMP. De kunne knust Tyrkia, men med litt mindre hell kunne de også tapt kampen. Her er noen spill.Christian Bakke gjør en god (og heldig) vurdering når han tar ut 3NT i 4sp. 3NT er steindødt med hjerter ut og det skjer ved det andre bordet. Hvordan spiller du 4sp med ruter fire i utspill?

Harald Eide legger liten i bordet (!) og vest vinner med damen. Hvis vest skifter hjerter eller kløver, tror jeg dette blir et tungt prosjekt, men han spilte mer ruter for å prøve å gi makker en stjeling. Nå var Harald ovenpå og kastet en hjerter på ruter ti og enda en på ruteresset. Øst stjal, men nå var det slutt. Trumfen satt greit og kløverkappen gikk. Harald fikk altså 3+1+4+2 = 10 stikk.Her var Norge griseheldige som stoppa i 1NT med 27 hp tilsammen. Det ble ni stikk.
På det andre bordet kom Tyrkia i 3NT og fikk kløver 10 ut til esset. Det måtte til, hvis ikke er det minst ni stikk. Mer kløver til kongen og ruterkongen lansjerte Tor Eivind Grude fint. Han satt over også den neste, men kom så inn på ruteresset. Han holdt fingerene unna kløver og skifta til hjerterdamen. Når du ser alle kortene er det lett match å spille EK i spar og mer spar til knekten, men tyrkeren spilte på den matematisk bedre sjansen med spardame i vest. Derfor en liten spar mot knekten, men nå ser du at nord aldri kommer inn på hånda. En beit.Enda et spill som kunne svingt motsatt vei. 2ru viser en major og Christian Bakke sin 3ru var ikke akkurat pinglebridge. Harald Eide fikk kjempekort i nord og hvis makker har spartilpass, kan 4sp være nedlegg. Øst dobla 3NT for å få kløver ut, men vest startet underlig med spar (!). +550 til Norge, i stedet for -500 med kløver ut og -100 med hjerter.Exclusion Blackwood sier alle spillere at de kan, men i  MINST 50% av tilfellene går det galt. Jeg skjønner godt at Kristoffer Hegge ville spille slem når makker hadde åpning og mange kløver. 5hj spurte etter ess, men hjerteresset teller ikke. 6kl viser to aktuelle ess, men av en eller annen grunn svarte Tor Eivind Grude 6ru. (forbehold om at BBO har tasta rett)  Dette kunne vært innertier, men med singel kløver ut fikk nord en stjeling og beit. Heldigvis for Norge sto heller ikke 6kl. Tyrkia stoppa i 4sp og vant spillet.


Så tullebridge av Kristoffer Hegge.Det går ikke an å doble negativt på totrinnet i sonen med det høyet han har. Tor Eivind Grude "bremsa" i 5ru, men det kosta -500.

Norge vant kampen 42-20 og klatret opp på kvalfiseringsplass før den siste kampen.

Kaninen som Generalsekretær!!

Det er kun uker siden Allan Livgård begynte som leder av Norsk Bridgeforbund etter Knut Brinchmann. På disse dagene har han gjort en så glimrende jobb at Erna Solberg har hentet han inn i staben sin i Kulturdepartementet som rådgiver. Fint for Allan, men kanskje ikke like heldig for oss?

Jostein Sørvoll har nok en gang måtte kaste seg rundt og peke på en ny sjef. Han ringte meg i morges i var krystallklar. "Vi kan ikke få en bedre mann er Geir Kaninen Brekka til å ta over på kort varsel.

Vi gratulerer og ønsker så masse lykke til!                                                          Geir bretter opp armene og tar utfordringen!

Juniorene har startet sesongen

Jeg har vært noen dager på påskefjellet, men er nå tilbake i heimen. De beste juniorene  våre er nok en gang i Nederland for å forberede sesongen. Vi stiller med Harald Eide - Christian Bakke og Kristoffer Hegge - Tor Eivind Grude. Jeg er ikke helt sikker på om disse skal spille sammen denne sesongen, men om så er tilfelle har vi to par med både erfaring og rutine. Under er linktil hjemmesida

White House Junior Internationals 2015


RESULTATER KVALIFISERING (Norges pulje)

Oppdatert. Norge klar for kvartfinalen (fra NBF)

HER ER PROGAMMET OG SPILLEPLAN.


Allerede i kvalifiseringa dukker det opp et spill som er i kategorienen "Ikke spill konvensjoner begge i paret er sikre på". Åpning 4NT forekommer bare hvert skuddår og da er det skikkelig pinlig at en ikke husker svarer. i min verden viser 5kl ingen ess, mens 5NT viser kløveresset. Det var ikke snåsingen enig i,  ialle fall ikke ved bordet.

________________________________________________________________________