Hvordan spiller du 3NT?

Det er lagturnering, og jeg sier med en gang at spillet nok ikke er så opplagt som det kan virke ved første øyekast. Utspill en liten spar.Logg på og forklar meg, pls


_______________________________________________________________

Du kan bruke "Emnefeltet" (TAGS) til høyre

Ønsker du å lese en del av det som er skrevet om et spesielt emne, ligger det en slags innholdsfortegnelse til høyre. For eksempel kan du lese artikler om sommerens mesterskap ved å velge "EM 2015" under TAGS. Aud Veseth, Svein Erik Bull. Åse Langeland og Pernille Lindaas ønsker deg blant annet hjertelig velkommen til Nordens Paris.

Det er nå 137 påmeldte par i EM Miks og 114 i EM Åpent par. Målet er omtrent hundre til i hver turnering og det er godt mindre enn to nye påemeldinger pr. dag fram til mesterskapet starter. Er det norske spillere som vet de skal spille, men enda ikke har meldt seg på, er det flott om de gjør det. Folk trekker folk! VI vet at erfaring at det kommer mange lagpåmeldinger i løpet av parspillinga.

___________________________________________________________________________

Sliter med nattesøvnen?

Det har vært skrevet en del om KM i Østfold i helga.

1  18  96,0 57,6 Allan Livgård - Kåre Bogø         27945 29525 Askim BK - Ski BK
2 15 84,8 56,7 Didrik Ueland - Odd Roger Nielsen 31173 35160 BK Tempo
3 2 80,2 56,4 Terje Garseg - Leif Johan Lundal 12372 10252 Askim BK
4 7 59,8 54,7 Knut Karlsen - Johnny Moen 13153 1273 Kolbotn BK - Ski BK
5 4 56,0 54,4 Jørn Johansen - Egil Hansen 9659 1439 Moss BK

Ser du på par 2, Garseg - Lundal, så var de bare 4 poeng bak NM plass og så viser jeg deg dette spillet.Par 2 kommer i 6sp og jeg kan ikke i min beste fantasi klare å se hvordan det er mulig ikke å få tolv stikk. På slutten av lange bridgeturneringer er det mye som skjer og vi har vel alle våre spill vi ønsker å glemme. Det må være minst en spiller i Østfold som sliter med å sove godt. 

Se også stakkar par 6 og 8. Rett under kortfordelinga vises det "ideelle" resultatet for spillet. Eller med andre ord, den teoretisk beste prestasjonen for begge par på spillet. -500 på ØV er altså fasiten. Brigde er ikke rettferdig når -500 gir todelt bunn for det ene paret og todelt topp for det andre. Det er akkurat derfor bridge er så morsomt. Teori og praksis er to forskjellige ting. 

NM damer i helga

Det spilles på Hell, Stjørdal. Rett ved siden av Værnes.

Flott at det sendes på BBO slik at damene kan få sjansen til å vise hva de er gode for. Det er sikkert noen par og lag som synes det er skummelt å bli overført LIVE, men det er viktig å opparbeide seg så mye rutine som mulig med dette. De gode spillerne glemmer at det sitter noen å trykker på meldingene vi melder og kortene vi spiller. Det er det aller, aller beste.

Lykke til alle sammen og jeg håper at jeg finner fine spill å skrive om. En spesiell lykkeønsking til juniorene. Sven Olai Høyland forteller at de har gjort store framskritt det siste årene, men at det enda nok er et stykke opp de de aller beste. "Middels er realistisk", sier han.

_____________________________________________________________________________

Østfold og Follo sitt KM godkjent

Det var visstnok en fjøsnisse som hadde tukla med korta i siste runde. Jeg vet ikke akkurat hva, hvordan og hvem, men uansett svært uheldig. Utvalg for turneringvirksomhet har sett på saken, men de hadde nesten ikke noen annen mulighet enn å la resultatet stå. Spillerne er i alle fall uskyldige og alle gjorde så godt de kunne i siste runde. Det ble mer bingo enn bridge, men jeg tror ikke det hadde blitt større endringer om de så hadde sletta de tre siste spillene.

Jeg håper i alle fall den som ordna kortfila ikke gjør denne tingen igjen. Han eller hun bør vel strengt tatt få inndratt førerkortet for korteleggingsmaskina en stund?

Det er vel ingen som er spesielt i tvil om hva jeg mener om hele kvalifiseringsopplegget. Det er ulike syn på saken og jeg skal ikke påstå å eie sannheten. Hvis NBF ønsker å viderføre ordningen,  synes jeg de skal bruke litt tid på å gå gjennom reglene fordi det er mange ting som skurrer.

   Det sitter ei hyggelig dame i Nord-Trøndelag og er førstereserve til NM par, Astrid Margrete Grønnesby. Hennes krets fikk ikke en ekstra finalebillett fordi noen kretser hadde en eller noen få flere deltakere. Østfold og Follo hadde 21 par med, mens Nord-Trøndelag hadde "bare" 20.

Ekstraplass er slik jeg har forstått ment brukt for å stimulere til innsats og belønne de kretsene som får medlemmene til å stille i NM Semifinale. Der har Nord-Trøndelag gjort en mye bedre jobb enn f.eks Østfold, fordi kretsene har hhv. 314 og 1073 medlemmer. En kan ikke ta ut en hopper til hoppuka fordi han har 123 meter mot en annens 122 meter, hvis den første har hoppa i Vikersund og den andre i Marikollen. Oslo bør vel strengt tatt stille ganske mange flere deltakere enn Møre og Romsdal for å kjempe om det samme belønningen? Eller kanskje ikke?
Her er det som er igjen av Astrid. Resten ligger i treningsstudioet? :-)