Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hvordan spiller du 3NT?

Det er lagturnering, og jeg sier med en gang at spillet nok ikke er så opplagt som det kan virke ved første øyekast. Utspill en liten spar.Logg på og forklar meg, pls


_______________________________________________________________

Kommentarer

Jeg bakspilte Boye på dette spillet og han startet med kløver til kongen og mer kløver. Begge fulgte med et lite kort. Mer kløver fra bordet og hvis nord hadde fulgt med åtteren, ville han lagt liten og regnet med at syd kom inn på tieren eller damen. Skulle nord ha D108x, er det ingenting som kan gjøres for å hindre at han kommer inn.
Aktuelt kom tieren. Da måtte han stikke og håpe at syd hadde damen. Skulle nord komme inn (D10x opprinnelig) og spille hjerter, var han avhengig av å gjette rett (hvis mulig)

Christian Bakke sin spilleføring tror jeg tar høyde for enda flere varianter. Han vinner hver gang ruteren ikke sitter 5-1 (evt. 6-0) med lengden i syd. Hans spilleplan gir alltid seks minorstikk og tre majorstikk.

Kløver til kongen og kløverknekt var min første innskytelse, men det taper til D10xx i syd. Den varianten fanger en opp på andre måter.

Sikreste vei til 9 stikk er vel å begynne med EK ruter. Hvis begge motstanderne følger, kan du fortsette med ruter til knekt, kløver til ess, ruter dame, kløver til konge og spar til kutt. Syd kan nå maks ta 1 kløverstikk, før han må gi deg en favør i major for 9 stikk.

Hvis ruteren derimot skulle sitte 5-1, med 5 i syd (5 i nord er ikke noe problem, spiller da som over) spiller jeg meg inn på ruter knekt og spiller kløver til esset, tar for ruterne, og spiller mer kløver. Hvis syd da er fri, stikker jeg og spiller han inn i spar. Hvis syd følger med liten, er det litt risikabelt å stikke opp på kongen, for da risikerer du at syd tar 2 minorstikk, inne på spar, og dermed skviser hånden i Major. Men da vil han ha 5 rutere og 3 kløvere og spille ut spar, noe som vil gi nord usannsynlig mange hjertere til å passe. Derfor opp på kongen og spiller syd inn i spar. Han må da gi favør til AD i spar eller Kx i hjerter. Nord kan komme inn på hjerter ess og ta et kløverstikk, men da hiver du spartaperen.

Med ruteren 6-0 (1,5 %) kan du risikere at motparten får 2 ruter, et kløver, et spar + hjerter ess. Da er kanskje beste variant å spille kløver til kongen og kløver 9 rundt. Går da kun beit med Q10x(xx) i kløver i nord og galt valg i hjerter.

kløver til kongen etterfulgt av liten kløver til sekseren, eventuelt stikke hvis nord legger 8, 10 eller dame.

Alternativ 2 er å spille ruter til knekten og kløver knekt fra bordet og la den løpe.

Jeg tror begge alternativene er gode, men syd er fort kort i kløver (lengre spar enn hjerter tyder på 5-4 i major) så da spørs det om kløver til kongen er rett for å gardere seg mot singel dame i syd.

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.