45 par til NM parfinalen klare

HER ER LISTA PR. I DAG

Den teller 45 par og har plass til syv par til. De kommer fra EM i Tromsø. Beste norske par Junior NM, EM damer, EM  mix og EM Veteran og de tre beste norske i Open Pairs. Enda en grunn til å stille opp i EM. Klarte du ikke cut'en i KM par, får du/dere en sjanse til i sommer.

Nok en gang topper Sogn og Fjordane antall par i sitt KM par med fine 51. Jeg finner bare 30 på resultatlista fra turneringa, men det er fort gjort å telle med siste klubbkveld noen steder i distriktet. 

_______________________________________________________________________

Nå må det være siste året!!

og det jeg tenker på er måten vi kvalifiserer par til NM par. Her ser du antall deltakere i kretsenes KM par i helga.

Det er altså ingen KM-par som har flere deltakere enn Odalsmesterskapet! Ikke et vondt ord om Odalsmesterskapet, men når det stiller mindre enn fem  bord for å komme til NM par i Sandefjord fra enkelte kretser, forteller det at dette er meningsløst.

Jeg er superfornøyd med at NM par er flyttet ut av Festivalen, men kan ikke lenger se en eneste grunn til at turneringa ikke kan være åpen. Det må gjerne være kvalifisering gjennom kretsene, men "premien" må være av økonomisk karakter. For eksempel at hver krets får dekket reise, opphold og startkontingent for et par, pluss at nummer 2-11 foregående år gir ekstraplass til kretsen sin med de samme fordelene. Vinnere av andre store turneringer i løpet av året, må også gjerne kunne få betalt noe. Hvis noen mener at et åpent NM par må arrangeres som innledende kvallik, semifinale og sluttspill, kan hver krets være sikret en plass i f.eks semifinalen. Dette finner vi ut av.

Så må det åpnes opp for alle som ønsker å være med, men de må dekke sine utgifter selv. Akkurat som i andre turneringer, også Bridgefestivalen.

Som som opplegget praktiseres nå, er det altså ikke samsvar mellom oppslutningen i kretsenes KM og deltakelsen i NM par. Jeg kunne nevnt mange forhold, men disse tingene har jeg sagt mange ganger før. I morgen stiller for eksempel Norges tredje beste bridgespiller, Terje Lie, i vårt KM og tar med all sannsynlighet en av plassene til Vest-Agder. Selvsagt må den fjerde beste, Nils Kvangraven, få kvalle med makkeren sin, men det er ingen mening i at de skal ta en av "våre" plasser. Terje Lie vet knapt hvor Markensgate ender,. enda mindre hvem som grunnla byen i 1641. Dette er overthode ikke noen kritiikk til Kvangraven - Lie, de følger bare de pålagt reglene. Det er selvsagt galt at det da er plass til bare et par til av de seks-syv i kretsen vår som på en god dag tar medalje i NM.

Om ikke andre tar ansvar, er dette et forslag om endring for 2016. Om det skal rettes til styre, ting eller administrasjon vet ikke jeg.


Andre som har meninger? Logg dere på og svar. Jeg lover å ikke henge ut de som svarer feil.

________________________________________________________________________