Veldig bra, Terje Skjelbred!!

Noen ganger blir en lurt og da burde jeg vel strengt tatt av meg hatten og bukket.Jeg kom i 3NT i nord og fikk spar ut til damen. Så ruterdamen i stikk to som sto! Du skal ta det som er STOR hedersbevisning at jeg spilte ruter til esset etterpå, Terje. Det er nesten så jeg skammer meg!!

Juniorjentene våre!!

Av Kristian B Ellingsen og Sven Olai Høyland

Rosaline Barendregt var NPC for jentene i årets nordiske mesterskap. Hun er vanligvis coach, mens Sven-Olai er kaptein. Rosaline bidrar til godt miljø og trygghet i jentegruppa i tillegg til at hun selvfølgelig er en bridgefaglig ressurs.
 Hun ble europamester i klassen Jenter U25 med Nederland i 2005, og har i tillegg to sølv og en bronse fra EM i denne klassen. I 2011 ble hun nummer to i EM Damer par.


Det er mange som har bidratt til jentenes framgang. I tillegg til oppfølging fra Sven-Olai og Rosaline bidrar foreldrene deres i stor grad.

 Jentene har hatt stor framgang de siste årene. De spilte stort sett jevnt med U21-lagene i Round Robin i mesterskapet i påska. Fem av de norske jentene holder U21-alder, og fire av disse er attpåtil så unge at de holder denne alderen også om to år. Tradisjonelt er de skandinaviske landene svært sterke i ungdomsklassene, så det er en sterk prestasjon å spille jevnt mot disse lagene.

 Når det gjelder Sven-Olais rolle framover så var han spurt om å bygge opp et lag fram mot EM i Tromsø. Hva som skjer videre etter det må NBF ta stilling til.  Det er mange talenter å bygge videre på. I tillegg er det jo en del unge jenter under 15 år som ganske nylig har begynt å spille bridge som vil kunne være aktuelle for framtidige jentelag. Sven-Olai forteller at han gjerne fortsetter å bidra rundt jentelaget.

 

 Jentene har gjort størst framskritt når det kommer til meldinger. I tillegg har de fått mer erfaring
 fra turneringsspill både i Norge og internasjonaltForbedringspotensialet ligger først og fremst i kortvurderinger i meldingene og å få bedre oversikt i spilleføring og motspill.

Når det gjelder planene framover er det NM Damelag i slutten av april og deretter kanskje ei helgesamling på våren. Noen av jentene skal også spille Mix og Damer i Åpent EM. Årets store mål Ungdoms-EM i Tromsø starter 18. juli.


Mvh Kristian og Sven Olai

Resultater Nordisk

Hei Snorre

 Vi har fått en e-post fra det danske forbundet der de beklager at resultatservicen var ”fryktelig (ikke-eksisterende)” . De sendte med en link til mer oversiktlige resultater fra sluttspillet:  http://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=8424 

Om du går inn på Quick results får du se resultatene sesjon for sesjon og sammenlagt i finalekampene.

Med vennlig hilsen

Kristian Barstad Ellingsen

Konsulent