Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Juniorjentene våre!!

Av Kristian B Ellingsen og Sven Olai Høyland

Rosaline Barendregt var NPC for jentene i årets nordiske mesterskap. Hun er vanligvis coach, mens Sven-Olai er kaptein. Rosaline bidrar til godt miljø og trygghet i jentegruppa i tillegg til at hun selvfølgelig er en bridgefaglig ressurs.
 Hun ble europamester i klassen Jenter U25 med Nederland i 2005, og har i tillegg to sølv og en bronse fra EM i denne klassen. I 2011 ble hun nummer to i EM Damer par.


Det er mange som har bidratt til jentenes framgang. I tillegg til oppfølging fra Sven-Olai og Rosaline bidrar foreldrene deres i stor grad.

 Jentene har hatt stor framgang de siste årene. De spilte stort sett jevnt med U21-lagene i Round Robin i mesterskapet i påska. Fem av de norske jentene holder U21-alder, og fire av disse er attpåtil så unge at de holder denne alderen også om to år. Tradisjonelt er de skandinaviske landene svært sterke i ungdomsklassene, så det er en sterk prestasjon å spille jevnt mot disse lagene.

 Når det gjelder Sven-Olais rolle framover så var han spurt om å bygge opp et lag fram mot EM i Tromsø. Hva som skjer videre etter det må NBF ta stilling til.  Det er mange talenter å bygge videre på. I tillegg er det jo en del unge jenter under 15 år som ganske nylig har begynt å spille bridge som vil kunne være aktuelle for framtidige jentelag. Sven-Olai forteller at han gjerne fortsetter å bidra rundt jentelaget.

 

 Jentene har gjort størst framskritt når det kommer til meldinger. I tillegg har de fått mer erfaring
 fra turneringsspill både i Norge og internasjonaltForbedringspotensialet ligger først og fremst i kortvurderinger i meldingene og å få bedre oversikt i spilleføring og motspill.

Når det gjelder planene framover er det NM Damelag i slutten av april og deretter kanskje ei helgesamling på våren. Noen av jentene skal også spille Mix og Damer i Åpent EM. Årets store mål Ungdoms-EM i Tromsø starter 18. juli.


Mvh Kristian og Sven Olai

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.