Resultatservice Nordisk

Jeg håper NBF forteller det danske forbundet at når de har tatt på seg et Nordisk mesterskap for ungdommer, så holder det ikke å servere en så dårlig resultatservice som de gjorde. Dette er viktig for mange her hjemme, ikke minst foresatte, søsken, venner og de lokale klubbene. En liten turnering med så få lag som dette, hadde Markus Bruno klart med begge hendene på ryggen og bind for ørene. VI som skal fortelle hvordan de norske gjør det, hadde ingen mulighet til å si noe om stillingen i sluttspillet.

______________________________________________________________________

YEH BROS starter på onsdag

Dette er en invitasjonsturnering i Shanghai, Kina. Jeg har hørt noen tall om sponsormidler og startpenger, men er ikke sikker nok til å fortelle om det. Uansett er det store beløp vi snakker om. Mange av verdens beste spillere og lag er med, men Monaco finner jeg ikke denne gangen. Boye spiller på et polsk, israelsk, norsk lag.

Hjemmesiden finner du ved å trykke på bildet under.

Å ha noe i reserve

Jeg hadde en glad og opprømt Jan Tore Berg på telefonen i dag. "Alle gode ting er ....... 25!". Med det mente han at han hadde spilt NM klubber 25 ganger og aldri kommet til finalen. Det er dårligere spillere enn JTB som har klart den prestasjonen på langt færre forsøk.

"Har du er spill til meg?", spurte jeg som vanlig og da kom han med dette som jeg likte godt.


Poenget er at etter 1ru (som viser hjerter) kan han melde 1hj fulgt av 2hj for å vise en god 12-14, mens hopp til 2hj viser minimum.  Jeg vil anta at de fleste mener at den aktuelle hånda ikke er minimum, men se hva som skjedde videre.1ru viser hjerter
2hj viser firekort hjerter og en minimumsåpning

Per Erik Austberg meldte 2NT som en generell utgangsinvitt. Nå viste Jan Tore fram kløverfargen og PIL støttet for å vise en mildt sleminvitt. 4ru er cuebid og 4hj betyr at hånda er tømt. 

Nå kom fordelen av å ha litt i reserve. Når makker kunne sleminvitere mot en dårlig åpning, kan han ikke passe 4hj. Derfor ga han makker enda en lillefinger med cuebid i 4sp og da gikk syd i Blackwood. Trumfen satt 3-2 (66%) og de ble belønnet.

Jeg tror mange spillere har noe å lære av å ikke rulle ut hele kuken bare for å pisse. Det kan være godt å noe i reserve til andre (og bedre) anledninger. Viser du den aktuelle hånda som maksimum, vil du bremse og bremse resten av meldingsforløpet fordi du føler at du allerede har strukket kortene. Det er da viktig at makker på den andre siden ikke gir helt opp om makker viser minimum. Noen ganger kan han ha "maksimum av minimum" og ikke alltid "minimum av maksimum" i stedet.

 

_____________________________________________________________________

Svenskene hadde da flaks også?

Jeg skal ikke skylde på at Norge hadde uflaks i alle spillene i U25 i Nordisk, men i spillet under hadde svensken fortjent å betale ut overstikk i 1NT dobla. Nå ble det 800 inn siden makker hadde de tretten beste kortene han kunne ha etter meldingsforløpet. Hjerter ut og tre sonebeiter._________________________________________________________________________________

To fine motspill av Anders - 10 år

av Boye Brogeland

Det kanskje aller viktigste unge spillere må fokusere på, er selve kortforståelsen. Å melde kan de fleste lære seg, det samme med motspillsignaler og grunnleggende prinsipper i spilleføring. Skal en bli virkelig god, må en forstå magien i det å spille bridge. Når skal en lasjere? Når skal en ta ut trumfen? Når skal en sette motparten på et valg og når skal en ta sine stikk på en trygg måte?

Slike ting er MYE verre å lære seg og her kommer to spill der jeg synes Anders viste talent.


Jeg spilte ut ruter 5 (invitt) som løp rundt til Vidar Kolnes sin knekt. Hjerter til damen stod, og en kløver til damen stakk jeg med esset. Jeg fortsatte med en ny kløver til Anders sin konge, og han skiftet til hjerter knekt som holdt stikk og en ny hjerter til mitt ess og stjeling i bordet. Vidar fortsatte med spar konge som Anders lasjerte i tempo (fulgte med spar 10). Vidar fortsatte trumfspillet, og da stakk Anders for å gi meg hjerterstjelingen.

Vi var de eneste som holdt spillefører nede på åtte stikk i sparkontrakt, og selv om Vidar kunne spilt skarpere, var det et veldig kjekt motspill å få til!


Anders spilte ut sin singel spar som løp til kongen. Hjerter konge fra hånden stakk jeg med esset, spilte spar knekt (Lavinthal) til trumf hos Anders, ruter tilbake til kongen, spar 10 til ny trumfing hos Anders, ruter til esset og en tredje spar til trumfhøyning på hjerter knekt. Tre bet.


Hilsen en stolt far
________________________________________________________________________

 

 

Er vi i ferd med å lykkes med jentesatsingen?

Sven Olai Høyland har i flere år drevet en systematisk opplæring av de yngste jentene våre. Så vidt jeg vet har det vært de samme jentene i "prosjektet" hele tiden og i helga vant de Nordisk for jentelag. Gratulerer!!

Jeg har sendt en mail til Kristian og Sven Olai med noen spørsmål om disse nå snart overtar hegemoniet i norsk damebridge. Ingenting ville glede mer. For de rutinerte viol det være en ekstra spore til skjerping hvis tenåringene virkelig begynner å puste dem i nakken. Om noen helger er det NM damer. Da får vi se!Norsk Jentelag – i Vejen Sportshotel med Stine FrøyseRosaline BarendregtThea L. IndrebøSofie SjødalKatarina EkrenMarte Haugen Klingen og Thea Hove Hauge.

 

 

Hva melder du?

Makker åpner med 1kl, minst to stykker. Du sitter i ugunstig i lagturnering og MTH hopper inn med 4sp. Din tur.


K
KD1093
DKn1043
E10

________________________________________________________________