Logikk

Jeg mener bridge handler minst like mye om logikk som teknikk og reine bridgeferdigheter. De gode spillerne tror jeg ikke nødvendigvis melder så mye bedre enn oss og de spiller heller ikke hjem hundrevis av kontrakter som du og jeg går beit i. Evnen til å bruke informasjonen som er (og blir) tilgjengelig i løpet av meldingsforløp og spill, tror jeg kanskje det er den tingen som skiller de aller beste fra de nest beste.

Her er et spill fra finalen i Yeh Bros som viser noe av det jeg mener:Det er sjelden rett å spille ut singel trumf, men dette er untaket. Makker har hjerter og ruter, mens du kontrollerer kløveren. Det er opplagt at motparten er undervektig i honnørpoeng og da er det sannynlig at de må bruke trumfen til å skape stikk. Derfor starter du med spar og når makker kommer inn i hjerter og får spilt en til, kan det ikke bli mer enn seks sparstikk på hånda, en hjerterstjeling i bordet og to ess. Det blir bare ni.

På det andre bordet begynte syd med kløver og da kom det tiende stikket på enda en hjerterstjeling. 

______________________________________________________________________________

Motspill for $ 114.000 av Kang Meng i Kina

 Det er tre spill igjen og lagkameratene dine har meldt 3NT med to beit. 4sp er en mye bedre kontrakt og du "ser" at den står siden Kn10 sitter dobbel i ruter. Da måtte Kang Meng i øst fram med kunstene sine.Hjerter til kongen og spar til kapp. Kløver til esset og mer kløver. To ganger trumf til og kløver til damen. I denne posisjonen spilte syd ruter til damen.og øst lasjet med esset!! Ingen syd i verden klarer nå å spille ruter til kongen. En beit og tapet redusert til en femtilapp i stedet for -520. Øst ser at hvis han stikker, han ikke bordet inntak til å spille på rutertieren i øst og "må" derfor vinne 10 stikk ved å legge ned ruterkongen.

Faktisk var dette spillet helt avgjørende for kampen. Hadde 4sp gått hjem, ville Red Bull scoret 11 IMP, istedet for de to de fikk. Red Bull tapte med 7 IMP og da skjønner du tegninga. Tap med 2 IMP for Kang Meng sitt lag.

Det var 114.000 $ i forskjell på første og andreplass, så dette motspillet var verdt en million kroner!

Finalen i Yeh Bros i Kina

var en spennende affære mellom to kinesiske lag. Det ene var forsterket med hollenderne Simon De Wijs og Bauke Muller. Halvveis ut i den tredje sesjonen er det helt jevnt og dette spillet synes jeg viser noe av nivået. Jeg og du ville kommet i 4hj og gått en beit. 3NT var uavgjort spill i denne kampen etter gode vurderinger på begge bord.


Så et av de siste avgjørende spillene:1ru over 1kl (sterk) viste begge major.

3NT var tøft meldt, men i praksis var det ikke mulig å spille ut noe annet enn en liten hjerter vel? Skulle syd heller hoppe til 3hj som på det andre bordet. Da sliter vest.
Spar knekt beiter faktisk også, fordi at selv om sparkongen kommer seilenede, er det ikke mulig å få henta det niende stikket siden bordet ikke har kjapt nok inntak.

5ru kunne ikke vinnes og 11 IMP til China Open. De leder 103 - 91 med seks spill igjen. Det er nesten 1.000.000 NOK i forskjell på første og andreplass!

________________________________________________________________________________