Dag 1 - NM Damer og Bedriftsmesterskapet

STILLINGEN NM DAMER

De to største favorittene i tet. Fire kamper igjen i morgen.              Siv Thoresen og Torild Heskje leder sammen med Kristine Breivik og Åse Langeland

STILLINGEN BEDRIFTSMESTERSKAPET

Tannlegene Kvaran leder. Fint å se at Erik Berg og Jørn Arild Ringsetn endlelig (plutselig?) har fått seg en skikkelig utdannelse. Jeg trodde man måtte gå fem år for å kunne rote i tennene til folk, men på Hell holder deg med en helg.

Hans Arne Forseth melder at:

Hei Snorre

"
Kan melde om veldig fin stemning i bedriftsmesterskapet, har vært en fryd å være turneringsleder, har dessverre ingen spill, men skal prøve å få noen til å komme med et par i morgen.

mvh Hans Arne Forseth                    Lederlaget med to ganger Kvaran mot Kurt Ove Thomassen og Aleksander Flagstad


__________________________________________________________________________

NM Damelag - Runde 5

Siv Thoresen er ikke mørkredd og finner en fin stamp. 4hj står lett i elleve stikk, men selv om Tonje og Tone fant ruterstjelinga ga det bare +500. 4 IMP mot 650 på det andre bordet. Der passet Kristine Breivik og øst åpnet med 2sp. Nå ble det vanskelig å stampe.Så en liten systemsak jeg har sett flere misse på. Denne ble ikke så dyr siden 2sp heller ikke går hjem, men en annen gang er syd uten med en bløff. Doblingen av 1sp viser spar og da burdet vel Siv tatt ut 2hj til 2sp?When i doubts, bid once more..er en god regel. Det blir ikke alltid rett, men jeg tror det er vinnende i det lange løp. I alle fall i dette spillet og Torild Heskje kunne se makker notere +650. 5hj koster 500, men for vest kunne dette vært et spill hvor det stor utgang begge veier, til og med på 5-trinnet.


Slike spill MÅ vinnes, landslagsdamer!!

Det er ikke meningen å henge ut enkeltspillere, men de som er i landslagstroppen må tåle å få kritikk når slemmer som er til å slenge i veggen spilles bort. Kontrakt 6sp og hjerter ut fra øst.

   Hjerter ut til kongen og kløverkapp. Når den går, er man "kun" avhengig av sparen 3-2 og kløveren ikke verre enn 4-2.

Spar til esset og spar til kongen, ingen kapp fordi en kan ikke spille mer enn to runde spar likevel. Ruter kongen, kløver ess og kløver til stjeling. Vest stjeler sikkert over, men syd får enda fint stjålet en kløver og kastet hjertertaperen på ruteresset. Bordet tar de to siste med en trumf og den trettende kløveren.

Gunn Tove Vist spilte flott i mot da hun la i kløverkongen første gang (!), men jeg kan ikke se hvordan kontrakten skal vinner med den fargen 5-1.

Spillefører gikk beit, mest fordi hun stakk første hjerteren i bordet og fikk da et inntak for lite til både å godspille kløveren og hente den.
     
     


Så er det Tone og Tonje som melder alt for hardt!!

Igjen er det landslaget som får på pukkelen.Alt er naturlig fram til 4ru som viser singelton. 5hj fra Tonje spør etter ess med kløver som trumf, men hun har jo ikke kontroll på sparen!! Makker kan jo fint mangle kongen der. Ikke nok med det. Hun får 6kl i svar, to ess uten kløverdamen. Nå går det ikke an å melde videre, fru Brogeland!  Med litt hell hadde kløveren sittet 2-2 og 7kl hadde blåst hjem. Det hadde vært rett og slett ufortjent. Legg merke til at med ruter ut, hjelper det ikke å finne kløverdamen tredje i øst. Bordet blir uten inntak til å hente sparen. (Joda, kontrakten kan vinnes med åpne kort, men det er fantasibridge)

Kampen ebber ut med 44-24 til Heskje. 

NM Damelag - lørdag ettermiddag

Etter fire kamper er dette stillingen:

1  12 62,06  Heskje               Heskje - Thoresen - Langeland - Breivik
2 3 57,40 Hells Angels Holmøy - Vist - Svendsen - Brogeland
3 14 52,16 4 HJERTER Moen - Hofnes - Biribakken - Sandnes
4 2 51,64 Nærøysund Prestvik - Prestvik - Tuven - Halsen
5 15 49,90 Advisor Revisjon - Norge Jenter 2+ Sjødal - Frøyse - Fossum - Sjødal - Nordbø

Vi ser at to av de største favorittene allerede er i tet og møtes på Bord 1 i femte runde. Juniorjenter på en flott
femteplass.

I kamp to meldte Åse Biribakken og Siri Sandnes denne fine storeslemmen.
Det ble rett av Siri Sandnes å ikke vise hånda si som en sterk NT, men heller begynne med 2hj.
Åse Birikbakken kunne spurt etter hjerterdamen med 5ru, men satset på at den var på plass. På 5NT fikk hun
ruterkongen i svar og da var det mange sjanser til at det var tretten stikk i ruter.
Selv om makker hadde EKDxx i hjerter er det rett å være i ruter eller NT.
Liv Bugge rett fram og Siri Sandnes til høyre. Vi ser bakhodet til Åse Biribakken og Margot Alfheim
Katarina Ekren - BAK og Norge

LIVE resultater fra Bedriftsmersterskapet

LIVE RESULTATER
_______________________________________

Turneringa spilles også på Hell, Stjørdal i samme lokaliter som damene. De spiller samme kort og har festmiddag sammen i kveld. Bra, NBF!!Det er mange kjente navn på startlista, både Norgesmestre og verdensmestre. Pass nå på sånn at de som ikke spiller turneringer til vanlig blilr spist levende.

NM Damelag - lørdag formiddag

LIVE RESULTATER

Jeg likte det jeg så i første kampen fra NM damer i Stjørdal. Der møttes damelandslaget (Brogeland - Svendsen - Vist - Holmøy) og juniorlandslaget (Klingen Haugen - Hauge - Ekren - Indrebø). I tillegg til juniorene selv, er det Sven Olai Høyland som i første rekke skal ha æren for framskrittene de unge jentene har gjort og det var spennende å se hvor nærme seniorene de er. Jeg er sikker på at det var en spent coach som fulgte laget "sitt". Sven Olai ber meg understreke at det er mange andre som også skal ha sin del av skryten.                              Thea Hauge og Marte Haugen Klingen tapte knepent damelandslaget i første kamp.
Det er selvsagt ikke mulig å konkludere etter å ha sett kun 10 spill, men i denne kampen stod de yngste ikke noe tilbake for sine mer meritterte motstander. Spesielt i meldingene virker det som det er gjort et flott arbeid og det var både aggressivt og nøyaktig i flere litt ekle spill. Her er ett hvor jeg synes Marte Haugen Klingen skjønner verdien av tilpass.

   Marte har bare 12hp, men hånda vokser veldig når makker viser sparfarge. 3hj forteller om firekort spar og singel/renons i hjerter. Thea Hauge liker det og viser ruterkontroll. Hun cuebidder ikke 4kl, fordi mange foretrekker at første cuebid i makkers hovedfarge er en honnør.

Over 4ru har øst gjort sitt og de passer ut i 4sp. Hadde vest hatt spardamen i tillegg, er jeg helt sikker på at hun hadde gått på en gang til. Elleve stikk når sparen satt som den gjorde.

Godt meldt!!
     

Safe eller ikke safe?

I lagturnering "vet" alle at en gjerne skal ofre overstikk for å sikre kontakten. Et oversikk er verdt 1 IMP, mens bortspill koster minst ti ganger så mye. Som jeg har sagt før, er det lite i bridge som enten er rett eller galt. Sannheter er til for å brytes.
  

Kløver ut til konge og ess på begge bord:

Vi som ser alle kortene tar for EK i hjerter og claimer ti stikk, men beste spilleføring gir faktisk beit. 4-1 sits i hjerter er større sjanse enn 5-1 i ruter, så derfor er det nok riktig å ta hjerterkappen for å gardere seg mot D10xx. Om en skal legge ned kongen først  (singel dame i syd) eller spille liten til knekten (få med D10xx på begge hender) er jeg ikke sikker på.

Begge bord kappet hjerteren og fikk ruterstjelingen på seg. Litt uflaks..

     
     

 


               Marte Klingen Haugen, Gunn Tove Vist, Thea Hauge og Stine Holmøy (Foto: Allan Livgård)