Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

NM Damelag - Runde 5

Siv Thoresen er ikke mørkredd og finner en fin stamp. 4hj står lett i elleve stikk, men selv om Tonje og Tone fant ruterstjelinga ga det bare +500. 4 IMP mot 650 på det andre bordet. Der passet Kristine Breivik og øst åpnet med 2sp. Nå ble det vanskelig å stampe.Så en liten systemsak jeg har sett flere misse på. Denne ble ikke så dyr siden 2sp heller ikke går hjem, men en annen gang er syd uten med en bløff. Doblingen av 1sp viser spar og da burdet vel Siv tatt ut 2hj til 2sp?When i doubts, bid once more..er en god regel. Det blir ikke alltid rett, men jeg tror det er vinnende i det lange løp. I alle fall i dette spillet og Torild Heskje kunne se makker notere +650. 5hj koster 500, men for vest kunne dette vært et spill hvor det stor utgang begge veier, til og med på 5-trinnet.


Slike spill MÅ vinnes, landslagsdamer!!

Det er ikke meningen å henge ut enkeltspillere, men de som er i landslagstroppen må tåle å få kritikk når slemmer som er til å slenge i veggen spilles bort. Kontrakt 6sp og hjerter ut fra øst.

   Hjerter ut til kongen og kløverkapp. Når den går, er man "kun" avhengig av sparen 3-2 og kløveren ikke verre enn 4-2.

Spar til esset og spar til kongen, ingen kapp fordi en kan ikke spille mer enn to runde spar likevel. Ruter kongen, kløver ess og kløver til stjeling. Vest stjeler sikkert over, men syd får enda fint stjålet en kløver og kastet hjertertaperen på ruteresset. Bordet tar de to siste med en trumf og den trettende kløveren.

Gunn Tove Vist spilte flott i mot da hun la i kløverkongen første gang (!), men jeg kan ikke se hvordan kontrakten skal vinner med den fargen 5-1.

Spillefører gikk beit, mest fordi hun stakk første hjerteren i bordet og fikk da et inntak for lite til både å godspille kløveren og hente den.
     
     


Så er det Tone og Tonje som melder alt for hardt!!

Igjen er det landslaget som får på pukkelen.Alt er naturlig fram til 4ru som viser singelton. 5hj fra Tonje spør etter ess med kløver som trumf, men hun har jo ikke kontroll på sparen!! Makker kan jo fint mangle kongen der. Ikke nok med det. Hun får 6kl i svar, to ess uten kløverdamen. Nå går det ikke an å melde videre, fru Brogeland!  Med litt hell hadde kløveren sittet 2-2 og 7kl hadde blåst hjem. Det hadde vært rett og slett ufortjent. Legg merke til at med ruter ut, hjelper det ikke å finne kløverdamen tredje i øst. Bordet blir uten inntak til å hente sparen. (Joda, kontrakten kan vinnes med åpne kort, men det er fantasibridge)

Kampen ebber ut med 44-24 til Heskje. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.