Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Tosidig skvis

av Mathias Beyer

Mot 6NT kom det ruterkongen ut og i slike spill er det oblagatorisk å telle seg fram til et stikk mindre enn det en må ha. I dette tilfelle er det derfor rett å la ruterkongen beholde stikket for å ordne rett tempo til en mulig skvis. Øst skifta til hjerter i stikk to (uvesentlig)

 Det er helt vesentlig å stikke i nord, fordi skviskortet skal etter all sannsynlighet komme derfra. Da skal en ha overgang til den motsatte hånda, i dette tilfelle syd.

Siden øst han mange ruter, er det naturlig å spille på sparlengden i vest. Derfor spar til kongen og sitsen oppdages. Spar ti blir dekket og bordet vinner. Fire ganger kløver (litt heldig) og stillingen er denne etter å tatt ruteresset. (viktig)Du ser at vest allerede er tvunget til å oppgi hjerterholdet for å ta vare på sparen. Øst sliter ikke enda, men det er kun midlertidig. Spar åtte vinner stikket og øst kaster en hjerter. PÅ spar esset er det slutt der også.

En klassisk tosidig skvis!!

Kommentarer

Det er faktisk ikke vesentlig å stikke hjerteren i Nord. Den doble skvisen fungerer like godt om det stikkes med esset i Syd. Man spiller seg fram til følgende sluttposisjon:
Nord: sp 4, hj K8, ru kn
Øst: hj DKn, ru D9
Syd:hj 7, ru E7, kl 7
Vest: sp 9, hj 109, ru 5
Nord er inne og spilller ru kn til esset. Kløver 7 skviser begge motspillerne.
Flott spill.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.