Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Noen spill fra juniorene i Danmark

Gode norske valgDu skal spille 6hj i øst og får et heldig ruterutspill til tieren som står. Når du ser alle kortene, vinner du lett tolv stikk, men jeg er ikke sikker på hva som er statistisk beste spilleplan. Markus Scheie valgte å stjele to spar i bordet. Han kaster derfor to kløver på EK i ruter og spilte seg fram til denne posisjonen.Pang og ned med hjerterdamen for +1430.

Alternativ spilleplan er å kaste en spar og en kløver på EK i ruter. Da holder det å stjele en spar og du kan ta for hjerteresset og spille hjerter mot damen. Da må en ta kløverkappen. Denne gangen går den og hjerteren kommer av seg selv. Det kan godt hende Markus Scheie sin plan er like god. Den står på å finne riktig hjerterhonnør dobbel, pluss at nord bør helst ha bare tre spar.


____________________________________________________________________

Joakim Sæther og Markus Skeie ser ut til å komme til finalen i U20-klassen i Nordisk 2015.


Her var det danskene som var bedre enn de norskePoenget er danskens 3hj, sperr, over 1sp. Nå fikk ikke øst splintret i ruter og måtte derfor nesten melde 4sp. På det andre bordet passet norske Ole Andre Haukås i nord og etter 4ru kom danskene i den glimrende sparslemmen. Det ser skummelt ut å sperre uten kort i ugunstig, men min erfaring er at en svært sjelden blir tatt etter slike stund.

___________________________________________________________________________

Dette er IKKE lagbridge!

og danskene tok opp konkurransen mot en delkontrakt i kløver. Det kostet 1400 i beit på 5-trinnet. De juniorene, de juniorene!Norge hadde også et dårlig resultat på dette spillet. Norske nord åpnet med 2sp og øst meldte inn 3hj. Syd doblet (!) og måtte spille med knvien på strupen for å beite. Har motparten mesteparten av honnørstyrken og er i en kontrakt du ser neppe er den beste, er det bare å passe å ta inn plussen. Det er jo heller slettes ikke sikkert at meldingene er slutt på 3hj.
Danske øst spilte veldig bra i 3hj x,  og lusket hjerter ni fra hånda. Syd ble grådig og la liten. Så hjerteresset og så ble syd strippet for frikort. -530, men det var ikke så farlig mot 1400 inn på det andre bordet. Ikke farlig når motpartens hjemspilte doble delkontrakt  gir 13 IMP inn.

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.