Klart for EM - klubblag (korrigert)og ser du på startlisten kan du bli svett av mindre. HER ER PROGRAMMET og i linken over kommer resultater og annet LIVE.

Vi stiller med det laget fra Heimdal som vant NM klubber suverent i mai. Geir Helgemo er erstattet med Jørgen Molberg i par med Erik Berg. Dette siden Geir spiller selv for Monaco. Allan Livgård har med kamera og har lovet meg bilder. Spill blir jeg også glad for, men håper å snappe opp ting på BBO.

Retting: Dette er parene.

Lars Arthur - Erik
Glenn - Jørgen
Terje - Allan

Fint motspill av Steffen Fredrik Simonsen

Jeg vet ikke hvordan meldingsforløpet hadde gått, men Boye Brogeland skulle i alle fall spiller 2sp i syd.

  Erik Berg i vest startet med tre ganger ruter til stjeling i øst. En hjerter ble kastet i bordet. Steffen skifta til hjerter ni som Boye vant og fortsatte med to ganger spar til øst sin konge. 
Nå spilte Steffen hjerter fem og Boye måtte ut å gjette. Ikke unaturlig valgte han å stikke og håpe at kløveresset satt i øst sammen med dobbel hjerter. (Bordet har passet på å ha inntak på sparsekseren)

Det gjorde det ikke og en tøff beit.
     
     

 

Helgas dårligste og dummeste melding

ble etter min mening avgitt av en landslagsspiller. Jeg må ta forbehold om at jeg ikke har sett alle spillene, men faktisk tviler jeg på at det finnes noe verre.

  Kaninen satt i syd og han og makker Tom Høiland meldte så dårlig at jeg vil ikke vise deg meldingsforløpet en gang. Fakta er at syd hoppa etter en stund til 4sp og det gikk to passer til øst. Den hadde han ikke tro på, og dobla (!).

"Uppsss", sa kaninen i syd og tok ut i 5kl siden han visste makker hadde den fargen. Det må spilles på merket for å beite 5kl, men ved bordet gikk det hjem. +750 NS og jeg tipper øst rødmer enda.
     
     

 

Enda en fordel med kløverføringer

og det kom i dette spillet.Poenget er at øst vet at makker har akkurat tre spar og ikke kontroll i fargen. Uten spardamen, vil det alltid være beit. Selv med spardamen hos makker vil 6kl være avhengig av sparkongen rett plassert. Det trenger heller ikke være nok, fordi det er ingen garanti for at de røde fargene er uten taper. Du vet også at den trettende sparen ikke vil kunne brukes til noe selv om makker har damen, kongen sitter rett og fargen 3-3. I mine øyne en opplagt pass på 5kl.

Makker kan selvsagt ha denne hånda: DJ10,Kx,EKx,xxxxx.  Ikke en eneste bortkasta honnør. Treffer du makker med slike kort, bør du levere inn LOTTO samtidig fordi da er det din dag. Og faktisk kan du likegodt melde 7kl fordi sparkappen går på slike dager.

De aller fleste parene i 1.divisjon spiller kløverføringer, men hele 7 av 12 bord meldte 6kl med beit da makker ikke hadde spardamen. Flere brydde seg ikke om å invitere en gang, men buste av gårde til slem når makker hadde vist er 12-14 NT med minst fire kløver. Hardt?