Tor og Geir i Frankrike

og spiller derfor ikke årets Seriemesterskap. Sånn er det å være proff, men på den annen side er det skammelig av det franske forbundet å legge sitt mesterskap samtidig med vårt.

Tor og Geir cruiser av gårde og dette spillet viser noe av hva som skiller dem fra mange (de fleste) andre. Hvor mange av dere hadde tenkt på å meldt 5NT, pick a slam, på Tor sine kort? 6kl er overlegent beste kontrakt og har masse vinnervarianter. Jeg tipper 6NT var det mest vanlige prosjektet og sitter tieren fjerde i ruter. må sparkappen gå. Det skal sitte VELDIG surt for at det ikke skal blir tolv stikk med kløver som trumf.

Ingen store overraskelser i 1.divisjon

Jeg var rimelig sikker på at Møre & Romsdal ville gjøre det bra. Mange søndager har jeg bakspilt Kvangraven - Lie - Kindsbekken - Voll, og der har vært flott bridge. Lie leder med 10 VP etter store seire i de siste kampene. Heller ingen bombe at Hauge og Charlsen er på de to neste plassene. I bånn troner to ganger Vest.-Agder og Østerdal. Mer info, resultater og annet stoff finner på på NILS SIN SIDE.

Butler er butler, men det gir over tid et godt bilde av hvor mange IMP de enkelte parene skaper i forhold til et snitt av de andre spillerne. Det er typisk at 2.divisjonsspillerne topper, fordi nivåer er mer ujevnt og det svinger mer.Tre av parene i landslagstroppen er de beste på butlern fra eliteserien. Terje Lie - Nils Kvangraven, Boye Brogeland - Espen Lindqvist og Jan Tore Berg - Per Erik Austberg har alle ganske nøyaktig + 0,85 i snitt på sine kamper. Det er bra. Alle de andre parene i landslagstroppen scorer også pluss, men noe mindre. Flere av juniorene og de yngre seniorene markerer seg også.

Til sommeren er det nordisk og jeg kan ikke se annet enn at resultatene fra 1.divisjon må være viktige for hvem som skal få sjansen. Mitt håp er at par som gjør det bra og viser resultater, får prøve seg. Jan Tore Berg - Per Erik Austberg reiser om et par uker over til USA for å spille Nationals. De som satser og for egen regning prøver å bygge opp internasjonal erfaring, synes jeg skal ha ros for det. Terje Lie og Nils Kvangraven tror jeg er vårt neste topp-par, men de må ut i verden. For meg må gjerne et juniorpar få prøve seg med det store flagget på brystet.

"Det svingte 40 IMP i vår kamp!"

sa Lars Atrhur Johansen til meg i ettermiddag. "Begge bord stoppet ikke før i 7sp". Spillet ser du under og det var to (tre) alternative spilleplaner. Enten kappe/stjel ut ruterdamen eller spille på skvisen i hejrter/ruter. Asbjørn Kindsbekken stjal en ruter sånn at dama falt og tok sine tretter. Tor Eivind Grude gikk for skvisen og beit. 2310 er 20 IMP som svinger motsatt vei hvis ruterdamen er på den andre hånd. 
Små marginer....

30 IMP i sving..

avhengig av ruterdamen. Vest-Adger hadde stoppet i 6sp, er kontrakt som lett ble vunnet. Hordaland Sven Olai Høyland og Magne Eide meldte seg helt opp til 7sp. Ser du alle kortene vinner du lett alle tretten stikkene ved enten å stjele ut ruterdamen eller ta kappen. Magne Eide fant en spillplan som var en tredje variant.Hjerterkongen ut til esset. Så en gang spar, tre ganger kløver til stjeling og all trumfen. Med tre kort igjen er stillingen som under. Legg merke til at Håkon Bogen kasta ruter ni og beholdt treeren. Under ruter ess la han tieren og da har jeg stor forståelse for at Magne Eide spilte på at vest var skviset. 100 inn til Vest-Agder og 17 IMP i stedet for 2210 ut og 13 til Vestlandet. Det er små marginer som gir store utslag i bridge.