For mange konvensjoner?

Nå blir sikkert Terje Aa og Allan Livgård sur på meg, men det lever jeg med. Noen ganger er det enkle det beste og de som meldte 1NT-3NT vant kaka. Selv med Puppet stayman (1NT - 3kl) eller vanlig Stayman for å sjekke fem-kort hjerter, går det bra. Jeg vet ikke hva 2sp betyr, men denne gangen betydde det i alle fall beit i 3NT når vest fikk dobla 2sp.

Verdensrekord i Letohallen!!

og det var mitt eget lag!!

Se helt nederste linje og du skjønner sikkert hva som skjedde. Skal dere først gå ned, så ta med mann og mus, Marianne og Ann Karin!!

Vestfold mot Midt-Trøndelag

Første kamp på BBO er mellom to av favorittene, Vestfold og Midt-Trøndelag 1. I aller første spill testa Odin Svendsen glien. Da mener jeg ikke at han tok en sjanse og meldte hardt, men leverte en av de sterkeste undermeldingene jeg har sett. Det vil ikke forundre meg om noen er i slem på spillet!

     Pr."definisjon har Odin en tretapers hånd. GEO skriver i siste BIN om at vi nok regner vel snilt ofte når vi teller tapere, men dette var da måte på defensiv tenking, unge Svendsen. Når makker har til å melde, tror jeg de fleste av oss ville kommet oss i utgang. Spar var ikke det beste å få, men det kan jo hende makker har noe han kan bruke?
     

   Så er det Ole Kopstad og Tor Eivind Grude som melder en fin kløverslem. Denne gangen sto det tretten stikk, men 6kl er akkurat passe etter min mening. Enten kløveren 2-2, sparkapp eller f.eks DJx i hjerter.
2NT er utgangskrav med hjerter og tilnærmet naturlige svar.
4ru --> kortfarge.
 

 

 

   Så var Grude - Kopstad flink igjen og gjorde det vanskelig for Grøtheim - Tundal. 500 er billig mot en opplagt 920/980 om ØV får være mer i fred. Ikke rart at øst passet og hadde tro på enda mer enn to beiter.
   

 

   
   

 

 

 
   

 

 

 
   

Salt i såret, Nils?

Av alle ting havna jeg på samme fly som hele Sørlandet tok til divisjonsspillinga. Martin Reinertsen hukka tak i meg og lurte på om jeg visste hva som var likheten mellom meg og Oscar Braaten? Jo, dere er begge mest kjent for "Den store barndåpen". (HER ER LINK FOR DERE SOM IKKE ER BEVANDRET I NORSK LITTERATUR- og FILMHISTORIE.)

Og så ser jeg at Kvangraven tipper utfallet av første kamp.


Det er gret at jeg spiller dårlig for tiden, men jeg taper ikke kamper jeg ikke får være med i!!