Heimdal på 6.plass etter seks kamper

i det pågående Champions league for klubblag. To store tap i runde tre og fire var ikke bra, men laget reiste seg i de to siste med 28 VP. I morgen går de fem siste kampene i innledende og vi krysser fingre for de norske.
En prestasjon i nærheten av middels i dette selskapet vil være en god prestasjon. Husk at vi stiller med to nye parkkombinasjoner, Erik Berg - Lars Arthur Johansen og Glenn Grøtheim -. Jørgen Molberg.

Det var en del tust med BBO den første dagene, så jeg finner lite spill å skrive om. Bedre i morgen forhåpentligvis.

RESULTATER

 Her meldte Terje og Allan 7hj som ett av fire par (12 bord). Jeg vet ikke meldingsforløpet, men det får jeg kanskje?

 

 

 

Helgemo - Helness i aksjon

Jeg har skrevet om bridge i snart ti år og uten å ha telt, tipper jeg at jeg har skrevet om hundre spill med Geir og/eller Tor i aksjon. De fleste har vært glimrende aksjoner, så da er det kanskje på tide med malurt i begeret. Kommentarer overfødig.

Hva?!!

av Geir Olav Tislevoll

Hei Snorre
 
Du skriver mye bra og du skriver MYE. Det er flott, og det setter mange pris på. Men noen ganger går det nok for fort i svingene, og du tenker deg ikke helt om før du taster i vei...

En av overskriftene dine som gjelder et spill fra seriemesterskapet forstår jeg ikke i det hele tatt: "Enda en fordel med overføringer". Jeg klarer ikke en gang med særdeles god vilje å se hva hvilken fordel det ga i det der spillet.

Jeg har ingen ting imot kløverføringer og tror det er marginalt bedre enn ikke å spille med det. (Dog er jeg sikker på at å spille med overføringer i endel andre situasjoner som for eks. når motparten melder inn gir en mye større fordel enn kløverføringene i forhold til naturlig start etter 1 kløver).

I det aktuelle spillet hadde åpneren Jxx - Kx - AKx - Qxxxx og åpnet med en kløver. Hvis man spiller uten overføringer går det 1 kl-1S, så ville jeg meldt 1NT (mens noen kanskje ville sagt 2S). Over 1NT melder makker 2 ruter - XY - åpneren viser tre spar med 2 spar, og svareren melder kløver naturlig. Kløvertilpasningen blir funnet, det cuebiddes, og åpneren benekter sparkontroll.

Altså finner man enkelt ut det samme uansett hva slags system som brukes. (Om åpnerens stil er å støtte til 2 spar med slikt sier svareren 2NT og får vite at makkeren har bare tre spar, så sleminviterer han naturlig i kløver, og de finner ut akkurat det samme...det mangler sparkontroll og åpneren har eksakt tre spar. 
Du sier videre: "Poenget er at øst vet at makker har akkurat tre spar og ikke kontroll i fargen".  
Det finnes meg bekjent ingen meldesystemer i hele verden hvor ikke øst finner ut at åpneren har akkurat tre spar og ikke kontroll i fargen med disse kortene.
Så hva fordelen var her er for meg helt umulig å se.  
Det er greit nok for meg at svært mange har blitt helfrelst når det gjelder kløverføringer, men det er vel ingen grunn til å gi den metoden æren for alt mulig i helt vanlige spill?

mvh GeO