Noen spill fra Champions Cup (1)

Det er ikke så mange som deler spill og historier med meg. Til tross for gjentatte oppfordringer om å komme med gode, heldige, dårlige og morsomme spil, så må jeg suge det aller meste av eget bryst. Så da Lars Arthur Johansen ringte meg og fortalte om noen spill fra helgas EM klubblag, ble jeg rett så glad. 

Dere som kjenner LA, vet at han er en beskjeden gutt som verken vil skryte  av egne prestasjoner eller fortelle om det som gikk galt for lagkameratene. Så hvis det kommer noen spill i fra tureringa som også viser forspilte muligheter, er det kun fordi at jeg presset han (hardt)

I det første spillet synes jeg Peter Fredin la en felle for Jørgen Molberg som jeg på en måte har forståelse for at han gikk i. På den andre siden føler jeg det var den andre beita i en kontrakt på 5-trinnet han ofra. selv om det langt fra var sikkert at det var slik det var.

  Lars Arthur kjente ikke meldingsforløpet, men nord hadde i alle fall åpnet med 1sp, syd hadde støttet og vest meldt kløver. Over 4sp stampa vest i 5kl og pressa nord til 5sp.

Jørgen i øst spilte ut kløver 3 til damen og Glenn Grøtheim sin konge. Skift til ruterkongen som Peter Fredin stakk og fortsatte med spar knekt (!) i stikk tre.

Du skjønner hva som skjedde når jeg forteller at det endte med +680 til NS?

I ettertid er det sikkert vanskelig å konstruere en hånd i nord som mangler sparesset, selv om han skulle hatt ED i ruter. På den annen side er det da ingen levende mennesker som spiller sparknekten fra dette ?

Et unntak: Peter Fredin!!
     
     

 

De konsulentene, de konsulentene..

Hvis du har vært på Gardermoen i det siste, så har de laget en ny fløy. Gate 11 inneholder utgangene ABCDEFG og det er en dagsreise å spasere dit.  Har du en tung koffert, er turen som skapt for hjerteinfark for utrente kropper, Det er malt gåavstand i minutter i golvet, sånn at en kan beregne farten en må holde for å rekke flyet, omtrent som idealtid i et påskeskirenn.

Langs veggene er det kunst. Utstansa farga tall og bokstaver på en messingplate. For meg som er lærer, kan jeg hilse og si konsulentene at jeg skulle laget dette til en brøkdel av prisen jeg antar flyplassen har betalt kunstneren. Jeg sliter med rar kunst, men selv om det kanskje ikke høres sånn ut i det jeg forteller, så likte jeg både bokstavene og tallene. Det ga ingen mening det som sto, men det er nå en gang disse symbolene jeg bruker hele arbeidsdagen min på.

Så til overskriften. Mellom Gate 11B og Gate 11C er det et toalett. Ikke for oss reisende, men for personalet som jobber i en av de to stedene som serverer noe i den lange gangen. For at vi som skal ombord på flyet skal skjønne at dette toalettet ikke er for oss, har flyplassen sannynligvis engasjert et byrå til å komponere, designe og trykke skilt på døra inn til avtredet. Under ser du resultatet av den jobben. Vi kunne klart også det bedre vel?