Tre overstikk unna Semifinale

 Heimdal har bitt godt fra seg i kampen mot europas beste klubblag. De scoret 111 poeng på de elleve kampene og før siste runde lå de på en sterk fjerdeplass. Det ble tap 13.7 - 6.3 mot danske Schaltz i siste kamp. Det førte Heimdal ned på 6.plass, kun 1 VP bak 4.plassen som hadde gitt plass i semifinale og muligheter til å kjempe om seieren. Ut fra forutsetningene med to rimelig nye parkombinasjoner ville semifinaleplass vært glimrende. Score over middels aktuelt synes jeg også er en bra prestasjon, uten at jeg har sett veldig mye bak resultatene.

Det aller siste spillet var en interessant 4sp som både Erik Berg og Lars Blakset gikk beit i. Det er mulig min analyse er preget av at jeg ser alle kortene, men jeg skjønner ikke helt Erik Berg sitt valg i stikk 2.

  Dansken i  vest spilte ut hjerter konge og skifta til trumf. Erik stakk med esset, spilte ruter til damen på hånda og spar til kongen. Nå klarte han ikke å håndtere den fjerde trumfen i vest når ØV peisa på med hjerter. Han måtte gi bort to i spar pluss de to essene.

Jeg ser ikke hva som er galt med å slippe den første sparen. Denne gangen går finessen og spillet er under kontroll, men om øst skulle ha damen er det vel bare en ruterstjeling som beiter? Ved å gi bort det første sparstikket vil syd håndtere 4-1 sits i øst også (tror jeg).

RESULTATER
     


I dag spiller Heimdal plasseringskamp og hvis jeg ahr skjønt opplegget rett, kan de bli best nummer fem.