Her svikta jeg kapitalt!!

 men du hadde snella hjem kontrakten med bind for øynene?

Lise Blågestad fant eneste utspill som ga meg problemer, spar,  men det burde gått greit likevel. Jeg stakk på hånda, ruter til esset og kløver mot. Håpet var at kaninen stakk opp med honnør i forhånda slik at jeg kunne presse ut den andre honnøren. Det skjedde ikke og Lise kom inn på kongen for å spille mer trumf. Nå blødde jeg og oppdaga at jeg hadde krøkka til hele spillet i det jeg la ned hjerterkonge med håp om at den som hadde esset ikke hadde den siste trumfen. Jeg fikk kasta ruter, men hadde ødelagt forbindelsene mine. Trykk på spillet for å se fadesen.

Det jeg skulle gjort, var å vinne ti stikk ved å stjele en ruter i bordet! Jo, jeg snakker selvsagt sant. Stikk den første sparen og spill kløver. Stikk neste trumf  og mer kløver som jeg kaster en ruter på. Nå står den siste kløveren for avkast av enda en ruter. Jeg har forbindelse til både å ta for EK i ruter, stjele god den siste og hente den.

Jeg kunnde også vunnet ved godspille den andre hånda og stjele to hjerter hjemme med EK i ruter som overgang. Skuffende!!

Slapp av, Snorre, vi har kontroll

President Jostein Sørvoll ble ikke bare glad for min "etterlysning" her i går. "Motivene dine er sikkert bra, Snorre, men slike ting faller ikke bare i god jord her,"  sier han. Jeg antydet at det var viktig at både presidenten, styret og prosjektleder for EM Trosmø er særdeles aktive når det gjelder promoteringen av mesterskapet neste sommer. Jeg er hardhudet sånn at jeg lever greit med å få høre at "Jeg ser at du lever opp til ditt rykte som gnagsår, Snorre!"Ja, jeg kan faktisk godt være gnagsår i denne saken, fordi jeg mener at den fasen vi er inne i nå, er svært avgjørende for om mesterskapet blir en suksess eller ikke. Profilerte norske bridgespillere stiller gjentatte spørsmål både med sportslige, økonomiske og organisatoriske forhold. Italias Alfredo Versace har en kritisk artikkel til måten de åpne mesterskapene blir arrangert på, faktisk så sterke meninger at han antyder at bridgespillere må danne sin egen fagforening. Mange planleggert sommerens ferieprogram senhøstes og det inntrykket som blir gitt nå, kan få tvilere til å velge sånn eller sånn.Knut Brinchmann har allerede vært ute i verden for å snakke varmt om EM i Tromsø og han har masse planer videre. Så langt har jeg stått 100% bak både NBF og prosjektet, men jeg skjønner at det blir stilt spørsmål. Det bør ledelsen også forstå.

Det er mulig jeg legger meg bort i arbeidsfordelinga i prosjektet når jeg ber Jens Stoltenberg (Jostein Sørvoll) også være aktiv i promoteringa. Det er ikke noe galt med Schøtt Pedersen (Knut Brinchmann), men presidenten vant valget i sommer ved å overbevise om at han skulle styre økonomien bedre enn sittende president. Jeg er en utålmodig person og når Sørvoll sier i mail til meg at  "I hovedsak er vi i rute, den økonomiske risikoen er under kontroll og nyhetene kommer etter hvert", så blir jeg bare litt beroliget. Det er fint med is i magen, men det er nok mange som venter i spenning på hvordan Kulturdepartementet stiller seg til søknaden om 5 milliioner i statsstøtte. At sponsorbudsjettet ble nedjustert med 2 millioner, betyr at hver kroner er enda viktigere.

Sørvoll sier at det kommer info under åpningen av Seriemesterskapet til helga, men det gjenstår enda ting som ikke er avklart. "Den avklaringen klarer vi godt uten din hjelp, Snurr!", avslutter han med.

Jeg kommer fortsatt til å stille meg bak EM i Tromsø og jeg skal gjøre alt jeg kan for å framsnakke arrangmentet. Det betyr ikke at jeg frasier meg retten (plikten) til å stille kritiske spørsmål og jeg kommer også til å slippe til personer som er skeptiske.