Partner for EM Tromsø på plass

NBF har signert en avtale verdt 250.000,- med Nordic Choice. Vi gratulerer med avtalen og håper at også vi medlemmer får nye godt av gode priser fra hotellkjeden. 

Samtidig håper jeg at dette er den første i rekken av sponsoravtaler NBF signerer i forbindelse med EM. MER INFO HER

Enda en gang..

var det enkle det beste.

Jeg mener selvsagt ikke at en skal unngå å beskrive kortene sine og gjennom det finne egne svake punkter, men på veien blir det noen sår. 

John Våge lot være å leite etter 5-3 i spar og unngikk med det hjerterutspillet. Heldig at vest hadde hjerteren, men dette skjer oftere enn vi kanskje tror. På det andre bordet meldte syd 2kl som Stayman og da fikk vest meldt hjerteren sin. NS kom i 4sp, men singlel ruter ut ga flere beit.

Bra dobling av Petter Tøndel

Jeg så flere vellykka Multi-åpninger i dag, men denne av Grøtheim - Tundal kosta 1100. Sikkert en "opplagt" dobling av Petter, men jeg synes nå det er fint å se på likevel. Mange ville meldt 2sp på øst sin hånd (pass med spar og meld 3hj/4hj hvis du ikke har). Da blir det verre å få tatt ØV, men det er mulig 2ru - 2sp betyr noe annet for ØV.

Silla leser sluttpossen godt!!

Dette spillet har jeg fått oversendt av Calle Knudsen.

Thomas Charlsen spilte ut en spar til tieren som stod. Nå så det ut som det var minst ni enkle stikk, men 4-0 i ruter var ikke greit. Uansett måtte Silla godspille ruteren og inne på den fjerde fortsatte Hoffa med spar til singel ess i bordet. 

Dette er sluttpossen med fem kort igjen. Thomas blanka kløverkongen sin tidlig, men Silla leste han helt korrekt for 5-6-0-2 opprinnelig, inkludert kløverkongen. Derfor kløver til esset (!) og hjem med kontrakten. Det hadde ikke vært NOEN vits for syd å holde igjen en kløver til, for da hadde han garantert blitt innspilt på hjerteresset og måtte gitt bort de to siste i kløver.

Hjelp, hva er trumf, Silla!??

Dette spillet viser at det kanskje ikke er så lurt å spille odde konvensjoner i nye makkerpar. Silla og Christer Kristoffersen tror jeg ikke har spilt særlig sammen før, og når Geir Helgemo ikke stiller denne helga må lag Hauge mikse rundt på parkombinasjonene.

Jeg ser at Silla og Christer har avtalt "Hopp til tre-trinnet etter 1NT, viser singelton". Så tipper jeg at avtalene stopper der og resten må sunn fornuft overta. Da går det sånn:

    3kl viser altså singel og både 3hj og 3sp er naturlig. 3NT benekter fire spar, mens 4ru er naturlig sleminvitt. Nå er det at veiene deler seg.
4sp tipper jeg Christer først mente som naturlig preferanse og 4NT var Blackwood med spar som trumf. Når Silla" gikk ned" i 5ru ombestemte han seg og trodde makker hadde gjort en mild sleminvitt i ruter. Derfor pass.

Silla tipper jeg mente 5ru som spørsmål etter spardamen. Har makker den, kan han telle 4+2+5+1 = 12 stikk. Har makker spardama, vil han samtidig få vite om makker har kløverkongen. (svarer 6kl på 5ru)  Da kan han telle til tretten. 

Bråstopp.

Jeg har ingen forutsetninger for å fordele skylda, men poenget mitt har jeg snakket om MANGE ganger. Det er ikke lurt å spille konvensjoner man ikke er trygge på, har en felles forsåelse av og tenker likt rundt.

(men selv om 5ru sikkert bør være spørsmål etter spardamen, er i alle fall 5hj det)