Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hjelp, hva er trumf, Silla!??

Dette spillet viser at det kanskje ikke er så lurt å spille odde konvensjoner i nye makkerpar. Silla og Christer Kristoffersen tror jeg ikke har spilt særlig sammen før, og når Geir Helgemo ikke stiller denne helga må lag Hauge mikse rundt på parkombinasjonene.

Jeg ser at Silla og Christer har avtalt "Hopp til tre-trinnet etter 1NT, viser singelton". Så tipper jeg at avtalene stopper der og resten må sunn fornuft overta. Da går det sånn:

    3kl viser altså singel og både 3hj og 3sp er naturlig. 3NT benekter fire spar, mens 4ru er naturlig sleminvitt. Nå er det at veiene deler seg.
4sp tipper jeg Christer først mente som naturlig preferanse og 4NT var Blackwood med spar som trumf. Når Silla" gikk ned" i 5ru ombestemte han seg og trodde makker hadde gjort en mild sleminvitt i ruter. Derfor pass.

Silla tipper jeg mente 5ru som spørsmål etter spardamen. Har makker den, kan han telle 4+2+5+1 = 12 stikk. Har makker spardama, vil han samtidig få vite om makker har kløverkongen. (svarer 6kl på 5ru)  Da kan han telle til tretten. 

Bråstopp.

Jeg har ingen forutsetninger for å fordele skylda, men poenget mitt har jeg snakket om MANGE ganger. Det er ikke lurt å spille konvensjoner man ikke er trygge på, har en felles forsåelse av og tenker likt rundt.

(men selv om 5ru sikkert bør være spørsmål etter spardamen, er i alle fall 5hj det)
     
     

Kommentarer

Her var vel begge noe kjeitete. Vi snakka litt i buskene om det spillet her. Når Christer ikke har ruterstøtte, så er vel 4nt rett. Når det er sagt, så kunne Erik ha redda til "corner" med 6nt. Normalt mangler det vel litt for at man skal i 7ruter. Men, passen på 5ruter var og merkelig. Det må være grenser for hvor mange ganger makker skal melde ovenfor ei hånd med relativt definert styrke før du kan lette. AKQ i kløver vil kanskje gi plass til QJ i hjerter. Uansett skal motparten cashe AK i "sidefargen", dersom det skulle la seg gjøre. Ok, makker har 3 ess Erik. Du overfører med 5spar og makker har ikke 4kort der. Nytt system til våren?

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.