Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Noen spill fra Champions Cup (3)

Quiz 2

Hva melder du? (Logg på og svar i kommentarfeltet)

Kommentarer

Ble så oppslukt i dette spillet at jeg måtte høre med Erik hva han hadde, og hva som skjedde.
Synes hånda hans var like spennende ift hva du melder på hhv 4NT og 5kl fra makker med:
AKxxxxx
A
AQJ
Kx

Oppsida til 4NT som positivt avslag / last train er jo at man kan få sjansen til å melde storeslem mer kontrollert.

Ganske enig med Ole K, bortsett fra at 4 i makkers major blir forslag til spill fra meg. 4NT blir et positivt avslag (god farge), men insisterer ikke på at vi skal spille 4NT - makker er jo ubegrenset, og 7 kan veldig godt stå. 5kl blir det svakeste jeg kan melde. Typisk dårlig 6-kortsfarge og at jeg har strekt meg på 3m-svaret?

Eg melder 5kl. Alle andre "stunt" ser ut til å kreva til slem eller bli spelande i grang. Eg meldte 3kl som bør visa ein hyggelig farge i det minste, eg har ikkje så fryktelig mykje meir. Om makker melder 5ru melder eg 5sp. Melder han 5NT melder eg 7kl.

Etter 4kl så er jeg ikke i tvil om at vi skal i slem. Med 6-4 fordeling og ED i trumf er jeg spent på om det står 6 eller 7. Melder 4sp hvis det er cue, eventuelt 6kl hvis ikke.

Får velge et fjerde alternativ, 5kl. Enig i at det er en liten undermelding, men du har ikke mye ekstra og alle alternativene har minuser. "Siste tog" høres ofte lurt ut, men makker skjønner normalt ikke hvor opplagt den betydningen er. 4sp er tvilsomt på singel T og å insistere på NT med 4NT virker tvilsomt med 2 meget tynne rødfarger og granden på feil hånd med f.eks. Q/K i ruter hos makker.

Jeg ville meldt 4spar som cue bid, andre meldinger ville vært:4ru/hj=cue, 4NT=Last train, 5kl=avslag
4NT kan ikke være avslag da åpningshånda godt kan ha singel/renons i ruter eller hjerter. Med to topphonnører sjette mot en sleminteressert makker som til og med er ubegrenset må jeg jo ta med et cue-bid!

Tror det er pos for å prøve 4NT som avslag (benekter cue og dobbel spar?), så får makker velge å gå ned i 5kl eller svare på BW.

Kinkig spot. Melder 4ru som vel bør være last train nå.

Totalt 8 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.