Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Enda en fordel med kløverføringer

og det kom i dette spillet.Poenget er at øst vet at makker har akkurat tre spar og ikke kontroll i fargen. Uten spardamen, vil det alltid være beit. Selv med spardamen hos makker vil 6kl være avhengig av sparkongen rett plassert. Det trenger heller ikke være nok, fordi det er ingen garanti for at de røde fargene er uten taper. Du vet også at den trettende sparen ikke vil kunne brukes til noe selv om makker har damen, kongen sitter rett og fargen 3-3. I mine øyne en opplagt pass på 5kl.

Makker kan selvsagt ha denne hånda: DJ10,Kx,EKx,xxxxx.  Ikke en eneste bortkasta honnør. Treffer du makker med slike kort, bør du levere inn LOTTO samtidig fordi da er det din dag. Og faktisk kan du likegodt melde 7kl fordi sparkappen går på slike dager.

De aller fleste parene i 1.divisjon spiller kløverføringer, men hele 7 av 12 bord meldte 6kl med beit da makker ikke hadde spardamen. Flere brydde seg ikke om å invitere en gang, men buste av gårde til slem når makker hadde vist er 12-14 NT med minst fire kløver. Hardt?

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.