Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Helgas dårligste og dummeste melding

ble etter min mening avgitt av en landslagsspiller. Jeg må ta forbehold om at jeg ikke har sett alle spillene, men faktisk tviler jeg på at det finnes noe verre.

  Kaninen satt i syd og han og makker Tom Høiland meldte så dårlig at jeg vil ikke vise deg meldingsforløpet en gang. Fakta er at syd hoppa etter en stund til 4sp og det gikk to passer til øst. Den hadde han ikke tro på, og dobla (!).

"Uppsss", sa kaninen i syd og tok ut i 5kl siden han visste makker hadde den fargen. Det må spilles på merket for å beite 5kl, men ved bordet gikk det hjem. +750 NS og jeg tipper øst rødmer enda.
     
     

 

Kommentarer

Eg tek poenget, men overskrifta er jo rein løgn. Å redoble eller passe med null poeng når makker opnar 3 grand og nestemann doblar, er ganske mykje dummare enn å doble ein utgang du trur kan vera mange beit.

Jeg vet ikke, men skal ikke se bort fra at øst startet med spar esset og regnet med å gi makker en stjeling. Selv kaninen pleier å ha flere trumf enn motparten når han spiller utgang.

Hvorfor er det så vanskelig å få 1 bet i 5 kløver? Jeg og Jørn Arild var med til 4 hj Ø-V før motparten meldte 5 kløver som de fikk spille udoblet. To ganger hjerter ut til stjeling. Nå kan syd ta ut trumfen, men får da en hjertertaper som vi casher når vi kommer inn på spar ess. Derfor prøvde spillefører heller en spar til kongen i stikk 3. Jørn stakk og spilte hj dame, 1 bet.

Hva var et alternativt motspill her?

Kristoffer

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.