Åpent VM i Kina

starter om få dager. Det er en delegasjon norske som i disse dager pakker kofferten for å reise bortover. Jeg håper å kunne følge i alle fall deler av den norske innstatsen der borte og håper mange av dere som skal være der, er snille og sender bilder, historier og annet interressant.Trykk på linken for å komme til registreringssida. Den blir nok oppdatert også med resultater etterhvert


SPILLEPROGRAMMET


Her er de norske som pr. i dag er påmeldt. Du kan trykke på lagnavn for detaljer.


MIXED PAIRS
Entries received from Norway so far
 # Pair
1 FUGLESTAD Ann Karin (Norway) NOR27056 SAELENSMINDE Erik (Norway) NOR11244
2 NILSEN Louise (Norway) NOR&7168 ELLINGSEN Kristian (Norway) NOR&7150
3 BREKKA Geir (Norway) NOR14840 BLAAGESTAD Lise (Norway) NOR31161
4 GRUDE Marian (Norway) NOR&7171 GRUDE Tor Eivind (Norway) NOR33056
5 MALINOWSKI Anna (Norway) NOR11363 HAUGE Rune (Norway) NOR&7098
6 GILLIS Simon (England) ENG403089 HARDING Marianne (Norway) NOR13058

 Mixed Teams
Entries received so far from Norway
# Team Name # Team Name # Team Name
1 GILLIS 2 HAUGE    
OPEN PAIRS
Entries received from Norway so far
 # Pair
1 FJELLSTAD Bjorn (Norway) NOR6167 AARMOT Arild (Norway) NOR13210
2 GILLIS Simon (England) ENG403089 BROGELAND Boye (Norway) NOR13053
3 EIDE Harald (Norway) NOR31580 ELLINGSEN Kristian (Norway) NOR&7150
4 BREKKA Geir (Norway) NOR14840 BAUMANN Karl Christian (Norway) NOR28594
5 EIDE Mats (Norway) NOR33693 EIDE Petter (Norway) NOR26702
6 TISLEVOLL Geir-Olav (New Zealand) NZL1437 BERSET Ole (Norway) NOR9353
7 HAUGE Rune (Norway) NOR&7098 SAELENSMINDE Erik (Norway) NOR11244
8 LIE Terje (Norway) NOR112 THOMASSEN Kurt-Ove (Norway) NOR10327
9 GRUDE Tor Eivind (Norway) NOR33056 HEGGE Kristoffer (Norway) NOR32815Open Teams
Entries received so far from Norway
# Team Name # Team Name # Team Name
1 GILLIS 2 HAUGE 3 KCB
4 NORWAY JUNIORS 5 SILVERFOX    
 

Hvor kommer plussen fra? (Del 2)

Kurt Ove Thomassen har tatt utfordringen og splittet opp sin score fra NM par 2014 i de samme kategorier som Kvangraven - Lie. Jeg forklarer ikke tabellen under en gang til.
De har en vesentlig større andel spill der de er spillefører. Nesten 55% tror jeg ikke er utypisk for Thomassen - Karlberg, et par som etter eget utsagn har en svært aggressiv meldestil med blant annet tynne majoråpninger. Slemstatistikken er positiv med +79 og de melder fire flere slemmer enn sølvvinnerne. Der de mister medaljen i forhold til Nils og Terje er i motspill. Der husker du kanskje at det andre paret hadde + 304 mot nordlendingene sine 93,6. Begge parene har god pluss på egne spilleføringer.

Både Kvangraven - Lie og Karlberg - Thomassen har et snitt på nøyaktig 60% på "justerte spill." Det tar jeg til etteretning og hvis jeg  noen gang skal kunne bli Norgesmester i bridge, tror jeg at jeg må satse på å få en vesentlig andel av spillene mine justert.

Blar du nedover, ser du at Kvangraven -. Lie har -19 i snitt på "pass rundt". Det er knapt 20% score. Jeg har lenge hatt en mistanke om at Kvangraven er ekstremt dårlig til å passe.

Ikke rart det er krig i verden

BIN sin nettside snapper jeg opp en artikkel Boye har hentet fra NewInBridge.  Der meldes det at etter fjorårest bruduljer i det italienske bridgeforbundet trekker tre av verdens beste spillere, Augustin Madala, Norberto Bocchi og Georgio Dubion, seg fra Italias landslag i overskuelig framtid. Artikkelen leser du her.

Årsaken til  konflikten er at det italienske bridgeforbundet bestemte at landslaget skulle taes ut etter en enkeltstående kvalifiseringsturnering, ikke på bakgrunn av parene sine samlede resultater over tid. Dette likte Lavazza's mannskap så dårlig at de nektet å stille i den avgjørende turneringa, med det resultatet at Italia sendte et annet lag. Dette var slettes ingen suksess for Italia og i fjorårets internasjonale mesterskap var laget langt unna de plasseringer vi er vant med.

Jeg har en mistanke om at fru Marie og hennes lag trodde fjorårets protest skulle være nok til å endre det de syntes var et hårreisende vedtak. Det lyktes de ikke med og så vidt jeg har forstått er det ingen planer om å endre kvalifiseringsmåten for Italia sine landslag i framtiden. Nå prøver de enda et drastisk tiltak ved å ekskludere seg selv fra landslaget også i framtiden. Brevet er skrevet i en hyggelig tone, men mellom linjene oser det av mistillit.

Rart at to parter ikke klarer å ta til vettet og finne en løsning som alle er tjent med. Resultatet er som i alle kriger: Nemlig ingen vinnere, kun tapere.

I solidaritet med Madala, Bocchi og Dubion melder undertegnede at jeg ikke er tilgjengelig for det norske landslaget i den tiden denne konflikten pågår.

Nytt opplegg i NM klubber

Sorry, jeg hadde ikke fått med meg at det ikke er trekant-serier som i fjor. Det nye er at det trekkes to seperate runder, men resultatene teller samlet siden alle lagene skal spille begge rundene. De lagene som vinner begge sine kamper, er klar for tredjerunde. Så blir det laget en toertabell som rangeres slik:

 

  • Lag med en seier og en uavgjort, går videre (3 poeng)
      
  • Lag med et tap, rangeres etter samlet VP for de to kampene. Er det likt også da, er IMP-kvotienten bestemmende.

Totalt skal det 112 lag videre til tredje runde. Frist for å ha avviklet begge kampene, er 14.desember.

Dette med forbehold at jeg har forstått rett. Mitt argument for  å seede trekninga siden det er to uavhengige kamper , faller i grus. :-)

________________________________________________________________