Noen spill fra finalen i VM

 Sponsor Zimmermann startet finalen og i spill 9 laget han en 14 IMP'er ut. 4-3-3-3 og ingen stikk var nok ikke hånda å sperre med og moroa kosta 1100. På det andre bordet kom ikke Tor og Geir lenger enn til 2sp. 

__________________________________________________________________________________

Her spilte polakken glimrende i 3NT

Geir valgte å starte med spar og femmeren gitt til dame og ess. Spar ti stakk spillefører og gikk på kløveren. Tor lansjerte to ganger, men vant den tredje med åtteren. Så hjerter til bordets konge og spillefører godspilte kløveren. Mer hjerter til esset og posisjonen er som under.Under ruter ess måtte Tor avblokkere med konge og håpe at makker hadde damen. Du ser sikkert hva som skjer hvis han kommer inn på ruter konge. Spillefører tok de fire nødvendige med kløver knekt, ruter ess, ruter dame og spar knekt. Ei beit på det andre bordet.

______________________________________________________________________________

 Godt utspill

når Zimmermann startet med singel spar tre mot stampen. Av en eller annen grunn valgte å Multon å ikke stikke den og da fikk spillefører fire sparstikk hjemme, to hjerterstjelinger og to ess for åtte stikk. Det ble -300 mot 620 på det andre bordet der polakkene vant 4hj. 
Spar ess og mer spar holder spillefører nede på syv stikk.

_________________________________________________________________________________

3NT vs 4sp

Det er som regel bedre å spille 4 major enn 3NT på 5-3, men selvsagt ikke alltid. Denne gangen var det i alle fall ti stikk i spar og beit i 3NT.med hjerter ut til esset og ruter knekt i vri var det ikke mulig å vinne 3NT. 4sp spilte seg ikke selv, men polakken fant vinnervarianten. Hjerter ut til esset og ruter knekt til esset. EK i kløver og bort med to ruter. Ruter til stjeling, hjerter til stjeling, ruter til stjelilng og hjerter til stjeling. Nå  var det "bare" å stjele en kløver med spar seks og claime ti stikk.

_________________________________________________________________________________

Sølv til Monaco i Åpent VM lag

 


Denne gangen ble det polske laget litt for sterkt for Monaco - Zimmermann. Jeg finner ikke detaljer fra kampen og det tror jeg delvis skyldes Internetproblemer i Kina og at finalen ikke vises på BBO, men på Kina sitt eget "OurBridge". Jeg vet at sponsoren ofte spiller de første to sesjonene, og ser du på resultatene kan nok det stemme denne gangen også.
Trykk på bildet over, så kommer du til resultatsiden og der kan du se scorearket for hver av de fire sesjonene ved å trykke på runderesultatet. Så vidt jeg ser, er det ingen kort å se.

Det er arkiv på Ourbridge sine sider og der kan du se alle spillene. Du må først lage deg en konto, men det er lett.
Her er vinnerlagene fra hhv. Åpent, Damer og Senior.

Tungt for de norske i Semifinalen par

Jeg synes alltid det er underlig å spille mange spill som egentlig ikke betyr noen ting. Kvalifiseringen gikk over to dager med 100 spill tilsammen, men når Semfinalen startet spilte det ingen rolle om du hadde 60% eller 51% de de første sesjonene. Alt ble avgjort over femti spill i Semifinalen og der måtte de norske bli omtrent nr. 40 eller bedre. Litt surt kanskje for de som i sum på 150 spill har mer enn nok pluss, men hadde ikke den nødvendige glien på den siste tredjedelen. Dette er jo likt for alle, så kanskje er det greit?

Hvis det går som jeg tror, er det fem norske i finalen. Thor Erik Hoftaniska - Dennis Bilde (Dan), Glenn Grøtheim - Ulf Tundal og Rune Hauge - Erik Sælendsminde. Finalen starter i natt kl 04.00 og spilles over to dager, alle mot alle. Det går B-finale parallellt, men erfaringsmessig er det mange som ikke stiller opp der. 

RESULTATERDanske Dennis Bilde spiller med Hoffa i Kina

Litt morsomt..

at NewsInBridge skriver om de samme spillene som kommer her. Denne ganger Sjoert Brink under overskriften "Endplay of the day". I tillegg nevnes begge ruterslemmene som Helgemo-Helness meldte. De finner du to artikler nede. :-)