Åpent VM par begynner tirsdag

 Vi stiller med 11 par på startstreken i morgen. Under ser du hvem det er og jeg skal ikke en gang prøve meg på å tippe hvem som kommer seg helskinnet gjennom kvalifiseringene. Jeg legger merke til at Boye og Espen IKKE spiller sammen, men har hver sin makker i hhv, Simon Gillis og Odin Svendsen. Thor Erik har sterk makker i danske Dennis Bilde og kanskje kan Ulf og Glenn vise at de ikke har glemt gamle kunster. Kaninen vet ingen hvor hopper, mens juniorparene våre kan mer enn godt overraske.

Jeg prøver å be noen sende meg bilder, men det er taust som i graven. De har kanskje ikke internett og mobilforbindelse i Kina?

OPEN PAIRS
Entries received from Norway so far
 # Pair
1 FJELLSTAD Bjorn (Norway) NOR6167 AARMOT Arild (Norway) NOR13210
2 GILLIS Simon (England) ENG403089 BROGELAND Boye (Norway) NOR13053
3 HOFTANISKA Thor Erik (Norway) NOR10794 BILDE Dennis (Denmark) DEN78976
4 SVENDSEN Odin (Norway) NOR23386 LINDQVIST Espen (Norway) NOR27727
5 GROETHEIM Glenn (Norway) NOR6414 TUNDAL Ulf Haakon (Norway) NOR&6912
6 EIDE Harald (Norway) NOR31580 ELLINGSEN Kristian (Norway) NOR&7150
7 BREKKA Geir (Norway) NOR14840 BAUMANN Karl Christian (Norway) NOR28594
8 EIDE Mats (Norway) NOR33693 EIDE Petter (Norway) NOR26702
9 TISLEVOLL Geir-Olav (New Zealand) NZL1437 BERSET Ole (Norway) NOR9353
10 HAUGE Rune (Norway) NOR&7098 SAELENSMINDE Erik (Norway) NOR11244
         
12 GRUDE Tor Eivind (Norway) NOR33056 HEGGE Kristoffer (Norway) NOR32815

Generalsekretæren i Kina for å promotere EM

Det legges ned et godt stykke arbeid for at så mange som mulig skal velge å bruke en uke eller to i Tromsø neste sommer. Knut Brinchmann har vært tilstede under Åpent VM i Kina for å fortelle resten av verden om mesterskapet vårt. 

Jeg hadde egentlig en avtale med Knut i dag om å få siste nytt, men han meldte meg i formiddag og sa at "Jeg må rett og slett sove!!". Når Jetleg'et har lagt seg, slår han på tråden og da håper jeg på oppdateringer.

Panserbridge av de norske juniorene

 I tillegg til de fem som ble Verdensmestre i sommer, har juniorene tatt med seg Petter Eide til Kina. Han spiller med bror Mats og de to var med å slå Nickell med 17-0. Det største gevinstspillet var dette:

  For det første var det kanskje like mye heldig som godt med Mats sin 3NT. Når han først hadde gjort en invitt med 2NT, er vel 3ru et sterkt forslag til kontrakt. På den annen side kan det se ut som det neppe er mindre stikk i NT enn i ruter, så oppsida er mye større i 3NT.

Når vest har ruteresset singel, er det faktisk ikke mulig å beite 3NT. Det er "bare" å passe på å ha forbindelse mellom hendene og ikke godspille det femte stikket til motparten før en har satt opp sine egne ni. Det er flere måter å vinne ni stikk på. 

Selv tre ganger spar ut hjelper ikke. Inne på ruteresset kan vest godspille sparen sin, men så blir han skvist i spar/hjerter/kløver etterpå.

HER ER SPILLET LIVE (28)
  
     
     

Hit, men ikke lenger i VM - Kina

Det ble bråståpp i Round of 32 for de norske juniorene. Lag Ventin ble for sterke og påførte de norske et stort tap. Likevel synes jeg vi skal klappe høyt og kraftig for våre kommende (?)  landslagsspillere i åpen klasse. Jeg tar det for gitt at Vennerød tar med begge parene i sin neste bruttotropp. Ikke nødvendigvis for at de skal spille sommerens Nordisk, men for at de skal blir så klare som mulig til tiden er inne.

Her er lista fra kampen mot lag Nickell, en av favorittene. 17-0 lar seg høre og det er ikke ofte disse amerikanerne må gå fra en 7-spillskamp uten et eneste IMP!