Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Ikke rart det er krig i verden

BIN sin nettside snapper jeg opp en artikkel Boye har hentet fra NewInBridge.  Der meldes det at etter fjorårest bruduljer i det italienske bridgeforbundet trekker tre av verdens beste spillere, Augustin Madala, Norberto Bocchi og Georgio Dubion, seg fra Italias landslag i overskuelig framtid. Artikkelen leser du her.

Årsaken til  konflikten er at det italienske bridgeforbundet bestemte at landslaget skulle taes ut etter en enkeltstående kvalifiseringsturnering, ikke på bakgrunn av parene sine samlede resultater over tid. Dette likte Lavazza's mannskap så dårlig at de nektet å stille i den avgjørende turneringa, med det resultatet at Italia sendte et annet lag. Dette var slettes ingen suksess for Italia og i fjorårets internasjonale mesterskap var laget langt unna de plasseringer vi er vant med.

Jeg har en mistanke om at fru Marie og hennes lag trodde fjorårets protest skulle være nok til å endre det de syntes var et hårreisende vedtak. Det lyktes de ikke med og så vidt jeg har forstått er det ingen planer om å endre kvalifiseringsmåten for Italia sine landslag i framtiden. Nå prøver de enda et drastisk tiltak ved å ekskludere seg selv fra landslaget også i framtiden. Brevet er skrevet i en hyggelig tone, men mellom linjene oser det av mistillit.

Rart at to parter ikke klarer å ta til vettet og finne en løsning som alle er tjent med. Resultatet er som i alle kriger: Nemlig ingen vinnere, kun tapere.

I solidaritet med Madala, Bocchi og Dubion melder undertegnede at jeg ikke er tilgjengelig for det norske landslaget i den tiden denne konflikten pågår.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.