Joda, det er pris for beste spill fra NM (rettet)

 og det er det  Norsk BridgePresse og Rossfjord som har satt opp. Under ser du de tre spillene som er nominert Prisen er på kr 1.500 til spiller og kr 1.000 til journalist.
Jury består av Calle Knutsen, Gaute Ubostad og Karl Olav Hansen

Send til stemme nils@kvangraven.no, eller på sms til 99 55 12 65, husk NAVN og spill nr

Spill 1

Luringen Joar Haugseth
Av Nils Kvangraven

Spill 2

Skvis av Harald Agersen 
av Martin Reinertsen 

Spill 3

Motspill av Smith-Evjen
av Snorre Aalberg

Nå begynner alvoret snart

I respekt for dere damer klarer jeg ikke å ta mixturneringer helt på alvor. For meg er det mer breddeidrett fordi det burde ikke være utseende mellom beina som bestemmer hvem som skal få lov til å være makkeren. På den annen side er mixturneringer mer og mer populære, så derfor skal jeg ikke gjøre noe større poeng ut av dette.

På lørdag starter den åpne lagturneringa og der har vi de vanlige sterke lagene med. Monaco kommer også i år til å prege resultatlistene, men det er sikkert minst femten lag som kan vinne. Vi heier på de fem norske som er med.

HER ER ALLE PÅMELDTE LAG PR.ONSDAG

Her er de norske og legg spesielt merke til Geo sitt "Silverfox" som etter forfall fra Kurt Ove Thomassen - Terje Lie har blitt forsterket med Hoffa og Dennis Bilde fra Danmark

Open Teams
Entries received so far from Norway
# Team Name # Team Name # Team Name
1 GILLIS 2 HAUGE 3 KCB
4 NORWAY JUNIORS 5 SILVERFOX    

 

Louise Nilsen og Kristian Ellingsen imponerer i Kina!

Dagens semifinaler er over og der ble Nilsen -Ellingsen på en flott 16.plass. Det holder i massevis til plass i A-finalen som starter i morgen. Så må vi ned til 41.plass for å finne Marianne Harding - Simon Gillis. Det er jeg rimelig sikker på holder til plass i A-finalen.

Så er det stopp med hva jeg kan fortelle deg om opplegget for de øvrige. Det er B-finale også i morgen, men om det er mulig å gå derfra til lørdagens avslutning, er jeg ikke sikker på. Som tidligere finner jeg ingen info og Kristian forteller i en kommentar at det er det så vidt de får vite i Kina også.

Det er bare å følge med på morgendagen og se hva den bringer.

RESULTATER A-SEMIFINALE

En fin skvis fra Kina

Denne skvisen er i tre farger, men øst er på en måte truet bare i to av dem. Den siste fargen er komminikasjon til makker og den måtte han kvitte seg med.
Øst hadde et vanskelig utspill og startet med hjerteress. Så skifta han til kløver, men spillefører gikk opp på esset og tok syv ganger ruter. Før den siste er posisjonen som oppe til høyre. Øst kan ikke kaste majorkort, så da må kløveren gå. I bordet forsvinner hjerter ti og så spar fra hånda. Pent!!!

Resultater kvalifisering VM mix

 Jeg har enda ikke klart å finne ut hvor mange som går til hhv. A-semi og B-semi. Hvis noen av dere lesere kan leite bedre enn meg, er det fint. Ann KArin og Silla spilte seg kraftlig opp på slutten. Grattis spesielt til Kristian og Louise.

14th Red Bull World Bridge Series Cumulative
after Session
10
Qualifier

 

Rank
Pairs
Nationality
%
 LARA Maria Joao  OREY CAPUCHO  POR - POR 59.69
 SUN Yanhui  HOU Xu CHN - CHN 57.86
 CHAGAS Gabriel  PAIN Leda BRA - BRA 57.59
 GONG Wangying  LONG Hao CHN - CHN 56.68
 FISCHER Doris  SAURER Bernd AUT - AUT 56.38
 DEWI Suci Amita  KARWUR INA - INA 55.87
 LI Hui  BI Shuguang CHN - CHN 55.83
 SHEN Lili  LI Jianwei CHN - CHN 55.73
 LEI Li  YAO Jiangtao CHN - CHN 55.35
10   CHEN Wenmin  TANG Yi CHN - CHN 55.07
         
25   ELLINGSEN Kristian  NILSEN Louise NOR - NOR 53.62
         
29   BLAAGESTAD Lise  BREKKA Geir NOR - NOR 53.24
         
32   FUGLESTAD Ann Karin  SAELENSMINDE Erik NOR - NOR 53.07
         
65   GRUDE Marian  GRUDE Tor Eivind NOR - NOR 50.32
         
72   GILLIS Simon  HARDING Marianne ENG - NOR 49.87
         

Så som så start i VM Mixpar

Kristian Ellingsen og Louise Nilsen er godt i gang med en fin 17.plass etter fem sesjoner i kvalifiseringen.  Marianne Harding og Simon Gillis ligger på en grei 22.plass. De andre norske er godt lenger nede. Kanskje spesielt skuffende med Silla og Ann Karin under middels.

I morgen er det fem nye sesjoner (5 x 10 spill) før det deles i Semifinale A og Semifinale B. Mange fra A og noen få fra B går til finalen.

Resultater finner du i link oppe til høyre.

Striptease av Jon Solli Hansen

Ikke at det var det vanskeligste spillet i verden, men likevelHan stakk kløveren med esset, spar konge, spar til esset og ruter. Jeg stakk med esset og spilte mer kløver til kongen. Jon stjal en kløver, tok for ruterkongen og ut med trumfen i posisjonen under. Nå var det bare å spille hjerter og hjerter dame ga det tiende og siste stikket.

Hauge i sluttspillet - Gillis akkurat ikke

De tjuesyv beste fra A-semifinale og fem beste fra B-semifinale er klar for Round of 32 i morgen (mandag). Hauge ble nummer ni i A, mens Gillis fikk den sure 6.plassen i B. Derfor må vi heie på Rune Hauge - Anna Malinowski i VM Mixlag videre. De har lagkamerater fra Bulgaria og Polen.

Spilleplan for VM Mixlag

9.2 Mixed Teams

 
October 11: qualification phase 8 x 7 board matches
October 12: semi-final A and semi-final B, both 8 x 7 board matches. Qualifies 
27 and 5 respectively.
_____________________________________________________
October 13: Round of 32 (28 boards, 2 x 14 board rounds) and round of 16 
(28 boards, 2 x 14 board round)
October 14: Round of 8 (28 boards, 2 x 14 board rounds and semi-final (32 
boards, 2 x 16 boards)
October 15: Final (56 boards, 4 x 14 board rounds)

Mixpar kvalifisering

 begynner på mandag, samtidig med sluttspillet i lag. Etter hvert som lag blilr slått ut, går de inn i parturneringen. Her er de norske som er påmeldt til Mixpar. VI får håpe Rune-Anne, Silla - Ann Karin og Marianne - Simon kvalifiserer for knockout'en og heller starter der på mndag. 
Resultater oppe til høyre.

MIXED PAIRS
Entries received from Norway so far
 # Pair
1 FUGLESTAD Ann Karin (Norway) NOR27056 SAELENSMINDE Erik (Norway) NOR11244
2 NILSEN Louise (Norway) NOR&7168 ELLINGSEN Kristian (Norway) NOR&7150
3 BREKKA Geir (Norway) NOR14840 BLAAGESTAD Lise (Norway) NOR31161
4 GRUDE Marian (Norway) NOR&7171 GRUDE Tor Eivind (Norway) NOR33056
5 MALINOWSKI Anna (Norway) NOR11363 HAUGE Rune (Norway) NOR&7098
6 GILLIS Simon (England) ENG403089 HARDING Marianne (Norway) NOR13058

Team Hauge på 18.plass etter dag 1 i VM Mixlag

 mens Gillis sprakk på de siste to kampene og fikk bare strøpoeng. De ligger nå godt under middels. I morgen er det en dag til med kvallik og så begynner sluttspillet. Hvor mange lag som skal være med der, er jeg ikke helt sikker på.

Fin start for Gillis i VM

 Det spilles kvalifisering og poenget er å bli blant de 32 lagene som går til sluttspillet. Det står i alle fall sånn på Programsiden, men det høres rart ut å bruke to hele dager på å bli 32 lag i stedet for de 89 som starter. Jeg vet ikke annet enn det som står her. På resultatsiden er det åtte lag som er i FET skrift, så det kan hende det er gjort endringer. Noen som kan bekrefte eller avkrefte dette?

Gillis med Marianne Harding, Ann Karin Fuglestad, Erik Sælendsminde og Simon Gillis har fått en fin start og ligger etter fem kamper inne blant de åtte beste.

VM i finesser

Silla hadde ingen problemer med å ta sine ni stikk etter hjerter ut til kongen. Ruter til tieren, spar til esset, ruter til damen, ruter ess, spar dame og spar til nieren. Sparvalget var rimelig opplagt med tanke på at ruteren satt 6-1, pluss "the rule of restricted choise". Likevel en utgangssving til Gillis

OURGAME

Det blir sendt mye på BBO fra Kina, men kineserne har sitt eget program i tillegg. Hvis norske spillere ikke vises på BBO; kan det hende det sendes på OURGAME. Under finner du link til registrering. HER ER PROGRAMMET FRA BBO

Fasit til "Hva melder du?"

Det er flere som allerede har sett fasiten der jeg og Nils gikk fem udobla beiter i frivillig meldt 7NT. Den scoren slapp vi å dele med noen, men vi fikk et interessant meldingsforløp.

Her er begge hendene
  
EK1087
Kn
6
EKKn986

65
EK108765
K7
D8

Nils    Snorre                                                                                                                    
1kl 1ru* hjerter                      
1sp* 4hj spar og benekter normalt trekort hjerter                      
4NT 5hj                        
6kl 7hj                        
 7sp 7NT                        


Jeg tror nok Nils i ettertid er enig i at han forkludra dette spillet ved ikke å hoppe til 2sp i andre melderunde. Da går det 3hj - 3sp og  jeg får støttet kløveren på Dx. Nå kommer vi til 6kl ganske kjapt. Jeg burde nok også tatt det litt roligere over 1sp.

Det som fascinerer meg med slike spill er at det er nesten aldri noe fasitsvar i bridge. Espen Lindqvist, Ole Kopstad og Espen Erichsen er kategorisk på at 6kl spør etter tredjekontroll i kløver og at hjerter er trumf, mens andre, Boye blant annet, er like sikker på at i bridge skal vi bruke hue og at 6kl er forslag til kontrakt. Boye har flere på sitt lag, selv om noen av dem har et bein i hver leir.

Hva melder du?

I kveldens Simultan hadde jeg Nils Kvangraven som makker. I gamle dager var vi som hund og katt når vi spilte sammen, men på våre gamle dager er det bare fryd og gammen. I alle fall de gangene jeg ikke får sjansen til å gjøre så mye galt, men i alle siste spill var det duket for en potensiell krise.

Du har følgende kort:

65
EK108765
K7
D8

Nils    Snorre                                                                                                                    
1kl 1ru* hjerter                      
1sp* 4hj spar og benekter normalt trekort hjerter                      
4NT 5hj                        
6kl ?                        
                           


Hva betyr 6kl og hva melder du nå?

For å ta teorien hvis noen ikke er kjent med RCK-Blackwood. Hvis hjerteren hadde vært støttet, ville 6kl spurt etter tredjekontroll i fargen. Her er ikke hjerteren støttet, men syd har vist en halv meter der. Nils har ikke fått sjansen til å vise hånda si, men han meldte "bare" 1sp. Det kan han gjøre på veldig sterke hender, men 1sp er ikke 100% krav. 

Jeg har snakket med tre av våre aller beste. De kommentarene kan du se under. Logg deg på du også og kom med din melding..