Det ser så enkelt ut..

Jeg skriver ofte om norske slemmer. Dessverre er det ikke alltid med positive fortegn, men når jeg ser på Tor og Geir så virker alt så enkelt. De vant sin semifinale med 13 IMP. I disse to ruterslemmene vant Monaco det dobbelte da motparten var i 3NT på begge. Gakk så hjem og gjør likedan..
Utrolig sterk norsk innsats i par-kvalifiseringen!! (oppdatert)

Feltet deles i to etter dagens spilling og de fleste norske er klar for A-semifinalen. I tillegg til parene under er Kristian Ellingsen - Harald Eide, Petter og Mats Eide, Kristoffer Hegge - Tor Eivind Grude og Geir Brekka - Karl Christian Baumann også over middels etter de ti første sesjonene. Aarmodt - Fjellstad og Gillis - Brogeland må gå veien om B. 

 FRIEDLANDER Ehud  LIRAN Inon ISR - ISR 61.38
 BILDE Dennis  HOFTANISKA Thor Erik DEN - NOR 59.58
 ZHAO Yanpei  LIU Shimin CHN - CHN 58.55
 JASZCZAK Andrzej  TUSZYNSKI Piotr POL - POL 58.14
 HAUGE Rune  SAELENSMINDE Erik NOR - NOR 57.29
 BERSET Ole  TISLEVOLL Geir-Olav NOR - NZL 56.58
 GROETHEIM Glenn  TUNDAL Ulf Haakon NOR - NOR 56.51
 LINDQVIST Espen  SVENDSEN Odin NOR - NOR 56.02I lagmesterkskapet har de kommet til finalen og der er selvsagt (!) Monaco med Tor og Geir. De møter polske Mazukiewicz.

Leif Arild Lothe - Odd Egil Nygård vant i Ålesund

 

                                                                           Vinnerne!!


RESULTATER
                               
                                             Linus og pappa lar jeg meg sjarmere av...

Fin trumfreduksjon av Roy Welland

 

  Jeg blir alltid imponert over spillere som klarer å lese den aktuelle sitsen så godt. Her var det kanskje ikke så vanskelig å plassere nord med både kløveresset, hjerterdamen + lengde og ruter konge, men likevel.

Trykk på spillet og kos deg. (Spill 7, Åpent rom om du får opp hele scoretabellen)

Det ble ei beit til slutt, men tre hundre poeng spart.
     
     

Meldeprøve fra Nils sin side

Når jeg leser slike "oppgaver", skjønner jeg hvorfor norske spillere og par går så mye beit i slemmer. Jeg passer 5kl hundre av hundre ganger. Ikke fordi det ikke kan stå 12 stikk, men jeg vet ikke hvor mange esser vi har. Og heller kan jeg ikke få undersøkt. I min verden er det å gamble når man tar en sjanse og gjetter uten å ha den ringeste anelse om oddsen sin. Joda, jeg har to esser i oppgaven under, men uansett hvordan en snur og vender på korta er og blir det en minimumshånd for 11-14 NT, i alle fall når du har vist fem kløver. Og når makker valgte å gå ned i 5kl kan jeg ikke skjønne at jeg har noe mer i bidra med.

Gå inn på NILS KVANGRAVEN sin side og send inn svar du også.


Er norske spillere bedre i par enn i lag?

Jeg har en følelse av dette, men kan ikke dokumentere. Siste helnorske medalje internasjonalt var i alle fall EM par og i Kina er det mange norsk par langt oppe på resultatlista etter fem sesjoner. Det er fem nye i morgen, før feltet deles i A-Semi og B-Semi.


RESULTATER ETTER KVALIK DAG 1Odin og Espen er best av de norske så langt

Ladies only

Piker, vin og bridge i Stavanger. Dette høres ut som Kaninens Atlantis, men det er singelturnering reservert kun damer. Bodil Fossan best av alle.

RESULTATERVinneren, her med ektemann Bjørn

Åpent VM par begynner tirsdag

 Vi stiller med 11 par på startstreken i morgen. Under ser du hvem det er og jeg skal ikke en gang prøve meg på å tippe hvem som kommer seg helskinnet gjennom kvalifiseringene. Jeg legger merke til at Boye og Espen IKKE spiller sammen, men har hver sin makker i hhv, Simon Gillis og Odin Svendsen. Thor Erik har sterk makker i danske Dennis Bilde og kanskje kan Ulf og Glenn vise at de ikke har glemt gamle kunster. Kaninen vet ingen hvor hopper, mens juniorparene våre kan mer enn godt overraske.

Jeg prøver å be noen sende meg bilder, men det er taust som i graven. De har kanskje ikke internett og mobilforbindelse i Kina?

OPEN PAIRS
Entries received from Norway so far
 # Pair
1 FJELLSTAD Bjorn (Norway) NOR6167 AARMOT Arild (Norway) NOR13210
2 GILLIS Simon (England) ENG403089 BROGELAND Boye (Norway) NOR13053
3 HOFTANISKA Thor Erik (Norway) NOR10794 BILDE Dennis (Denmark) DEN78976
4 SVENDSEN Odin (Norway) NOR23386 LINDQVIST Espen (Norway) NOR27727
5 GROETHEIM Glenn (Norway) NOR6414 TUNDAL Ulf Haakon (Norway) NOR&6912
6 EIDE Harald (Norway) NOR31580 ELLINGSEN Kristian (Norway) NOR&7150
7 BREKKA Geir (Norway) NOR14840 BAUMANN Karl Christian (Norway) NOR28594
8 EIDE Mats (Norway) NOR33693 EIDE Petter (Norway) NOR26702
9 TISLEVOLL Geir-Olav (New Zealand) NZL1437 BERSET Ole (Norway) NOR9353
10 HAUGE Rune (Norway) NOR&7098 SAELENSMINDE Erik (Norway) NOR11244
         
12 GRUDE Tor Eivind (Norway) NOR33056 HEGGE Kristoffer (Norway) NOR32815

Generalsekretæren i Kina for å promotere EM

Det legges ned et godt stykke arbeid for at så mange som mulig skal velge å bruke en uke eller to i Tromsø neste sommer. Knut Brinchmann har vært tilstede under Åpent VM i Kina for å fortelle resten av verden om mesterskapet vårt. 

Jeg hadde egentlig en avtale med Knut i dag om å få siste nytt, men han meldte meg i formiddag og sa at "Jeg må rett og slett sove!!". Når Jetleg'et har lagt seg, slår han på tråden og da håper jeg på oppdateringer.

Panserbridge av de norske juniorene

 I tillegg til de fem som ble Verdensmestre i sommer, har juniorene tatt med seg Petter Eide til Kina. Han spiller med bror Mats og de to var med å slå Nickell med 17-0. Det største gevinstspillet var dette:

  For det første var det kanskje like mye heldig som godt med Mats sin 3NT. Når han først hadde gjort en invitt med 2NT, er vel 3ru et sterkt forslag til kontrakt. På den annen side kan det se ut som det neppe er mindre stikk i NT enn i ruter, så oppsida er mye større i 3NT.

Når vest har ruteresset singel, er det faktisk ikke mulig å beite 3NT. Det er "bare" å passe på å ha forbindelse mellom hendene og ikke godspille det femte stikket til motparten før en har satt opp sine egne ni. Det er flere måter å vinne ni stikk på. 

Selv tre ganger spar ut hjelper ikke. Inne på ruteresset kan vest godspille sparen sin, men så blir han skvist i spar/hjerter/kløver etterpå.

HER ER SPILLET LIVE (28)
  
     
     

Hit, men ikke lenger i VM - Kina

Det ble bråståpp i Round of 32 for de norske juniorene. Lag Ventin ble for sterke og påførte de norske et stort tap. Likevel synes jeg vi skal klappe høyt og kraftig for våre kommende (?)  landslagsspillere i åpen klasse. Jeg tar det for gitt at Vennerød tar med begge parene i sin neste bruttotropp. Ikke nødvendigvis for at de skal spille sommerens Nordisk, men for at de skal blir så klare som mulig til tiden er inne.

Her er lista fra kampen mot lag Nickell, en av favorittene. 17-0 lar seg høre og det er ikke ofte disse amerikanerne må gå fra en 7-spillskamp uten et eneste IMP!

Norge Junior imponerer i Kina

og tok seg greit til sluttspillet etter å ha blitt nummer 12 i Semifinale A. Dette understreker det jeg har sagt før om å spille mye sammen som par. Grude - Hegge og Ellingsen - H.Eide tror jeg ikke hver for seg er så mye bedre enn de andre gode norske, men denne sesongen har de fått sittet ovenfor hverandre over hundrevis av spill. Det gir trygghet og trygghet gir resultater. Jeg ønsker dem så masse lykke til i KnockOut'en. Det vil ikke forundre meg om de kommer langt.

Det ble nesten, nesten for KCB (Brekka-Baumann-Fuglestad-Harding) og Silverfox (GEO sitt lag). De manglet noen få IMP på å komme blant de 27 beste. Hauge klarte ikke kutten i B (fem beste) og er også utslått.

RESULTATER SEMI-A og SEMI-B

Tommy Sandmark slår på tromma (igjen)

Jeg har tidligere skrevet mye om Tommy Sandsmark. Det har vært med fortegn av alle typer, plusser og minuser, gangetegn og utropstegn. En ting som i alle fall er sikkert, er at det er vanskelig å forholde seg nøytral til mannen. I de siste årene har han valgt å trekke seg tilbake fra rollen som sjefsytrer, noe jeg antar har sammenheng med "korreksen" han fikk av disiplinærutvalget for sine ordvalg i forbindelse med tidligere uttalelser. En kan mene hva en vil om det Tommy sa den gangen og den diskusjonen har jeg ikke tenkt å ta opp her.

Nå har Tommy Sandsmark igjen blitt en offentlig bridgepersonlighet gjennom sitt engasjement som redaktør for Aftenposten sin brdigespalte. Jeg holder ikke Aftenposten, men jeg regner med at den jobben håndterer Tommy på en god måte. Å skrive en slik spalte, innebærer også at en får en rolle i norsk bridge som det er viktig å være bevisst. Da må en veie sine ord på en ny måte og en kan ikke lenger skyte fra hofta, uansett hvor rett en måtte mene å ha. Sosiale media er på en måte ikke noe offisielt møtested,men heller et slags "Speakers Corner". Likevel pålegger det den enkelte av oss et ansvar for å tenke oss om når vi skriver.

Det jeg ønsker å irettesette Tommy for nå, er måten han ytrer seg på Facebook i forbindelse med diskusjonen om Norsk Bridge skal være digital eller et fysisk blad som medlemmene får i posten. Jeg har respekt for at det er ulike meninger om dette. Noen er fornøyd med at bladet kun finnes som en PDF på nettet og at forbundet gjennom det sparer over en halv million, mens andre mener det er et minimum av service at alle medlemmer noen ganger i året får et fysisk blad i posten.

Her er noen sitater fra diskusjonen, alle med Tommy Sandsmark som avsender:

  • Nei, NBF, ta dere samme og prøv i hvertfall å gi et bittelite inntrykk av at dere gjør noe mer for medlemmene deres, enn bare å høste deres penger i bøtter og spann

  • Jeg hadde vel ikke ventet noe annet enn dette fra deg, Inger (min komm: Hjellemarken) , for du er jo NBFs lakei

  • Er det virkelig noen som er så naive at de tror at de meninger som kom fram på tinget representerer hva flertallet av NBFs medlemmer ønsker? Nei, ærlig talt, lavmål eller ikke, dette er virkelig for dumt til å være sant.

 
Det er i ytringsfrihet i Norge og vi ser gjentatt ganger hva retten mener det er tillatt å si. Da snakker jeg om rimelig mye kraftigere lut enn dette, men likevel synes jeg det er trist å se en viktig meningsutveksler i norsk bridge synker så lavt som å kalle Inger Hjemmemarken for en lakei for NBF. Inger fikk senest i sommer NBF hederstegn for lang og tro tjeneste. Å nedvurdere vårt høyeste organ, bridgetinget, som et møtested der IKKE flertallet av medlemmene sine ønsker blir ivaretatt, er alvorlig. Vi velger repesentanter til tinget ved hjelp av de demokratiske reglene vi har: Når Tommy Sandsmark hever seg over det og mer enn antyder at hans meninger er mer dekkende, er det et svært alvorlig angrep på hele vår organisasjon.

Jeg har mange ganger forsvart deg og dine meninger, Tommy Sandsmark. Nå blir jeg bare lei meg. Saken med medlemsbladet er i mine øyne en liten sak. At noen liker mora og noen dattera, er helt greit.  At du nok en gang velger å gå i krigen og lade børsa med dine meninger om tidligere president Jan Aasen, er mye verre.


___________________________________________________________________________

Åpent VM lag halvveis i kvalifisering

I dag (natt) ble de første 56 spillene i innledende serie spilt. 8 kamper a syv spill. Nå deles feltet i A-semifinale og B-semifinale. Hvis opplegget er likt som mixlag, er de 27 beste fra A-semi og 5 beste fra B-semi klare for Round of 32 på mandag. 

RESULTATER ETTER RUNDE 8 finner du her og det blir norske lag i begge semifinaler. Jeg er ikke helt sikker på om feltet deles på midten eller et annet sted, men det ser du når de er i gang. 

Disse er lag mad norske deltakere.

Open Teams
Entries received so far from Norway
# Team Name # Team Name # Team Name
1 GILLIS 2 HAUGE 3 KCB
4 NORWAY JUNIORS 5 SILVERFOX    

8 år og spiller helgeturnering

 

  Slike gutter skulle vi hatt flere av. Her er Linus Hjelvik og under ser du han ved bordet sammen med pappa Karl Magnar. 

Håper alle tar godt i mot Linus slik at han får en god opplevelse av det å være på bridge.
     
     


LIVE RESULTATER FRA GRAND

 finner du i linken til høyre.

Og Arnt Olav Fidjestøl melder at det er ingenting med Martin Ødegård og fotball. I morgen stiller åtte år gamle Linus på startstreken i en to dagers bridgeturnering. 
Håper noen sender meg et bilde av det!!_____________________________________________________

28.og 44.plass i Vm mixpar

 Jeg synes det er all grunn til å gratulere Kristian Ellingsen og Loiuse Nilsen med 28.plass og ganske akkurat middels i A-finalen. Bare det å komme seg hit er en stor prestasjon som mange gode par ikke klarte. Marianne Harding og Simon Gillis var det andre paret i finalen og de ble nr. 44.

RESULTATER  Loiuse Nilsen med flott innsats i Kina

men alle de andre er der!!

Det norske landslaget kommer ikke opp og fram uten at de beste spiller med hverandre i de største internasjonale turneringene. I det pågående VM er det kun Espen og Boye som er på plass som par. Ellers er Thor Erik Hoftaniska innhentet som reserve på Tislevoll sitt lag. Jeg vet at Boye og Espen sponses og Hoffa har vel også tilgang til pengebinger, hvis jeg ikke tar feil.

Skal Norge få et landslag tilbake i verdenstoppen, må det gjøres grep fra NBF. I Kina burde Norge stilt med to lag. Norge A: Espen-Boye-Terje Lie- Nils Kvangraven og Norge B: Hoftaniska- Charlsen- Terje Aa - Allan Livgård. 

Jeg skjønner 100% at de fleste av disse ikke har økonomisk ryggrad til å prioritere som de i utgangspunktet hadde ønsket. Reise og opphold er en side av saken, tapt arbeidsinntekt er den andre.Familiære forpliktelser er en tredje. Skal vi komme tilbake må NBF skjønne at vi må delta der de andre nasjonene har sine spillere, nemlig i VM, EM, Cavendish og Nationals. 

Det er ikke alle som er enig med meg i at forbundet må bruke penger på landslaget, men da må de samme ikke klage når resultatene i mesterskap uteblir. For det komme de til å gjøre om det ikke taes grep. Det er ingenting som tilsier at de parene jeg nevner over skal bli nevneverdig bedre i framtiden uten at det satses. Det holder ikke å spille SM og noen lokale parturneringer.